Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Kaza ve mantık ilişkisi

REKLAM ALANI
    WOLKANWOLKAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CB 600F HORNET
    Merhaba,

Bu yazı sizin hayatınız kurtarabilir... Lütfen özümseyerek okumaya diikat edin. Bu yazıdan yola çıkarak oalbilecekleri analiz edin.

Geçtiğimiz günlerde yine buradan bir arkadaşımız aşağıdaki linki verdi;

http://www.facebook.com/profile.php?...8915983&ref=mf

Kısaca izah etmek gerekirse çok sayıda araç ve motosiklet kazası vardı.

Ama çoğunluk görüntüde ortak özellik -benim için- mantık yoktu.

Halbuki ben zeki ve bunun ötesinde çok mantıklı bir adamım. Dolayısıyla motor üstünde iken olabilecek tehlikeleri gayet iyi analiz edebileceğimi, olabilecekleri %80-90 olasılıkla tahmin edebilecek kapasitem olduğunu düşünüyor idim. Yalnız bu söylemi lütfen tecrübe ile kıyaslamayalım, her ne kadar ilgisi var ise de benim amacım bunu değerlendirmek değil, zaten söylemi değiştirmez, tecrübe bu söylemin üstüne kaymaklı sinpaş olur .

Gelelim neticeye;

Kazalar, bizlerin mantığı içerisinde gerçekleşmek zorunda değildir.

Örnek 1:

Bu örnek mantık kabına sığar.Geçtiğimiz cumartesi, riva yolu, ben aşağıdaki gibi yaptım:

virajın içi, bir kısım dağbaşı tesislerin olduğu yer, viraja giriyorsun hızı azalt, arabalar durabilir, arabalar yola çıkabilir dolayısıyla durmanı gerektirecek, kaçabilecek boşluğu bulabilecek pozisyon ve bakışta ol. Velhasıl 40-50 derecelik virajda hıyarın teki ailesi de yanında olduğu yerde istikamet değiştirmek için manevra yapıyordu. Eğer o yoldaki kamyonlardan biri olsaydı, -boş gelenler sağlam geliyor emin olun- hiç şansı yoktu. Ben çok doğal kurtardım, ama mantıklı adamın yapması gereken de zaten bu, yerleşim var, viraj var. Zaetn bunun yapılması lazım. Eh TR'deyiz, muhtelif ibiişlerin bulunması da muhtemel, öyleyse çarp 2'yle...

Örnek 2:

Bu örnek mantık kabına sığar mı size bırakıyorum, benimkine sığmadı.Geçtiğimiz pazar, riva yolu, ben aşağıdaki gibi yaptım:

Düz yol, emniyet şeridiyle beaber min, 3 araç yan yana gider, hızım 170, yokuş çıkıyorum, karşıdan 2 araç geliyor, binek ve arkada kapalı kasa minibüs. Araç daha hızlı gider, minibüs onu geçmez. Zaten yokuş aşağı araçın yavaşlamak gibi ne niyeti olsunki, yol dazlak, üstünde tesis vs, hiç ama hiç bir şey yok.

Ben bu filmi seyrettim ya. Artık benim mantığımın ötesinde olma ihtimalini dikkate alıyorum. Ve geliyor, minibüsteki ibişin gereksiz sollama ihtiyacı doğdu, amaç intihar etmek ve beni de götürmekti herhalde amacı, çünki sinyal, pozisyon alma vs yok... "kafadan girerim kardeşşşim" tarzı... şeritte sağ çizgiye yanaştım, 3'ümüz yan yana geçtik. Türbilanstan flaşı patladı üstümde ayrı . Eğer ben motora yatsaydım ve ufuka kilitlenseydim, birden yola fırlayan malum çocuğunun jestine karşılık veremeyebilirdim.

Hatice netice acizane; hiç beklenmedik yerler asıl tehlikenin başladığı yerler.

Peki "beklenmedik yer neresi"... hepimiz için değişiyor, hepimizin mantığı farklı, ama ortak payda "beklenmedik için bekle"

Burası istanbul, kafamıza piyano bile düşebilir.

Sağlıcakla kalın...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    chopperrider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Goldwing GL1800...
    bu rivayı merak etmyee başladım. istanbula gelince bi göreyim şurayı yahu
    .....ve sordu torununa yaşlı kızılderili büyücüsü : sen hiç orta sehpalı supersport gördün mü.....

