Merhaba arkadaşlar yoğun işlerimden dolayı siteye uzun zamandan beri online olamıyordum. Lastik konusunda fikirlerinize ve deneyimlerinize ihtiyacım var. Aslında lastiklerimin diş derinlikleri yeterli düzeyde fakat zaman dan dolayı sertleştiler. Lastik seçiminde karar veremiyorum. Yardımlarınıza ihtiyacım var.
Motosikletim Kawasaki ER6-F lastik ebatları
Ön Lastik 120/60 R17
Arka Lastik 160/60 R17
Yeni lastik olarak
Metzeler Sportec M3
yada
Michelin Pilot Road 2CT
Genelde motosikletimi cadde ve asfalt yollarda kullanıyorum. Bu iki lastikten birisini tercih etmek istiyorum. Fakat benim motosikletime bu lastikler uyumlu olur mu?
Metzeler Sportec M3 racing lastiğine benziyor. Forumlarda bu lastikten şikayet edene rastlamadım. Fakat 7000-8000 km de lastiğin bittiğini söylüyorlar. Ben bir sene içinde yaklaşık olarak 7000 km yol yapıyorum. Eğer bir sene içerisinde lastik bitiyorsa ocağıma incir ağacı dikmiş olurum.
Şimdiki lastiklerim 17.000 km de ve hala dişleri yeterli durumda. Acaba o kullananlar lastiği fazlamı zorluyorlar? Ben sert kalkış yaparak pati çektirmem ve sert frenaj ile de lastiği kitlemem. (İstisnalar hariç)
Başka lastiklere de yoruma açığım.
Motosikletinde Metzeler Sportec M3 yada Michelin Pilot Road 2CT yi kullanan var mı?