Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

castrol yag

REKLAM ALANI
    zaferkarizma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    hepsi satıldı :(
    arkadaşlar motorumun yagını değiştireceğim fakat yag konsuunda asırı kararsızım.ve yag konsuunda bir kaç sıkıntım var.sürekli olarak 5 yıldır motor kullanıcıyım ve 50.000 km yol katetmişliğim var ve bu zmn içerinde motorlarımın yagını sürekli oalrak 1000-1500 km lerde değiştirdim.ve sürekli 20-40 castrol yag kullandım.rengi yeşil gb olan yagdan.ve birkaç duyumum ve bnm hissetttiğim kadarıyla bu yag motoruma azıcıkta olsa kalın geliyor.motorumun yagını ve balatasını değiştiricem yag olarak 15w40 yag mı kullanmalıyım yoksa 10w40 mı yada 20w40 a devammı edeyim.şüphelendiğim noktalardan birisi debriyaj balatalarının tam yaglanamaması gb ve biraz düşündükten sonra eger debriyajı yaglamada tam olarak işlec görmüyosa sanzumandada görmüyordur cunku dişliler ok dara hızlı dönüyoki yagın ince olması lazımki tam olarak yaglasın.

motorum mondial 125 uag yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
    Zafer hiç düşmemek değil, her düştüğünde yeniden ayağa kalkabilmektir !

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ethemm76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yuki Snoopy 80cc.
    Kışın 10w/40 Yazın 15w/50 kullan. İstanbul civarlarındaysan, yani bu civarların iklimiyse bu ayar gayet uygun. Ben cbf 150 kullandım 25 bin km, yaz ve kış olmak üzere bu yağları kullandım. Ama güney bölgelerindeysen İzmir Antalya vs, yaz kış 15w/50 kullanabilirsin. Tam sentetik tercih et.

serdarmert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ybr Carmen 2005 125 cc
    Küçük Emrah gibi acıklı yazmışsın nerde ise ağlayacaktım..
    Neyse şaka bir yana senin dediğin actevo yağını bende kullandım..
    Ancak o yaz sıcağında kullanılan bir yağ..Fakat mineral bir yağdır..Bende çabuk bozuldu..Hiç beğenmedim..Sana tavsiyem 15W/40 4T Castrol al...
    Gör bak paşam motorunla Uniqê'e 100 m fark atarsın..
    Takma Kafana Hiçbirşeyi Kasktan Başka..

Motosikleti
    Alıntı serdarmert adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Küçük Emrah gibi acıklı yazmışsın nerde ise ağlayacaktım..
    Neyse şaka bir yana senin dediğin actevo yağını bende kullandım..
    Ancak o yaz sıcağında kullanılan bir yağ..Fakat mineral bir yağdır..Bende çabuk bozuldu..Hiç beğenmedim..Sana tavsiyem 15W/40 4T Castrol al...
    Gör bak paşam motorunla Uniqê'e 100 m fark atarsın..
    unigue ile işim olmaz abi artık yoldada karşılaşırsam
    basarım gazıma veririm aragazımı dumanı yutmakla kalır zaten

acıklı kısmı neresi abi

bnmde aklımda 15w40 var fakat bu tam sentetik üzeinde yazmıyor castrolun yagı altın sarısı kutusu var.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:59 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:57 ----------

Alıntı ethemm76 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kışın 10w/40 Yazın 15w/50 kullan. İstanbul civarlarındaysan, yani bu civarların iklimiyse bu ayar gayet uygun. Ben cbf 150 kullandım 25 bin km, yaz ve kış olmak üzere bu yağları kullandım. Ama güney bölgelerindeysen İzmir Antalya vs, yaz kış 15w/50 kullanabilirsin. Tam sentetik tercih et.
    balıkesir civarındayım burası asırı sıcak oluyo.birde 15w40 yag deneyelim fiyatını biliyormusunuz burada 18 tl dediler.20w40 10tl baya bi fark var.

Motosikleti
    Ybr Carmen 2005 125 cc
    Alıntı zaferkarizma adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    unigue ile işim olmaz abi artık yoldada karşılaşırsam
    basarım gazıma veririm aragazımı dumanı yutmakla kalır zaten

acıklı kısmı neresi abi

bnmde aklımda 15w40 var fakat bu tam sentetik üzeinde yazmıyor castrolun yagı altın sarısı kutusu var.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:59 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:57 ----------

balıkesir civarındayım burası asırı sıcak oluyo.birde 15w40 yag deneyelim fiyatını biliyormusunuz burada 18 tl dediler.20w40 10tl baya bi fark var.

15w40 4T yarı sentetiktir..20w40 actevo ise mineraldir..Fiyat farkı ondandır.

huska - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '08 DL 650- '88 px200
    artık yaz geldi.15 50 tam sentetık shell advancevsx gonul rahatlıgıyla kullanabılırsın.

Motosikleti
    Ybr Carmen 2005 125 cc
    Evet tam sentetik daha iyi yazın..

songiden - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Aprilia Pegaso 650
    Yağın ambalajı yeşil mi? Bildiğim kadarıyla Castrol şişeleri ya kırmızı ya da altın rengi.. yanılıor da olabilirim.. Ama umarım motosiklet motor yağı kullanıyorsunuzdur
    http://www.motorla.co

Özer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    V STROM DL 650 Esmeralda
    Hayret doğrusu,
    Yaklaşık 35 kez yağ değiştirmişsin ama hala hangisi iyi, doğru ya da yanlış bulamamışsın
    Castrol w10/40, 15/40, 20/40 uygun yağlardır.Dişlileri rahatsız etmes merak etme.Ancak 40 derece ısı hedefli yağlar yazın biraz ince kalacaktır.

Ben kış ylarında Castrol W15/40 yaz aylarında da Castrol W20/50 kullanıyorunm gayet rahat ve sessiz çalışıyor motor.

Bu arada 1000-1500km de bir yağ değişir mi arkadaşlar?? paranız çok mu fazla ne??
    1500km de bir yağın değişmesi için sanırım bayağı agresif yani 7500-9000 d/d aralarında kullanıyorsun...bu durumda zaten yağın eksilecektir değiştirmen uygun olur ama 125cc motor da 1000km de yağ eskir mi kardeşim???
    Tarzım çok basittir.....
    Her zaman en kalitelisi ile memnun olurum

t.madde - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mondial 151 rs gitti tvs apache rtr 150 geldi =)
    Alıntı songiden adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yağın ambalajı yeşil mi? Bildiğim kadarıyla Castrol şişeleri ya kırmızı ya da altın rengi.. yanılıor da olabilirim.. Ama umarım motosiklet motor yağı kullanıyorsunuzdur
    evet yeşil bende 20/40 4T castrol kullanıyorum ben bu yağdan memnunum kışın 10/40 scooter castrol power kullanıom altın sarısı

osaday - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    1957 BMW R26 / MZ 1971 ES 175 / Mz 251 Sporstar 98
    bazı arkadaşların deneyimleri vardır muhakkak ama mondialin kitapçığında yazar işte 0 ile 30 derece arası şu yağ vs gibi ordan sana uygun olanı seçmelisin bence;)

satoyama - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Gilera Runner / Aprilia Sr GT200
    motosiklet için en kral 3 yağı yazıyorum

mobil 1 15w-50 tam sentetik

shell advance 15w-50 tam sentetik

motul 5100 15w-150 tam sentetik

gerisi hikaye

castrol çok test ettim bence kızartma yağı işine girmeli
    zengin veya fakir farketmez, apaçilik ya da ezik alt kültürün, motosiklet üzerinde hiç bir izahı ve bahanesi olamaz... ) (3 litre benzin koyuyorum bir hafta geziyorum diyen adamlardan ve motorlarından uzak durun)

Motosikleti
    Alıntı Özer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hayret doğrusu,
    Yaklaşık 35 kez yağ değiştirmişsin ama hala hangisi iyi, doğru ya da yanlış bulamamışsın
    Castrol w10/40, 15/40, 20/40 uygun yağlardır.Dişlileri rahatsız etmes merak etme.Ancak 40 derece ısı hedefli yağlar yazın biraz ince kalacaktır.

Ben kış ylarında Castrol W15/40 yaz aylarında da Castrol W20/50 kullanıyorunm gayet rahat ve sessiz çalışıyor motor.

Bu arada 1000-1500km de bir yağ değişir mi arkadaşlar?? paranız çok mu fazla ne??
    1500km de bir yağın değişmesi için sanırım bayağı agresif yani 7500-9000 d/d aralarında kullanıyorsun...bu durumda zaten yağın eksilecektir değiştirmen uygun olur ama 125cc motor da 1000km de yağ eskir mi kardeşim???

abim haklısında senin kullandıgın makinalar büyük galiba ama 125 cc lerde en fazla 2000 km de bir yagın değişmesi gerekir.ama ben okadar bekletmiyorum evet fazla olamsada agresif kullanıyorum.para cokluguyla alakası yok zaten 20w40 yag alıyordum 10 tl ustam oyle deme arada baya fark var debriyaj kavraması olsun motorun atikliği olsun azda olsa hissettiriyo.

ayrıca arkadaşlar balatalardan ne akdar emin olamasamda taktım dün gece ayrıca söküp takmada yeterince zorlandım en sonunda ordaki parçayı kırdım gittim yenisi aldım taktım.yag olarakta 15w40 yag aldım biraz tuzlu ama gerçekten arada baya bi farkvar. debriyajım cok güzel oldu eskiden ısınca sıyırıyo du şimdi öle bi problemim yok.

herkeze cevapları için teşşekkürler

Motosikleti
    Ybr Carmen 2005 125 cc
    Zafer 15w-40 kullan..Yarı sentetiktir yeter 125 cc motorda..Tam sentetik çok daha yüksek cc li motorlarda daha iyi gider..Gerek yok yazık...

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)