Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Bunlarda mı Çİn Malı?????

REKLAM ALANI

Motosikleti
    RAMZEY 124cm³
    arkadaşlar salcano nun bir motosikletini gördüm motorun fiyatı 2500 civarı salcano nun motor tipi , egzos ve ses yamaha nın aynısı..
    bunlarda yamaha motoru var diyorlar ama artık doğrumu değilmi bilemiyorum..
    sizin yorumlarınızı bekliyorum..?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    mücahit_89 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Discover 150
    yamaha ile uzaktan yakından alakası yok...halis mulis çinn...ama salcanonun scooteri vardı dayımın sağlam motordu çinli olmasına rağmen...

crxforever - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ybr125 2008
    vitesli 125lik çin mallarının çoğunda honda cg motorunun kopyası var.
    şimdi de ybrnin motor kısmı başarılı olunca bunu üretmeye başladılar.
    bir tane kebapcıda gördüm bundan sesi aynı ybr.
    çin mallarının en büyük sıkıntısı olan vibrasyon bunda yoksa
    yedek parçaları ucuz ve yaygınsa ve ybr nin 0kmsinin 4300 tl olduğunu düşünürsek cazip bir seçenek.
    ama önce kendini kanıtlaması gerekli.

m.şanveren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Shadow vt 750 2006
    Bu motorun çinde yapılması,kalitesiz olması için bir etken değildir...

Şimdi bizimkiler Çin'e gidiyolar...Kardeş bana 150cc vaya 125cc vitesli commuter türünde işçiliği atıyorum ''800tl.yi geçmesin...Çinliler,okey abi hallederiz adamlarımız var modunda 800 tl.lik motürü hazırlıyolar.

Kimiside işçiliği 1.000tl biraz sağlam birşey olmasını istiyo.Buşekilde değişiyor...

Yani çininde kalite kalite malı var...

Nekadar ekmek okadar köfte misali...
    "İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz" A. Şerif İZGÖREN

Alıntı m.şanveren adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu motorun çinde yapılması,kalitesiz olması için bir etken değildir...

Şimdi bizimkiler Çin'e gidiyolar...Kardeş bana 150cc vaya 125cc vitesli commuter türünde işçiliği atıyorum ''800tl.yi geçmesin...Çinliler,okey abi hallederiz adamlarımız var modunda 800 tl.lik motürü hazırlıyolar.

Kimiside işçiliği 1.000tl biraz sağlam birşey olmasını istiyo.Buşekilde değişiyor...

Yani çininde kalite kalite malı var...

Nekadar ekmek okadar köfte misali...
    bana şu örneği verebiliir misiniz. japon bir marka söyleyin japonya fabrikasından çıkmış olsun ve kalitesiz olsun. veya alman markası söyleyin alman fabrikasından çıksın kalitesiz olsun. var mı böyle bir şey

çiinliler senin köftenin yarısını senden önce yer bence

ya arkadaşlar çin malı fobisini yenmenizi tavsiye ediyorum zamanında rus malı diye küfür edilen motorlar vardı bunları hep karalamaya çalışan bir merkez vardı , buyrun bakın işte 20-30 yıllık rus motorları var halen taş gibi piyasada yollarda artık bütün firmalar ki bunların esas amacı efsanevi motor yapmak değil para kazanmak çinle rekabet edebilmek için çinde üretim yaptırıyor çinden mal alıyor , eskiden beri bu muhabbet vardır , bu şey motor arkadaşlar, 125 lik bir hondanın Hindistan Üretimide var ,Çinde var,tailand da var , güney korede var, değişik pazarlara değişik pazarlara değişik stratejilerle giriolar ama önemli olan şu ki adam gibi kullanılmazsa 2010 model Harley Davidson bile 2 senede haşat olur ama adam gibi kullanılırsa basit bi mobilet bile 100 yıl yaşar

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:20 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:17 ----------

Alıntı osmaniyeli adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bana şu örneği verebiliir misiniz. japon bir marka söyleyin japonya fabrikasından çıkmış olsun ve kalitesiz olsun. veya alman markası söyleyin alman fabrikasından çıksın kalitesiz olsun. var mı böyle bir şey

çerez alır gibi motor alırsan onun gözünde kıymeti olmaz haşat edersin ama 10.000 bayılıp japon alırsan ona gözün gibi bakarsın sağlam kalır sonra o kaliteli olur öbürü dandik

Çinden kalitesiz mal çıkar çıkmasına ama bir marka kalitesiz ürün yapılmasına izin vermez,eğer kalıcı olmak istiyorsa,bu bir yamahada olabilir bir yumatu da olabilir

parçaların yenisini aldıktan sonra 1000 yıl da gider. japon motor varken param da varsa çinmalı almam alana da pek iyi bakmam.

para yoksa o ayrı. bu motora hanginiz 2500 verirsiniz o da ayrı

çin malı motoya biner miyim binerim ama ucuzsa binerim. hatta şu an yılda 1000 lira benzin parası verdiğim için ve 5 yıldır çin malı motora bindiğim için pişmanım keçke japon alsaymışım.5000 lira yakıt + 1000 liralık motor komik oluyor

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:23 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:21 ----------

Alıntı monte986 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ya arkadaşlar çin malı fobisini yenmenizi tavsiye ediyorum zamanında rus malı diye küfür edilen motorlar vardı bunları hep karalamaya çalışan bir merkez vardı , buyrun bakın işte 20-30 yıllık rus motorları var halen taş gibi piyasada yollarda artık bütün firmalar ki bunların esas amacı efsanevi motor yapmak değil para kazanmak çinle rekabet edebilmek için çinde üretim yaptırıyor çinden mal alıyor , eskiden beri bu muhabbet vardır , bu şey motor arkadaşlar, 125 lik bir hondanın Hindistan Üretimide var ,Çinde var,tailand da var , güney korede var, değişik pazarlara değişik pazarlara değişik stratejilerle giriolar ama önemli olan şu ki adam gibi kullanılmazsa 2010 model Harley Davidson bile 2 senede haşat olur ama adam gibi kullanılırsa basit bi mobilet bile 100 yıl yaşar

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:20 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:17 ----------

çerez alır gibi motor alırsan onun gözünde kıymeti olmaz haşat edersin ama 10.000 bayılıp japon alırsan ona gözün gibi bakarsın sağlam kalır sonra o kaliteli olur öbürü dandik

Çinden kalitesiz mal çıkar çıkmasına ama bir marka kalitesiz ürün yapılmasına izin vermez,eğer kalıcı olmak istiyorsa,bu bir yamahada olabilir bir yumatu da olabilir
    japondan da kalitelimi bu çinliler yoksa aynı kalite de mi

Motosikleti
    Bajaj Discover 150
    evet büyük markalarda çinde üretim yapıyorlar ama herşey kendi standartlarında sadece orda işçilik ucuz...

ve bu motorlarda herşey aynı ben mücahit gidiyo aynı motoru alıyor oldu marka mücahit..ahmet gidiyo alıyo oluyo markası ahmet...

sadece ben kalıtelısını alıyorum o kalıtesızını ama sonucta çin motoru parça kalitesiz motor kalitesiz titreye titreye motorda eskir sende...

herzaman kaliteden yanayım...bi laf vardır...

ben ucuz mal alıcak kadar zengin değilim...bu hesap...dişini sık sağlam motor al sana daha masraf açmadan bin...yoksa zaten alamadım diyip ucuz alıyosun ama o para senden çıkıyor bunu benim gibi nice insanlar tecrübe edinmiştir...

selçuk sezer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Sym hd2
    2500 e düzgün bir ikinci el ybr alırsın bunu alacağına al bir ybr rahat et
    Sıdkın hakikatı seni yalandan başka bir şeyin kurtaramayacağı bir yerde gerçeği söylemendir"Cüneyd i Bağdadi"

Motosikleti
    Yamaha Ybr 2011'Siyah
    Alıntı mücahit_89 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    evet büyük markalarda çinde üretim yapıyorlar ama herşey kendi standartlarında sadece orda işçilik ucuz...

ve bu motorlarda herşey aynı ben mücahit gidiyo aynı motoru alıyor oldu marka mücahit..ahmet gidiyo alıyo oluyo markası ahmet...

sadece ben kalıtelısını alıyorum o kalıtesızını ama sonucta çin motoru parça kalitesiz motor kalitesiz titreye titreye motorda eskir sende...

herzaman kaliteden yanayım...bi laf vardır...

ben ucuz mal alıcak kadar zengin değilim...bu hesap...dişini sık sağlam motor al sana daha masraf açmadan bin...yoksa zaten alamadım diyip ucuz alıyosun ama o para senden çıkıyor bunu benim gibi nice insanlar tecrübe edinmiştir...
    aynen katılıyorum 1000 liraya skyjet almıştım hergün 1000 türlü lanet okudum motora..Ve fiyatı kadarda masraf açmıştı..

Alıntı selçuk sezer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    2500 e düzgün bir ikinci el ybr alırsın bunu alacağına al bir ybr rahat et
    Aynen zaten kullandıktan sonra bu motora bakmaz bile..

slogan şu "japonya da üretilsin. ne marka olursa olsun."

Motosikleti
    Honda Shadow vt 750 2006

KAYNAK:Çorum obruk barajı yapımında çalışan Çinli mühendisler...Bire bir röportaj...

Ozaman biraz açılım yapalım:Çinin insanları fakir insanlar ,karın tokluğuna çalışıyolar ve kominist rejimde yönetiliyolar,aylık 130 dolara çalışıyolar,nüfusu 1.500.00 ...

Japonların teknolojisi Çinlilere oranla çokdaha gelişmiş ve köklü,evet orasıda kalabalık bir şehir fakat hayat çok pahalı ve kesinlikle kominist rejimle yönetilmiyolar
    "İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz" A. Şerif İZGÖREN

KAYNAK:Çorum obruk barajı yapımında çalışan Çinli mühendisler...Bire bir röportaj...

Ozaman biraz açılım yapalım:Çinin insanları fakir insanlar ,karın tokluğuna çalışıyolar ve kominist rejimde yönetiliyolar,aylık 130 dolara çalışıyolar,nüfusu 1.500.00 ...

Japonların teknolojisi Çinlilere oranla çokdaha gelişmiş ve köklü,evet orasıda kalabalık bir şehir fakat hayat çok pahalı ve kesinlikle kominist rejimle yönetilmiyolar
    ben de aynısını diyorum efenim. adamlar muhtaç. senin moto üretilirken fabrika ihale açar lastik alacaktır motora, lastik fiyatı veren üreticiler lastiği kalitesiz üretir. jant üretir jant fabrikası defolu mu çıkmış yamuk mu çıkmış bakmaz fabrikaya satar. çelik üretir kromundan çalar.

neyse çok ta gerek yok bu konulara aslında cubufla tatlı tatlı gez ne yapcaz başka

Motosikleti
    Honda Shadow vt 750 2006
    ben de aynısını diyorum efenim. adamlar muhtaç. senin moto üretilirken fabrika ihale açar lastik alacaktır motora, lastik fiyatı veren üreticiler lastiği kalitesiz üretir. jant üretir jant fabrikası defolu mu çıkmış yamuk mu çıkmış bakmaz fabrikaya satar. çelik üretir kromundan çalar.

neyse çok ta gerek yok bu konulara aslında cubufla tatlı tatlı gez ne yapcaz başka

Yok ben bişe yapmak için yazmadım zaten

Bende zaten öyle yapıyorum ,şoför kenarı cam mahali üfürrr üfürr geziyorum

Yok ben bişe yapmak için yazmadım zaten

Bende zaten öyle yapıyorum ,şoför kenarı cam mahali üfürrr üfürr geziyorum

zaferkarizma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    hepsi satıldı :(
    birebir üstündeki ybr motoru ucuz işçilik ucuz parça falan yok kalitede aynı cunku bu motoru cok araştırdım vede bndim sıfır vibrasyon.çin malı die kanmayın ve fiyatına görede on numara motor ikinci el piyasası 1000tl ile 1500 ti arasında.gaz yiyişinden frenlemeye vites kutusundan egzosuna herşey aynı ybr ile..
    Zafer hiç düşmemek değil, her düştüğünde yeniden ayağa kalkabilmektir !

Motosikleti
    Bajaj Discover 150
    Alıntı zaferkarizma adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    birebir üstündeki ybr motoru ucuz işçilik ucuz parça falan yok kalitede aynı cunku bu motoru cok araştırdım vede bndim sıfır vibrasyon.çin malı die kanmayın ve fiyatına görede on numara motor ikinci el piyasası 1000tl ile 1500 ti arasında.gaz yiyişinden frenlemeye vites kutusundan egzosuna herşey aynı ybr ile..
    peki neden tutmadı yahu neden ybrnın ıkıncı elı hala peynır ekmek gibi fiyatıda düşmeden gidiyor.şu lafları söliyip milleti heveslendirmeyin bende bindim motorla 90 km ye geldiğimde motordan çıkan sesler titreşim herşey berbat...ybrin kopyası diyosun...niye millet ybrye okadar para veriyor..git bunu al ikinci el 1.000 tlye bin o zman bu kadar bastmi...

bu arada senin demenle şu oluyor:mondial bmw gs1200 ün kopyası bi enduro çıkardı şimdi herşeyi aynı ölemi...abs esr surus tarsı frenleme kalıte senin dediğin bu kadar uçuk bişey işte...senin dediğin gibi olsa onun sıfırını 2.500 e kmse alamaz emin ol...

zaferkarizma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    hepsi satıldı :(
    Alıntı mücahit_89 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    peki neden tutmadı yahu neden ybrnın ıkıncı elı hala peynır ekmek gibi fiyatıda düşmeden gidiyor.şu lafları söliyip milleti heveslendirmeyin bende bindim motorla 90 km ye geldiğimde motordan çıkan sesler titreşim herşey berbat...ybrin kopyası diyosun...niye millet ybrye okadar para veriyor..git bunu al ikinci el 1.000 tlye bin o zman bu kadar bastmi...

bu arada senin demenle şu oluyor:mondial bmw gs1200 ün kopyası bi enduro çıkardı şimdi herşeyi aynı ölemi...abs esr surus tarsı frenleme kalıte senin dediğin bu kadar uçuk bişey işte...senin dediğin gibi olsa onun sıfırını 2.500 e kmse alamaz emin ol...

bu motordan kaç tane pisyasaya girdiki bunları söylüyosun bir ikincisi senin bindigin salcano nun baska modeli galiba bu motorda kesinlikle öle bişi yok bosta dahi dip gaz yaptım bi gram titreme yok tu yalnıs anladın galiba beni dostum ayrıca ybr 125 ben kötü demiyorumki sadece japon olmadıgını söylüyorum kalitesinden bahseden yok salcano çin olabilir ama motr kısmı olarak sadece ybr ile birebir aynı onu demek istedim binmesem test etmesem sölemem demi?
    Zafer hiç düşmemek değil, her düştüğünde yeniden ayağa kalkabilmektir !

Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Motorda kullanılan parçalar ve mühendslik kalitesiz olduktan sonra Japonya'da da üretilse motor kalitesiz olur. Burada önemli olan marka kalitesi. Mühendisliği Honda, Yamaha yaptıktan sonra Çin'de de üretseniz Japonyada'da üretseniz kaliteli olur. Örneğin bir titreşim konusu tamamen mühendislik işidir ve parça kalitesyle falan ilgisi yoktur. Bakın mesela Kanuni Windy berbat bir motorken Windy S son derece iyi.

Motorun üretileceği yere karar verirlerken bunda motorun satış fiyatı da etken oluyor. Büyük motorlardaki kar marjı küçüklere göre çok daha fazla ve bu yüzden büyük motorları Çin yerine Japaonya'da üretmeyi tercih ediyorlar. Bir de tabi satış adetlerinden dolayı küçük motorların dağıtımını Çin'den yapmak büyüklere göre motor başına daha az masraflı oluyor.

Çin'liler tarafından Çin'de tasarlanmış (veya kopyalanmış) ve üretilmiş / ürettirilmiş motorlardan korkacaksınız. Adamlarda marka imajı kaygısı olmadığından her türlü kalite riski mevcut. Üretimi yaptırtan firma da (örn. Kanuni, Mondial, Salcano vs.) kalite standartlarını oturtamazsa veya bu standartlar yetersiz kalırsa, çıkan motorlar da sorunlu olabiliyor. Gerek Kanuni gerekse Mondial'ın veya Salcano'nun bu konuda titizlik gösterdiklerine eminim ama yine getirdikleri modeller içerisinde kötü ve dayanıksız motorlar bulunuyor.

Motosikleti
    125 Zn
    millet para verip masaj salonuna gidiyor gerek yok, alın bi çin binin motor da yanınıza kar kalsın
    SONY psp 2004 (2 tane) , SONY Bravia 32v4210 lcd tv,SONY dz 260 home Theatre 5+1 ,SONY nw-003 mp3 player,Sony Trv Handycam ,Xbox 360 Jasper hep beraber mutluyuz huzurluyuz...SONY W350 Hd fotoğrak makinesi (aileye yeni eklendi alışmaya çalışıyor:P)

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)