Slm ben enqin 125 lik bi motorda hava filtresi sökünce bi sorun çıkarır mı? bizim arkadaş ybrde çıkarmış hem hız hem ses biraz güzel çıkıyo şu anda motor düzgün çalışıyo ilerde bi sorun olur mu??
Slm ben enqin 125 lik bi motorda hava filtresi sökünce bi sorun çıkarır mı? bizim arkadaş ybrde çıkarmış hem hız hem ses biraz güzel çıkıyo şu anda motor düzgün çalışıyo ilerde bi sorun olur mu??
Olur.Adı üstünde hava filtresi.Havadaki tozların motora girmesini engeller.Siz onu sökmüşsünüz motorun ömrünü yersiniz.
HONDA
şu anda bende 125 kt mondıal var onda da yaptım güzel oldu ama benim düşüncem de öyle mutlaka boşuna yapmazlar ama ses super ne yapacağıma bende karar veremedim
biran önce kararını ver....Her marşa bastığında motoruna zarar vermeye devam ediyorsun...ses mi yoksa ilerde yapacagın birton masraf ve ugrasmı ?
büyük performans hava filtresi tak
hem ses aynı kalır hmde hız ve de şekil olur
Güç kaybedilir.
Kalkışlarda ve düşük devirde güç olmaz , yüksek devirde de hava akışı düzensiz olur,yine güç düşer.
yani geriye takcaz ne gibi zarar verir motora yani büyük bi zarar verir mi??_
Abrazyon sürtünmesine neden olur ve giren toz parçacıkları motorun haraketli parçalarında zamanla mikro çukurcuklar meydana getirir.Eğer yine de hava filtresi takmayayım diyorsan motor ömrü için 300-500km de bir yağ değiştirsen iyi olur.
hava filtresinin ağzında da bi süzge gibi bişeyler var o toz almasına engel olur mu
Hava filitresini sökmekle büyük bi hata yapmışsınız.Karbüratöre giren (filtre edilmemiş) pis hava önce kargüratör memesini tıkar.silindire kirli hava girecegi için zamanla (kısa zamanda) sekmanların aşınmasına neden olur. Sekmanlar aşındıkca da motor komresör kaçırmaya başlar. Karterdeki yagın kirlenmeye başlar. Yağlanma yeterli olmayıcada motorda aşınmalar meydana gelmeye başlayacaktır. tabi sen bunun farkına hemen varamayabilirsin.
Korkarak yaşıyorsan;yanlızca hayatı seyredersin
ben filtreyi sökmedim sadece kapağını söktüm böylece hem ses çıkıyor hemde toz almamış oluyor... öyle yapabilirsin...
[B]Yamaha YBR-Air Brush-Xenon-Mini Sinyal-İridyum Buji-Slikon elcik sankim RACİNG =) [/B]
http://www.sahibinden.com/sankim_racing_!_air_brush_-30WQQaXQQ22719971WQQpXQQdisplayitem
durar mı orda birazdan bakacam bi eğer durarsa orda ben de öyle yapayım
Ses istiyorsan. Çak manifolta bir çivi ;) Ondan sonra Devamlıda Polislerden Kaçarsın.
Sarp Ögütlü Ab_Rh(+) TVS Apache 150 RTR '2010' / Your selection of Ride Or Die ? Feel Me ! #35 S 0430 BMW e30 3.20i This is Life,Life is Bmw e30
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)