http://www.timsah.com/Motosiklet-kam...za/Z0dQdM-As3y
bu videoda motos birden yalpalamaya başladı.
Neden oldu acaba düz yolda giderken böyle olma ihtimali var mı korktum bir an
http://www.timsah.com/Motosiklet-kam...za/Z0dQdM-As3y
bu videoda motos birden yalpalamaya başladı.
Neden oldu acaba düz yolda giderken böyle olma ihtimali var mı korktum bir an
Benim düşüncem teker bir şeyin üstünden geçti o da kayınca yalpalamaya başladı..
Düz yolda giderken olmuyor o olay.
Vatandaş vites'i yükseltiyor hafif virajı görüncede gaz açıyor.
Böyle durumlarda düşmeniz için bi çok sebep var.
Gözle görülmeyecek kadar küçük olan nesneler bile virajda açılan gaz sonucu düşmenize sebep olur.
Belki çok eğimli bir viraj yok. Ama bahsettiğim gibi bu durumlarda düşmeniz için bir çok sebep var. Mesela bitik lastikler...
Umarım çok ciddi bir sağlık sorunu olmamıştır.
İç sesim dışardan duyulsa beni kurşuna dizersiniz..
Motoru yatırmış haldeyken debriyaja basmış sonra motor daha çok yatma eğilimi gösterip panikle debriyajdan elini komple çekmiş gibime geldi benim. Sonra da dengeyi sağlayayım derken duvara girmiş direk...
Dikkatle izlerseniz viraja girmiş yatış pozisyonunda iken debriyaja basıyor vites küçültüyor yada yükseltiyor tam net göremedim :D ve arka teker kitleniyor.
[COLOR="Red"]Ѻ[/COLOR] [COLOR="Red"]яedline[/COLOR]...the line between [COLOR="Green"]life ::fool:: [/COLOR]and [COLOR="Red"]death [/COLOR]::156::
videoda tam ayağın kadraja girdiği yere bakarsanız vitesin yükseltildiği değil düşürüldüğü görülür yüksek vitese geçmede bu kadar sıkıntı olmayacaktır yüksek hızlarda değiller çünkü muhtemelen 1. vitese attı motoru
forumdan bygrm olması lasım yanlış hatırlamıyor isem görkem isimli arkadaşımızda bu nedenle bir kaza yapmıştı ama motoru yatırmıştı sadece allahtan...
Hayat çok küçük bir olasılık ile gerçektir...
Bunu size kanıtlayabilirim !
Vites küçültüyor,yanlız debriyajı sert bırakınca tekeri kitlemese bile dengesini bozuyor,düzyolda olsa toplardı,virajda olduğu için dengesi çok çabuk bozulmuş ve baktığı yere patlamış...Geçmiş olsun diyelim,üzücü bir kaza
"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz" A. Şerif İZGÖREN
Evet haklısınız, şimdi fark ettim, devir saatine dikkat ettim, 3000 devirden birden 6000 devire fırladı motor. Aniden fırlaması için ancak vites küçültülmeli. Fakat bence bu düşmede gereksiz gaz açmanında etkisi büyük. Tehlikenin nereden ne şekilde geleceği hiç belli değil. En iyisi biz onu heryerden bekleyelim...
İç sesim dışardan duyulsa beni kurşuna dizersiniz..
arka teker kayınca (her ne sebeptense?) eleman kontrolünü kaybetti gazdan elini çekseydi eğer bunlar olmazdı.. Olaydaki sürücü arkadaşımız direk duvara odaklanmış eğer biraz olsun kendini motoruna ve yola vermiş olsaydı bu kaza olmazdı.
Sözün en güzeli, söyleyenin doğru olarak söylediği, dinleyenin de yararlandığı sözdür.
sol ayağı yere değiyor galiba motoru viraja yatırayım derken yoksa o süratte milyonda bir olacak bişey o kaza
Tekerlekli sandalyede olsan yanında olurmuydu fiyakalı...
Bir bakıma high-side olmuş. daha yüksek bi hızda olsaydı tam anlamıyla bi high-side olacaktı.
tam bi saattir o sitedeki videoları izliyorum iyi vakit geçti kazaya gelince gazı köklemediyse eğer çok sert debriyaj bıraktı evet ayrıca o uçurumdan uçmadığına da dua etsin bu abimiz yazık!!!
sitedeki videolar güzel bende bakıyorum güzel showlar var
high slide olmasada arka teker kayması sonucu denge kaybından dolayı düştü arkadaş..
vites küçültüp gaz açan makina 4 yada 5. viteste gidiyor olabilir.. 140 150 arası gidiyolar dı sonra vites düşürüp heralde 160 170 gibi video onu gösteriyo sola viraja yatı ve arka tekeri kaydırdı ve kontrolü kaybetti.. ve lan noluyo demeye kalmadan viraj çizgisini kaçırdı .. şansına duvara patladı .. teknik bir kaza
bridge stone shirdge stone sharidge stone... ve tanrı lastikten kadını yarattı, sharon stone..
Drift Religion
sinan aksu kardeşim tespitlerin çok doğru vites küçültmüş ama dikkat et çok önemli bir hata yapmış yatacağı sırada ön frene basmış
ön frene basınca dikkat edersen görüntüde ön amartisör önce bir çöküyor sonra tank tokatlama olayı yapıp gidonu sallamış yani arkadaşın hatası vites küçültmek değil ön freni yatmaya çalışırken tutmaktan olmuş
dikkatli bakarsanız arka teker kaymıyor direk ön düzenden kayıp tank tokatlıyor
Doğru yüz kişi yalanlasa da DOĞRUDUR.
Yanlış yüz kişi doğrulasa da YANLIŞTIR.
Dürüst olun DANSÖZLERİ kimse sevmez
bridge stone shirdge stone sharidge stone... ve tanrı lastikten kadını yarattı, sharon stone..
Drift Religion
sürüş tekniği ve tecrübesi az olan bir arkadaşmış..İyişallah birşey olmamıştır..
Takma Kafana Hiçbirşeyi Kasktan Başka..
o anda ayakları yere koycağına arka freni sıkıp motoru sola yatırsaydı arkayı kaydırarak köşeyi sıyırabilirdi zemin müsayit hiç yapamadı yan yatardı motor kaldırıp giderdi duvara bindirmiş güzelim kawasaki yi küçük motorları bu yüzden seviyorum işte tehlike anında tercih çok büyük motorda heyecan yapıyor ister istemez duvara bakakalıyor sürücü.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)