yolda kaldığınızda uyguladınız pratik çözümler
-
lastik patlayınca şambrel veya dubleks fark etmez benzinliktete lastikçi yoksa içine su doldurun birazda hava basın 60km.yi keçmemk şartıyla istediğin yere gidersin ben bir kaç defa başıma geldi en son 30km gitmiştim o şekil buda aklıma nerden geldi derseniz köyün birinde traktorcuyu görmüştüm lastiği su fışkırarak gelmişti lastikçiye ordan kaldı aklımda vede işime yaradı.
Hayat ENDURO yla başlar
ENDURO yla devam eder
ENDURO yla biter.
Reklamlar
-
Suyu siboptan nasıl pompalayacağız.
-
motorhocası adlı üyeden alıntı
Ön lastik patlayınca da teker yapıp git der, kim söylediyse onu
Arka lastik patlak 2 km sürmekle de iç lastik paramparça oluyor, hiç tavsiye etmem.
zaten iç lastikten ümidi kesmiştin ve dubleks taktırmaya gidiyordum motorcuya.Sansmı bilmem ama bu yöntemle 2 km den çok çok daha fazla yol katedenler olmuş.Ve şamreli değiştirmemişler bile.Ön lastikle teker yapma gibi bi lüksümüz yok zaten.Bence bütün iş motorun ağırlık merkezini patlayan lastiğin zıt yönünde olmasını sağlamak[arka lastik].Bu şekilde iyi bir sürücü en azından tamirciye kadar gidebilir.[Kamyonet tutmaktan çok daha mantıklı]
-
Ön lastik patlayınca da teker yapıp git der, kim söylediyse onu
Arka lastik patlak 2 km sürmekle de iç lastik paramparça oluyor, hiç tavsiye etmem.
Ön lastiğim inmişti canta kadar , iyice arkaya oturarak 3 -4 km benzinliğe kadar gittim ve şişirdim , bir sıkıntı çıkarmadı , arka lastik için benzer bişeyler yapılabilir belki denemek lazım ...
-
rasta07 adlı üyeden alıntı
Ön lastiğim inmişti canta kadar , iyice arkaya oturarak 3 -4 km benzinliğe kadar gittim ve şişirdim , bir sıkıntı çıkarmadı , arka lastik için benzer bişeyler yapılabilir belki denemek lazım ...
Şamyelliden bahsettim ben, tubeless gider.
-
Şamyelliden bahsettim ben, tubeless gider.
Tubless değil benimki bildiğim kadarıyla zira telli cant , yani iç lastik var birde , kafam karıştı şimdi ....
-
Bendeki iç lastikli-şamyelli-telli çelik jant,alaşım jantlar tubeless olur. Senin tekerler daha yapılı ve jant basma yüzeyi geniş olduğu için iç lastiği ezmeyebilir.
-
işçi adlı üyeden alıntı
arkadaşlar herkese selam
yolda kaldığınızda uyguladınız pratik çözümler varmı yada böyle bir hikayeden bizlerin ders alacağı durumlar biz türklerin müthiş pratik zekalarının olduğuna zaten eminim
ne tür motosikletle nasıl sorunlarla karşılatınız? ve nasıl çözdünüz?
marka fanatikliği gibi olmasın ama 3 yıl 3 aydır (2007 15 Ocak itibariyle) hiç yolda kalmadım...
bi,r sıkıntım olursa makinayı uygun bir yere kitleyip servisime telefon açarım ve almalarını sağlarım...o an 150 kiloyuhangi cinliklerle çalıştırabilirz ki...namıssız çalışmadımı çalışmıyor...ne öldürür ne güldürür anca süründürür...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
-
zincirim gevşekti sıkmaya çalışsamda ben beceremedim 30 km hızla tümseğe hızlı girdim zincirim attı motor2 metre sonra aniden durdu gidemedi Allahtan çarşıya yakındım gittim ingiliz anahtarı aldım sökeyim dedim birde ne olsun aanahtar çin malıydı çevirirken kırıldı neyse kurye gördüm rica ettim sağolsun takım çantası vardı iki dakkada çıkardım zinciri yerine taktım taktım takmasına ama öcesinde motoru sağ tarafa yatırdım kurye bana bujiin yağlandığını kuruması gerektiğini söyledi çalıştıramadan bıraktım eve öyle döndüm yarın sabah usstamı arayıp sroacam çözümü nedir diye
-
-
Yolda kalma değil ama benimki büyük ihtimal cogu kisi bunu begenecektir bir gün mangala gittik etimiz kolamiz telimiz kısacası her şey hazır etrafta kimse yok yolun kenarında malzemeleri indirdik sonra kimsede ne çakmak ne kibrit olmadıgını farkettik napacaz falan diye düşünürken yolun kenarında duran kamyon lastiklerinden kalma bakır parçaları gördüm aküyü çıkardım tellerle kıvılcım çıkararak gazeteyi yakmıştım :D
HONDA
CBF 150-CBF 500-CBF 1000
-
Burada yazılanların neredeyse yarısı yolda lastik patlaması ile ilgili.Aslında artık çözümü çok basit. Hemen her benzinlikte satılan lastik şişirme köpüklerinden alıp yanınızda taşımak yada yanınızda yoksa en yakın benzinliğe kadar motorsuz olarak gidip alıp gelmek.
-
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler