full koruma deyince ne anlıyorsunuz?
Reklamlar
-
işim gereği motorsiklet kazalarıyla sık karşılaşıyorum (sağlık görevlisi), mesela en son gördüğüm kazada ''full koruma''lı kazazedemiz sadece bir seferlik belliğini takmamış idi, şimdi maalesef tetraplejik yani ellerini ve bacaklarını hareket ettiremiyor,
çok yeniyim ben bir kere düştüm çok yakın mesafe diye her şeyi kuşanıp bi eldiven giymemiştim, orta şiddette bi kazadan sıkıntısız kurtuldum ama elimdeki yara daha yeni geçiyor (3 hafta oldu). hep söyleniyor zaten her zaman ''full koruma''.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:09 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:07 ----------
Blackened_07 adlı üyeden alıntı
Bot, Korumalı Pantolon, Bellik, Sırt-Göğüs-Dirsek-Omuz korumalı Mont, Eldiven, Kask .. Yeine göre uzun yol olacaksa boyunluk.
göğüs korumalı mont demişsinde üstat, sence standart montlardaki göğüs koruma yeterli mi bence hiç yeterli değil, benim kastettiğim ''armor'' olarak adlandırılan mont içi göğüs ve sırt koruma.
Reklamlar
-
kask,
tam korumalı mont,
sırt koruması olmayan ve ya yumuşak sırtlıklı montla sırt koruma,
bellik,
dizlik,
motosiklet ayakkabısı.
-
Bu resim çok şey anlatıyor
-
mont kask eldiven başka bişey takmadım bende onlarda düşük süratlerde beni yeterli korurlar diye düşünüyorum , yüksek süratte zaten ne giysen önce Allaha sonra senin soğukkanlı şekilde yaptığın düşme şekline kalmış
Tekerlekli sandalyede olsan yanında olurmuydu fiyakalı...
-
Aklıma geldi kullak tıkacı önemsenmiyor ama acısı ilerde cıkacak bir koruma aracı sanırım.
Ötenazi hakkımı yaşayarak kullanıyorum. Z @ B ! T
Gideceği yeri bilmeyene hiç bir GPS yardımcı olmaz!...
-
kontalba adlı üyeden alıntı
işim gereği motorsiklet kazalarıyla sık karşılaşıyorum
(sağlık görevlisi), mesela en son gördüğüm kazada ''full koruma''lı kazazedemiz sadece bir seferlik belliğini takmamış idi, şimdi maalesef tetraplejik yani ellerini ve bacaklarını hareket ettiremiyor,
çok yeniyim ben bir kere düştüm çok yakın mesafe diye her şeyi kuşanıp bi eldiven giymemiştim, orta şiddette bi kazadan sıkıntısız kurtuldum ama elimdeki yara daha yeni geçiyor (3 hafta oldu). hep söyleniyor zaten her zaman ''full koruma''.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:09 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:07 ----------
göğüs korumalı mont demişsinde üstat, sence standart montlardaki göğüs koruma yeterli mi bence hiç yeterli değil, benim kastettiğim ''armor'' olarak adlandırılan mont içi göğüs ve sırt koruma.
mrb,
önemli bir konu, açmanız mümkün mü, bellik mi, sırtlık mı?!!
-
Bana göre bunlarsız tam koruma demek olmuyor.
Kask, Mont, Eldiven, Ayakkabı, Dizlik veya Pantalon, Bellik veya montun sırt cebine konan sert koruma...
Daha ilk motora bindiğim günlerdi 1 sefer eldivensiz motora bindim. Kayıp düştüm kaldırıma kafa attım. O gün hafızamdan silindi. Eldivenim olmadığı için elimde oluşan yara iyileşti lakin izi hiç geçmedi. Her zaman korumalarınızı giyin sizinde böyle anılarınız olmasın!
Herşey yeniden yollarda olabilmek için...
-
Bilgi paylaştıkça çoğalır.
"Bir insanın neye güldüğü zekasını, nasıl güldüğü ahlakını gösterir."
-
WOLKANWOLKAN adlı üyeden alıntı
mrb,
önemli bir konu, açmanız mümkün mü, bellik mi, sırtlık mı?!!
çok doğru. yanlış yazmışım. bellik değil, sırtlığını takmadığından bu hale geldi. bellik deyince böbrek kısmını (kabaca böğür yada boşluk olarak tarif edilen) kuşak tarzında saran aparatlar kastediliyor. ama benim söylemek istediğim sırtlık idi yani tüm omurganızı -vücudunuza hükmetmenizi sağlayan tüm sinirlerin geçtiği yapıyı- koruyan aparattan bahsediyorum.
-
Benim kullandıklarım;
Kask-Mont-Eldiven-Dizlik -Bellik
-
AydoganX adlı üyeden alıntı
Hergün işe gidip gelirken ;
1-Kask,
2-Korumalı mont,
3-Korumalı pantolon,
4-Eldiven,
5-Motor çizmesi
6-Kulak tıkacı
ekipmanlarını kullanıyorum.
Zenona katılıyorum kulak tıkacı çok ufak, önemsenmeyen ama çok çok önemli bir ekipman.
Kullanmadan önce "Arabaların sesini duyamam tehlike yaşayabilirim vs." gibi düşüncelere sahip oluyorsunuz ama bir kez kullandıktan sonra da
sürüş konforunu etkin bir şekilde artırıyor. Ve bir daha bırakamıyorsunuz
Camları açık olan bir arabada hız yaptığınızı düşünün ve birden camlar kapanınca içeride sessizlik oluşurya ama yinede dışardan konuşanları biraz duyabilirsiniz, aynen öyle işte
Kulak tıkacı kullanalım, kullanmayanları uyaralım
ya motosiklet teorisi kitabında sünger tıkaçtan bahsediliyor, benim bildiğim silikon tıkaç var, fark eder mi silikon ya da sünger?
-
Her sabah evden çıkarken dizliklere bakıyorum. Sonra "KAZA YAPTIĞIMI" ve "KEŞKE DİZLİKLERİMİ ALSAYDIM" dediğimi hayal ediyorum..... Tabiri caizse Bakkala giderken bile FULL KORUMA... Ama dizliği takıyorsak kot giyiyoruz demektir ki, sürtünmeden kaynaklanan YANMA olaylarını gözardı ediyoruz demektir ki, o da korkunç bişey..... Yazın kevlarlı kot pantolonlar yada korumalı yazlık pantolonlardan almak lazım.
ERTELEME, ÜŞENME, VAZGEÇME......
DİKKAT..! İleri derecede Cruıser bağımlısı, plastikle yaklaşmayın. Kriz anında yeterli dozda kromaj gösterilmelidir
-
ya motosiklet teorisi kitabında sünger tıkaçtan bahsediliyor
, benim bildiğim silikon tıkaç var, fark eder mi silikon ya da sünger?
Sünger kulak tıkacı hiç kullanmadım. Bende silikon tıkaçlardan var. Yalnız uzun süreli sürüşlerden sonra (2-3 saat gibi) kaskı kafamdan çıkartırken tıkaçların dış kısımları kulaklarımı acıtıyor.
Acaba sünger olanlarda bu durum nasıldır?
Fiyatı gerçekten çok komik bir rakam (0,35 TL )ama yaptığı iş ve verdiği sürüş konforu çok önemli.
http://www.essafe.com.tr/index.php?d...roduct&pid=103
Bilgi paylaştıkça çoğalır.
"Bir insanın neye güldüğü zekasını, nasıl güldüğü ahlakını gösterir."
-
ya motosiklet teorisi kitabında sünger tıkaçtan bahsediliyor
, benim bildiğim silikon tıkaç var, fark eder mi silikon ya da sünger?
Silikon tıkaçlar daha çok kulağa sıvı girişini engellemek için kullanılıyor. Buradaki asıl sorun olan ses yalıtımı konusunda yetersiz kalıyorlar. Sünger olanları tercih etmek gerekli...
Ankara'da birçok eczaneye sordum, direk sünger olanını bulamadım ama en son silikon bazlı bir süngerden üretilmiş olanı buldum.
Eczaneden 3 liraya 2 tane aldım.
Montumun cebinde sürekli duruyor. bu 2 taneyi değiştire değiştire kullanıyorum.
1 kere tıkaç kullandım ve bir daha vazgeçemedim. Kesinlikle tavsiye ediyorum.
Kullanımdan sonra yıkamak önemli bir not...
Benim korumalarım da şöyle:
- Kask
- Balaklava (yaz, kış)
- Kulak tıkacı
- Mont
- Eldiven
- Dizlik
- Yarım boğaz korumalı bot
Bellik mi sırtlık mı alsam arasında kalanlardanım. Bir topic açılırsa, oradaki bilgilere göre son kararımı verebilirim.
-
freed0m adlı üyeden alıntı
Silikon tıkaçlar daha çok kulağa sıvı girişini engellemek için kullanılıyor. Buradaki asıl sorun olan ses yalıtımı konusunda yetersiz kalıyorlar. Sünger olanları tercih etmek gerekli...
Ankara'da birçok eczaneye sordum, direk sünger olanını bulamadım ama en son silikon bazlı bir süngerden üretilmiş olanı buldum.
Eczaneden 3 liraya 2 tane aldım.
Montumun cebinde sürekli duruyor. bu 2 taneyi değiştire değiştire kullanıyorum.
1 kere tıkaç kullandım ve bir daha vazgeçemedim. Kesinlikle tavsiye ediyorum.
Kullanımdan sonra yıkamak önemli bir not...
Bellik mi sırtlık mı alsam arasında kalanlardanım. Bir topic açılırsa, oradaki bilgilere göre son kararımı verebilirim.
sünger bakacağız demek ki.., kesinlikle sırtlık, bellik denilen genelde soğuktan korunmak amaçlı sırtlık ise omurgayı koruyor.
-
sünger bakacağız demek ki.., kesinlikle sırtlık, bellik denilen genelde soğuktan korunmak amaçlı sırtlık ise omurgayı koruyor.
Hacı canım kıymetli...iğne batsa ah eder oflar puflarız...ama yaz geldi artık...eldivenleri çıkardım say...e dizlikleride tak çıkar uğraşmıyorum uzun zamandır...bu hususda en bilincsiz kullanıcı benim muhtemelen...hatta ilerleyen günlerde sandalet ve bermuda şortla gezmeye başlayacağım...
bu hususta kendimi sizlere şikayet ediyorum...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
-
Olaya şu açıdan bakarsak, full koruma diye birşey yoktur.
Hepimiz aldığımız riskleri minimize etmeye çalışıyoruz, hepsi bu.
Bazılarımız aldığı riskleri maximize ediyorlar ki bakınız ss kullanıcıları, bu her an patlayabilirsiniz demek.
Yani artık herkes durumuna göre kendini ayarlayacak.
Kimse kaza yapmak istemez ama olacaksa en acısızından olsun.
Murat Kehya
Acemi Motorcu
A-(eksi)
-
robocop gibi bi adam canlanıyo gözümde
https://www.youtube.com/alifeyizoglu
-
mete_han adlı üyeden alıntı
Hacı canım kıymetli...iğne batsa ah eder oflar puflarız...ama yaz geldi artık...eldivenleri çıkardım say...e dizlikleride tak çıkar uğraşmıyorum uzun zamandır...bu hususda en bilincsiz kullanıcı benim muhtemelen...hatta ilerleyen günlerde sandalet ve bermuda şortla gezmeye başlayacağım...
bu hususta kendimi sizlere şikayet ediyorum...
mete söyleyecektim unutmuştum bak, şirinevlerde honda sever'de karşılaştığımızda motorla gelmiştin ama ne dizlik vardı ne korumalı pantolon held'i giyip çıkmıştın, şimdi düşünüyorum da o gün kafanda kaskta yoktu di mi?
aman diyeyim sen bize lazımsın.
-
mete söyleyecektim unutmuştum bak, şirinevlerde honda sever'de karşılaştığımızda motorla gelmiştin ama ne dizlik vardı ne korumalı pantolon held'i giyip çıkmıştın, şimdi düşünüyorum da o gün kafanda kaskta yoktu di mi?
aman diyeyim sen bize lazımsın.
kask her daim takarım dostum...ama dizlik işyerinde garajda yatar duru...bir takasım var bir üşengecliğim...Heldde yakmaya başladı...Hacı yaz versiyonuna geçiş başladı...asıl sen bize lazımsın...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)