Qweasdnon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dragstar XVS650
    Şimdi kafamıza piyano bile düşebilir demişsin ya dostum,ben de ufak bir olay anlatayım..
    Cumartesi günü 2 arkadaş motorlarla geziniyoruz...Bir arkadşamızla karşılaştık, biraz sohbet,çay derken hadi dedim keresteciye gidelim motora garaj yapıcam masrafı ne olur öğrenelim...Neyse gittik, dönüyoruz...Ben ve hesapta olmayan artçım öndeyiz...Diğer arkadaş arkadan geliyor...Yokuş aşağı sahile doğru az işlek bir yoldan iniyoruz...İndik...Geriden gelen arkadaş durduğumuzda dedi ki:
    -Size arkadan bakıyorum böyle sanırım bir 30-40 cm gerinizde kafa hizanızdan koca bi granit taş parçası geçip yolda parçalandı...
    Ben:
    -Nasıl lan!(klasik anlayıpta anlamama durumu)
    Arkadaş:
    -Geçerken baktım mahalle arasından bir kaç tane küçük Profesyonel İstanbul Çocuğu bağırdım kaçtılar...
    Bu arada ben de kaskı artçıma vermiştim...
    Şimdi o taş benim kafada patlasaydı muhtemelen yokuş aşağı çok yavaşta olmayan bir hızda, yerdeydik..Senaryoyu kafada siz kötüleştirin işte hayal gücünüzle...Yere yatmasan bile taş yeter zaten...
    Şimdi şunu görüyorum;Normalde trafik E5 te dikine, şehiriçinde dikine ve yatay akmasının yanında,bu memlekette sağın solun dışında ve öngöreceğin şeyler dışında öngöremeyeceğin şeyler her zaman fazlasıyla ve abartı şekilde olacak o yüzden şöyle yapılsın,şöyle yapmalı böyle güvenli ahanda teknik bu yerine ben hepimize iyi şanslar diliyorum...

Sadık1453 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Araba veya motor kullanırken, yani trafikteyken yaptığım şey "BENİM DIŞIMDAKİ HERKES, GERİZEKALI, PSİKOPAT VE BEYİN ÖZÜRLÜ" diye düşününerek araç kullanıyorum. Çünkü yaşadıklarım, gördüklerim bunu defalarca ispatladı.
    GÖZÜ PEK MOTORCULAR VARDIR, BİRDE YAŞLI MOTORCULAR...
    HEM GÖZÜ PEK HEMDE YAŞLI MOTORCU YOKTUR...

zeda3000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB750 Cafe Racer
    Istanbulda da Antalyada da motor da / arabada cok kullandim. Aradaki fark su istanbulda 30 km gidersiniz bitap dusersiniz , en az 2 saatiniz yolda gecmistir, her turlu kufuru saymisinizdir. Antalya da 200 km gidiyorsunuz ve hic bir sey hissetmiyorusunuz.
    [COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti

mogli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Fazer1000 - F650 GS
    Herşeyden önce vidyodaki kamyonların ezdiği insanlar çok kötü olmuş. Bir tanesi paraçparça olmuş resmen.

Allah'ım sen beni ezdireceksen de ufak tefek bir arazi aracına ezdir. Ne bileyim Terios olu, Jimmy olur, Hadi bari Sportage olsun. Hem yüksek en azından cesedim yakışıklı olur.

Kaza gerçekten nerden geldiğini söylemiyor ve bu kadar beyinsizin bir arada olduğu yerde mutlaka oluyor.

Yakın geçmişten bir örnek;

Geçtiğimiz Pazar yaşanan bir olay. Patlak KeRReem ( Bu Ünvanı 100 le kamyona patladıktan sonra elde etmiştir ve bugüne kadar kimseye kaptırmamıştır. Bir de 260 la yaşadığı patlama korkusu vardır ki o ayrı konu) İzmit'ten artçısını kapar her zaman söylediği gibi benzini olmadığı içi yavaş yavaş İstanbul'a gelir. ( Ne hikmetse 25 dakikada )

Kavacık'ta buluşulur. Kimle? Mogli'yle. Çaylar içilir, yemek yenir falan filan....

Saat akşam 5 suları. Evden Şile-Ağva-İzmit güzergahı için çıkılır. Mogli her zaman 90-100 le gittiği yerde 4. derece grup sürüş moduna geçtiği için ( aslında yalan benzin parası koyduğu için ) 40-50yle gitmektedir.

Yol 3 şerit. Yer Kavacık. Motorlar: Kawasaki ER6 ( Mogli-F, Patlak KeRReem-N ).

P.K. Mogli'den 5 metre geriden gelmektedir. Mogli sağda kafasını çıkarmış bekleyen Opel Corsa'yı görür. Araç durmaktadır. Tam önünden geçerken fark eder ki adam ana caddede karşıdan karşıya hazır yol boşken ( biz adam değiliz ya o açıdan ) geçmek istemektedir.

Mogli frene asılır ve çarpmanın etkisiyle hayatının stopiesini yapar. Yaklaşık 100 derece

Sonuç:

Adamı ölldürmeye çalışan Mogli ve ona mukayyet olmaya çalışan saz arkadaşları.

Grenajları dağılan bir motor. Sol ön kapısı çarpma etkisiyle, sol arka kapısı, sol çamurluğu, bagaj kapısı ise Mogli'nin yumruklarıyla yamulmuş bir Corsa.

İşin ilginç yanı bu hatayı yapan Türkiye'nin sayılı üniversitelerinden birinde DOÇENT.

İlk defa keşke altımda GS 1150 olsaydı da yan koltuğa geçirseydim herifi dedim. Belki anlardı yaşadığım acıyı.

Zaten bu yazı da motorsuz geçirirsem gidip kendime 4-5 milyara beyaz bir Şahin alıp içine 5 milyarlık ses sistemi ve 200 liralık LGP kiti taktırıp apaçi olacağım, kararlıyım.

Sonra mı? Her kafasını uzatanın kafasını okşarım artık. Nasıl olsa tampon montaj dahil 50 lira

NOT: Mogli P.K.'nin ünvanını elinden alamamış olsa da ünvan kazası için hak kazanmıştır.

Buyrun bu da fotoğrafı;

Motosiklet bir ULAŞIM aracı değil bir İSYAN aracıdır!
    Her şeyin Aslı Güzeldir!
    Ömürüm boyunca hatırlanacaksın aYe...

Motosikleti
    CB 600F HORNET
    Alıntı chopperrider adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu rivayı merak etmyee başladım. istanbula gelince bi göreyim şurayı yahu
    güzergahı keyifli, tatlı virajı olan, tabiatı olan, vardığın noktada deniz, dere, çay kahve sulu yemek balık kahvaltı vs, asfalt çok güzel, farklı yerlere güzergah üzerinden devam imkanı var; polonezköy, şile, ömerli vs.

gelirsen(iz) haberimiz olsun

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:01 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:53 ----------

Alıntı Qweasdnon adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şimdi kafamıza piyano bile düşebilir demişsin ya dostum,ben de ufak bir olay anlatayım..
    Cumartesi günü 2 arkadaş motorlarla geziniyoruz...Bir arkadşamızla karşılaştık, biraz sohbet,çay derken hadi dedim keresteciye gidelim motora garaj yapıcam masrafı ne olur öğrenelim...Neyse gittik, dönüyoruz...Ben ve hesapta olmayan artçım öndeyiz...Diğer arkadaş arkadan geliyor...Yokuş aşağı sahile doğru az işlek bir yoldan iniyoruz...İndik...Geriden gelen arkadaş durduğumuzda dedi ki:
    -Size arkadan bakıyorum böyle sanırım bir 30-40 cm gerinizde kafa hizanızdan koca bi granit taş parçası geçip yolda parçalandı...
    Ben:
    -Nasıl lan!(klasik anlayıpta anlamama durumu)
    Arkadaş:
    -Geçerken baktım mahalle arasından bir kaç tane küçük Profesyonel İstanbul Çocuğu bağırdım kaçtılar...
    Bu arada ben de kaskı artçıma vermiştim...
    Şimdi o taş benim kafada patlasaydı muhtemelen yokuş aşağı çok yavaşta olmayan bir hızda, yerdeydik..Senaryoyu kafada siz kötüleştirin işte hayal gücünüzle...Yere yatmasan bile taş yeter zaten...
    Şimdi şunu görüyorum;Normalde trafik E5 te dikine, şehiriçinde dikine ve yatay akmasının yanında,bu memlekette sağın solun dışında ve öngöreceğin şeyler dışında öngöremeyeceğin şeyler her zaman fazlasıyla ve abartı şekilde olacak o yüzden şöyle yapılsın,şöyle yapmalı böyle güvenli ahanda teknik bu yerine ben hepimize iyi şanslar diliyorum...
    dumurrrr

mrb, mahal neresi bilmekte fayda var. gitmesek de görmesek de mahal bizim olmasın, dikkat edelim

Qweasdnon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dragstar XVS650
    Hocam olay Gürpınardan Büyükçekmece ye inerken gerçekleşti...Daha doğrusu gerçekleşmiş...Taşın menzili sizin oralara gelmez ama bu gudiklerin oralarda da şubesi vardır kesin...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:08 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:04 ----------

Şimdi tekrar düşünüyorum da, o taş kafada patlasa direk yatmaya düşmeye kalmadan yakınlar irmik helvasını da yiyebilir...Aman aman

Motosikleti
    CB 600F HORNET
    Alıntı mogli adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Herşeyden önce vidyodaki kamyonların ezdiği insanlar çok kötü olmuş. Bir tanesi paraçparça olmuş resmen.

Allah'ım sen beni ezdireceksen de ufak tefek bir arazi aracına ezdir. Ne bileyim Terios olu, Jimmy olur, Hadi bari Sportage olsun. Hem yüksek en azından cesedim yakışıklı olur.

Kaza gerçekten nerden geldiğini söylemiyor ve bu kadar beyinsizin bir arada olduğu yerde mutlaka oluyor.

Yakın geçmişten bir örnek;

Geçtiğimiz Pazar yaşanan bir olay. Patlak KeRReem ( Bu Ünvanı 100 le kamyona patladıktan sonra elde etmiştir ve bugüne kadar kimseye kaptırmamıştır. Bir de 260 la yaşadığı patlama korkusu vardır ki o ayrı konu) İzmit'ten artçısını kapar her zaman söylediği gibi benzini olmadığı içi yavaş yavaş İstanbul'a gelir. ( Ne hikmetse 25 dakikada )

Kavacık'ta buluşulur. Kimle? Mogli'yle. Çaylar içilir, yemek yenir falan filan....

Saat akşam 5 suları. Evden Şile-Ağva-İzmit güzergahı için çıkılır. Mogli her zaman 90-100 le gittiği yerde 4. derece grup sürüş moduna geçtiği için ( aslında yalan benzin parası koyduğu için ) 40-50yle gitmektedir.

Yol 3 şerit. Yer Kavacık. Motorlar: Kawasaki ER6 ( Mogli-F, Patlak KeRReem-N ).

P.K. Mogli'den 5 metre geriden gelmektedir. Mogli sağda kafasını çıkarmış bekleyen Opel Corsa'yı görür. Araç durmaktadır. Tam önünden geçerken fark eder ki adam ana caddede karşıdan karşıya hazır yol boşken ( biz adam değiliz ya o açıdan ) geçmek istemektedir.

Mogli frene asılır ve çarpmanın etkisiyle hayatının stopiesini yapar. Yaklaşık 100 derece

Sonuç:

Adamı ölldürmeye çalışan Mogli ve ona mukayyet olmaya çalışan saz arkadaşları.

Grenajları dağılan bir motor. Sol ön kapısı çarpma etkisiyle, sol arka kapısı, sol çamurluğu, bagaj kapısı ise Mogli'nin yumruklarıyla yamulmuş bir Corsa.

İşin ilginç yanı bu hatayı yapan Türkiye'nin sayılı üniversitelerinden birinde DOÇENT.

İlk defa keşke altımda GS 1150 olsaydı da yan koltuğa geçirseydim herifi dedim. Belki anlardı yaşadığım acıyı.

Zaten bu yazı da motorsuz geçirirsem gidip kendime 4-5 milyara beyaz bir Şahin alıp içine 5 milyarlık ses sistemi ve 200 liralık LGP kiti taktırıp apaçi olacağım, kararlıyım.

Sonra mı? Her kafasını uzatanın kafasını okşarım artık. Nasıl olsa tampon montaj dahil 50 lira

NOT: Mogli P.K.'nin ünvanını elinden alamamış olsa da ünvan kazası için hak kazanmıştır.

Buyrun bu da fotoğrafı;

siz şu aslı börek'in yanındaki eczane'de (asena) ayaküstü motor geyiği yaptığımız arkadaşlar mısınız (yakıtı-hızı-izmit, artçı ile vs)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:25 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:22 ----------

Alıntı Qweasdnon adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam olay Gürpınardan Büyükçekmece ye inerken gerçekleşti...Daha doğrusu gerçekleşmiş...Taşın menzili sizin oralara gelmez ama bu gudiklerin oralarda da şubesi vardır kesin...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:08 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:04 ----------

Şimdi tekrar düşünüyorum da, o taş kafada patlasa direk yatmaya düşmeye kalmadan yakınlar irmik helvasını da yiyebilir...Aman aman
    demek ki o civarda giderken motora yatılacak, artçı da gladyatör kalkanı ile savulun pjjjlerrrr diyerekten ilerlenecek,

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:48 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:25 ----------

http://www.youtube.com/watch?v=3BI6DfTyktY

sanırım örnek 1, bu kaydın 35-45 sn arası(bu motorun hızı 120-140 arası)
    örnek 2 ise 2.dakikada başlıyor(bu motorun hızı 200-240 arası), motor gidiş, ben ise geliş yönünde idim.

MrSandman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Sattı
    Ana bu kaza benim iş yerinin orda olmuş. Habil pizzadan sonraki sokakta çalışıyorum. Sarar'ın sokağında. O yoldan sağına soluna bakmadan çıkan öküz çoktur dikkat ediniz.
    Herşey yeniden yollarda olabilmek için...

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler