Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

full koruma deyince ne anlıyorsunuz?

REKLAM ALANI

Motosikleti
    cbf 150 siyah inci
    Sevgili arkadaşlar, bir sorum olacak.
    herkesin full-koruma anlayışı farklı. siz full koruma giyndim dediğinizde neleri kastediyosunuz mesela ben
    kask
    mont
    sırt koruma
    eldiven;
    dizlik;
    giyip çıkıyorum yola. sizce eksiğim var mı? ya da siz full diyince ne anlıyorsunuz? mesela göğüs koruma takan var mı mont içine. ya da özel kalça koruma aparatları gördüm onları her gün giyen var mı?
    kendime full-koruma yapmak istiyorum, görüşleriniz benim için önemli.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    KUVVETMİRA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    xt 600
    motosiklet botu eklenebilir listeye öncelikli olarak!
    faydasını görenlere şahidim!
    "laubalilikten hoşlanmam, ciddiyeti severim, disipline hayranım!.."

Motosikleti
    cbf 150 siyah inci
    Alıntı KUVVETMİRA adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    motosiklet botu eklenebilir listeye öncelikli olarak!
    faydasını görenlere şahidim!
    evet botu fazla küçümsemiştim ama son araştırmalarım çok önemli olduğunu gösterdi en yakında alacam herhalde.

Motosikleti
    Yamaha Fazer 600
    Walla kardeşim bende de aynı korumalar mevcut ama üç gün önce otoyolda arabanın biri bir taşı göğsüme yapıştırdı. Anında nefesim kesildi. Göşüs koruması da şart mı diye düşünmeye başladım.
    ::piloot:: Yakaladın mı? bak bakalım ellerine yakaladım dediğin şey sadece mavi bir silüet.... Çoktan uçup gittik. Geçtin mi? bak bakalım ardına ve önüne geçmene izin verildiğinde ufuktaki mavilik kim........ ::uzgunum:

Motosikleti
    cbf 150 siyah inci
    Alıntı DeathaN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Walla kardeşim bende de aynı korumalar mevcut ama üç gün önce otoyolda arabanın biri bir taşı göğsüme yapıştırdı. Anında nefesim kesildi. Göşüs koruması da şart mı diye düşünmeye başladım.
    işte benim de takıldığım noktalardan biri bu, kimse göğüs korumadan bahsetmiyor, giy montu tamamdır durumu var ama aslında en hayati organlarımızdan akciğerler ve kalp direkt önde bana da çok mantıklı geliyo göğüs koruma neden sık kullanılmıyor anlayamadım

Motosikleti
    Yamaha Fazer 600
    cross tipi lif üzerine adapte edilmiş korumalarda mevcut. Aslında düşüşlerim büyük çoğunluğu sırt üstü olur. Bende şüpheliyim bi millet dökülsün bakalım bende karar vericem.
    ::piloot:: Yakaladın mı? bak bakalım ellerine yakaladım dediğin şey sadece mavi bir silüet.... Çoktan uçup gittik. Geçtin mi? bak bakalım ardına ve önüne geçmene izin verildiğinde ufuktaki mavilik kim........ ::uzgunum:

zeda3000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB750 Cafe Racer
    [COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti

Motosikleti
    Artık Yok...
    bu koruma işi motoruna göre değişir kullanım alanına göre değişir.

WOLKANWOLKAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CB 600F HORNET
    Alıntı kontalba adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sevgili arkadaşlar, bir sorum olacak.
    herkesin full-koruma anlayışı farklı. siz full koruma giyndim dediğinizde neleri kastediyosunuz mesela ben
    kask
    mont
    sırt koruma
    eldiven;
    dizlik;
    giyip çıkıyorum yola. sizce eksiğim var mı? ya da siz full diyince ne anlıyorsunuz? mesela göğüs koruma takan var mı mont içine. ya da özel kalça koruma aparatları gördüm onları her gün giyen var mı?
    kendime full-koruma yapmak istiyorum, görüşleriniz benim için önemli.
    mrb,

hafta içi işe giderken: dizlik, yarım boğazlı aşık-topuk-burun korumalı bot, kask -mont-eldiven

hafta sonu: e-squad sürtünmeye dayanıklı pantolon, dizlik yerine ise diz-kalça-kuyruk sokumu korumalı heın gericke içlik ve tam boğazlı sidi bot kullanıyorum,

cakalaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR1000RR "2017
    Kask-Mont-Eldiven-Dizlik
    Ya KASK TaK ; Ya ÖL

Bot, Korumalı Pantolon, Bellik, Sırt-Göğüs-Dirsek-Omuz korumalı Mont, Eldiven, Kask .. Yeine göre uzun yol olacaksa boyunluk.

Sinan Aksu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Afrika..
    Alıntı zeda3000 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Al sana full koruma
    İç sesim dışardan duyulsa beni kurşuna dizersiniz..

chopperrider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Goldwing GL1800...
    ne yalan söyleyeyim şehir içinde kask, mont, eldiven ve bot(bazen normal ayakkabı) giyiyorum ama dizlik takmıyorum :(
    ayrı bir sırt koruma da kullanmıyorum ama sanırı deri montun sırt cebine konulan korumlalardan alıcam.

bi de cüzdanım da hep koruma taşırım
    .....ve sordu torununa yaşlı kızılderili büyücüsü : sen hiç orta sehpalı supersport gördün mü.....

cakalaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR1000RR "2017
    Cüzdan koruması mı
    Ya KASK TaK ; Ya ÖL

Sinan Aksu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Afrika..
    Ben yabancı bir sitede görmüştüm, erkekler için takım taklavat koruması bile vardı
    İç sesim dışardan duyulsa beni kurşuna dizersiniz..

mahoretti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    o şimdi YAYA...
    Kask, mont, eldiven,korumalı pantolon (kışın),Dizlik (yazın)... Ama botum yok maalesef...
    DİKKAT..! İleri derecede Cruıser bağımlısı, plastikle yaklaşmayın. Kriz anında yeterli dozda kromaj gösterilmelidir

takendy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    K 1300 GT
    besmele mi çekerim....

yanıma aldıklarım '' aklımı başıma alırım...''

eldiven mont kask tabiki standarttır....

ex. durumlarda ilave olarak bellik ve dizlik kullanırım...
    "Dünyanın sorunu, Akıllılar hep kuşku içindeyken, aptalların küstahça kendilerinden emin olmalarıdır." B.Russell
    "Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür; ve bir orman gibi kardeşcesine" Nazım Hikmet

WOLKANWOLKAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CB 600F HORNET
    genel olarak motosiklet botu kullanılmıyor, ben de çok öenmsemiyordum, taa ki refuj boşluğundan geçereken motor ve kaldırım arasına ayağımı sıkıştırıp-aşil kemiğimin acısını hissedince ciddiyetini anladım.

almamakta-giymemekte ısrar edenler için "motosiklet botu kaza" google yaparsanız faydalarını görürsünüz, kaldı ki bu forumda da defaten bu konu "motosiklet botu" başlığı altında geçmektedir.

saygılar

Motosikleti
    PRESTO TEXAS HS200GS
    Dirseklik sanırım yok listede ayrıca çene koruma aparatı kullanman lazım. Ama en önemlisi dikkatli sabırlı motor kullanman. çünkü ne kadar korumalık taksan da yine iş senin sürüşüne kalmış....
    ::xs26::[I][COLOR="Olive"]GÜÇLÜ FIRTINA[/COLOR][/I]::xs26::

zenon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda nc700xa
    En takmayı sevmediğim şey Dizlik ama bir kaza anında en cok işe yaray 2. sırada onun olduğunu düşünüyorum.

Kask, dizlik, eldiven, mont, bot kullanıyorum ben.

Son kazamdan bu yana hala sağ ayağım ağrıyor ciddi birşey yoktur umarım ama bot olmasa ne olurdu bilemiyorum. Eldivenin içi mahfolmuştu. Kaskı söylemiyorum bile.

Extra olarak kaskların altına boyun koruma icin yastık görmüştüm ve belik tabi bu sabah hava soguktu hava direk böbreklerine vuruyor bırakın düşmeyi. ( Mont varken hissediyorsunuz. )
    Ötenazi hakkımı yaşayarak kullanıyorum. Z @ B ! T
    Gideceği yeri bilmeyene hiç bir GPS yardımcı olmaz!...

1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)