sarhoş mu, ehliyetsiz mi?
Reklamlar
-
bir kaza oluyor. otomobil ile motor çarpışıyorlar.
oto sürücüsü zil zurna sarhoş, motoru kullanan kişi ise ehliyetsiz.
yada tam tersi bi durum. motor sürücüsü sarhoş, araç sürücüsü ehliyetsiz.
bu durumda kim hatalı, hata oranları nedir? tabii ki ikisi de hatalı ama sekizde kaç oranında ve kim?
herkesin yorumlarını bekliyorum...
Kararlı olan her şey, şartlara rağmen doğar...
Nietzsche
Reklamlar
-
motorcu herşekilde 8/8 haklı.
Korkarak yaşıyorsan yalnızca hayatı seyredersin
-
ylmzzz baktım mesaj yazmışsın. daha mesajı okumadan gülmeye başladım. aha dedim bakalım ne patlakcak gene diye ))
Nietzsche
-
gülelim işte ne güzel nietzsche ağladığında diye kitap var. ağlamayalalım yav gülelim işte.
nietzsche güldüğünde
-
sen çok yaşa emi
bu dünyaya senin gibi adamlar lasım. ömür uzatan adamlar.
umarım bi organizasyon olur da tanırız seni. harbi merak ediyorum
Nietzsche
-
saolasın bilader inaşşah tanışırız. bu arada topic ten dışarı çıktım.
benim mesajları dikkate almayın bu topicte yav. ben de merak ettim kim haklı kim haksız
-
salla yawwwwwwwww biri ehliyetsiz biri sarhoş olduktan sonra her şekilde orta yolu bulurlar. polis çağırmadan anlaşır giderler
ben giderim adım kalır dostlar beni hatırlasın
-
xxxxx adlı üyeden alıntı
salla yawwwwwwwww biri ehliyetsiz biri sarhoş olduktan sonra her şekilde orta yolu bulurlar. polis çağırmadan anlaşır giderler
muhahahaaaa
tecrübe konuşuyo dikkat
-
Arkadaşlar Günaydın,
Bir hukukcu olarak yorumda bulunayım
Yargıtay geçtiğimiz yıl bir sürücünün salt alkollü olmasının kazada suçlu olarak gösterilmesine yetmeyeceği, kazada diğer etkenlere de bakılması gerektiği şeklinde bir karar vermiştir.Hal böyle iken bana göre burada kazanın alkolün etkisiyle mi olup olmadığına bakılacak ve diğer tarafında ehliyetsiz olması nedeniyle de her iki tarafa da kusur yüklenecektir ve bu sonuç mahkemeye taşınacaktır ve Yargıtay yeni bir içtihat (karar) oluşturmak zorunda kalacaktır.
Ama bana göre de xxxxxx in dediği gibi bunlar buna gerek kalmadan orta yolu bulurlar.
-
bir karton malbroya çözeriz her türlü işi dermişim,20 kağıt at da bir daha olmasın,
-
-
xxxxx gerçekten sen çok yaşa
-
saolun dostlarım şımartıyosunuz beni
ben giderim adım kalır dostlar beni hatırlasın
-
5x böyle durumlarda çok bulunmuştur ne de olsa. sarhoş olan ötekine gel kardeş, gidelim, demlenelim ve unutalım der. başka kimseye söz düşmez
May the Force be with McLaren Mercedes
-
08 Ağustos 2007, 17:38
bir alkollü sürücüyle bir ehliyetsiz kaza yapsalar kim suçlu olur?
arkadaşlar merak ettim.diyelim ki kaza şekli olarak iki tarafta eşit kabahatte olsun.
şimdi alkollü ve ehliyetli bir vatandaş aklı başında ancak henüz ehliyeti almamış(yada ehliyeti var da o an üstünde yok).alkollü olmak da ehliyetsiz yada yanlış ehliyetle sürmek de asli kusur.
suçlu kim olur.
-
08 Ağustos 2007, 17:48
Bu konuda hemen hemen aynı soruyu Antalya'dan İzmir'e giderken arabama aldığım bir kıdemli polis memuruna sormuştum. Dediği şuydu ikiside ayrı ayrı sebeplerden suçlu bulunur. Enteresan gibi ama çok basit çünkü ikiside suçlu... Ben de başta garipsemiştim ama ehliyetsiz adam her şekil orda bulunmamalı tamamen o suçlu değil mi demiştim. Alkollü araç kullananı suçsuz mu yapıyor bu demişti. Mantık basit ikiside suçlu. He kim haklı dersen ikiside haksız... Şahsi fikrimi de merak edersen Alkollü araç kullan herkese....... Allah akıl fikir versin. Bence en kötüsü limitlerin üzerinde alkollü araç kullanmak. Tabi bu ehliyetsiz kullanımı haklı çıkarmaz...
-
08 Ağustos 2007, 17:55
dgrmr adlı üyeden alıntı
kıdemli polis memuruna sormuştum. Dediği şuydu ikiside ayrı ayrı sebeplerden suçlu bulunur. Enteresan gibi ama çok basit çünkü ikiside suçlu...
bence polis haklı
-
08 Ağustos 2007, 17:59
kurallara göre tabi ki ikside suçlu
-
08 Ağustos 2007, 19:02
hem kel hem fodul ikiside suçlu olacaktır ha bide alkollü olan hem ehliyetsizi hem polisi hem devleti suçlayacaktır
-
08 Ağustos 2007, 19:11
İki ucu pis değnek
252525
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler