Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Egzostan çıkan yüksek ses?

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Sym Gts 250i Evo
    Arkadaşlar biraz önce iki haftadır kullanmadığım gt 650 mi çalıştırayım dedim bir süre daha kullanmayacağım için en azından 2-3 dakika rölantide çalışsın dedim(faydası var mı bilmiyorum). Neyse boştaydı her zamanki gibi çalıştırmak için düğmesine bastım fakat basmamla egzosttan (kapsüllü tabancalar vardı eskiden aynı tek kapsülün patlaması gibi) yüksek bir ses çıktı ben tabi çektim elimi hemen İkinci defa denediğimde çalıştı direk ama korkuttu beni. Bunu neden yapmış olabilir sizce?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    denizcimuzaffer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Beat ve denizciforesight :))
    Arkadaş,

Bunun birkaç nedeni olabilir. Motor stop ettikten sonra egzostta yoğunlaşan gaz içerisinde yanmamış karbon (yakıt) partikülleri bulundurabilir. Bu yüzden ilk marşile beraber yüksek egzost sıcaklığı ile karşılaşan bu karışım ani patlamaya neden olabilir.
    Poturdak

JUSTice4all - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    suzuki gsx 1300r hayabusa
    Alıntı mcyassin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar biraz önce iki haftadır kullanmadığım gt 650 mi çalıştırayım dedim bir süre daha kullanmayacağım için en azından 2-3 dakika rölantide çalışsın dedim(faydası var mı bilmiyorum). Neyse boştaydı her zamanki gibi çalıştırmak için düğmesine bastım fakat basmamla egzosttan (kapsüllü tabancalar vardı eskiden aynı tek kapsülün patlaması gibi) yüksek bir ses çıktı ben tabi çektim elimi hemen İkinci defa denediğimde çalıştı direk ama korkuttu beni. Bunu neden yapmış olabilir sizce?
    motorun rölantide 2-3 dakika çalışması, özellikle uzun süreden beri motor çalışmıyorsa çok önemli, kartere süzülen yağın tekrar sisteme dahil olması ve sürtünmeye bagli asinmalarin önüne gecilmesi için.
    genelde karburatorlu motorlarda gorulur bu patlamalar. yanma odasinda, beklemeden mütevellit birikmis benzinin patlamasidir, yada karduratorde biriken benzinin ateslemeye dahil olamasindan kaynaklanir. benzer durum yüksek devirli sürüsler sonrasinda yapilan durmalar sonucu manifoltda birikmis yanmamis partikullerin patlamasi ile de olabilir..her durumda sorun yok. bunun önüne geçmek için, eğer motor uzun süre kullanilmayacaksa, motoru park ettikten sonra 2 3 dakika kadar rölantide çalışır durumda birakip kontagi sonra kapaman. sistemdeki fazla yakit rolantide yanacaktir.

Motosikleti
    Sym Gts 250i Evo
    Teşekkürler herkese.. Valla panikledim bir an ama önemli bir şey değilmiş demekki,sağolun..

McWarnaly - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Aprilia AF1+FZR 1000+YZFR6
    yok arkadasim onemli degil.benim eski motorumda oyle yapiyordu uzun zaman calistirmadigim zaman.
    RIDE or DIE

osmanba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda şhadow VT 750 c 4 - Honda CBF 150
    Aslında ihmal edilmemesi gereken çok önemli bir konu.
    Uzun süredir motosikletini kullanmamış olman ve bundan sonnrasında bir süre kullanmıyacağın için motosikletin bu duruma isyen etmiş.
    Yeter artık beni daha çok hapis etme ve kullan demek istıyor.

EmoTHEp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '10 Monster 696
    Alıntı osmanba adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aslında ihmal edilmemesi gereken çok önemli bir konu.
    Uzun süredir motosikletini kullanmamış olman ve bundan sonnrasında bir süre kullanmıyacağın için motosikletin bu duruma isyen etmiş.
    Yeter artık beni daha çok hapis etme ve kullan demek istıyor.
    aynen öyle

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)