Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
3. sayfa BirinciBirinci 123

10.000 TL civarı Maxiscooter

REKLAM ALANI

Motosikleti
    kawasaki klv1000
    arkadaşım bilmiyorum o motorla uzun yol yapacakmısın ama şehir içinde tabiki xmax hissedilir şekilde az yakıyor 3 ay önce arkadaşım xmax aldı oradan biliyorum ama otobana çıkınca benim klv ile aynı yakıyor neredeyse eğer temiz bi xmax diye diretirsen arkadaşı ara(05353367025 adı mert) resmen hasta motoruna karşı şuan satmak istiyo ve gördüğüm 150yapan tek xmax

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:48 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:22 ----------

Alıntı Silverwing adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İnsanların yorumları, zevkleri sana saçmalamışlar deme hakkını vermez. İmla kurallarına biraz daha dikkat etmeni beklerim.

Tecrübelerime göre Burgman en şık ama en nazik motor. SWing sağlam, servisi bol, eski tip bir motor. X9 ise ikisinin ortalaması bir model. Majesty' yi denemedim ama beğendiğim bir motor. Ben zamanında 600 cc tercih etmeme rağmen sana tavsiyem yakıt yönünden SWing 400 olurdu.
    Uyarın için sağol arkadaşım!Türkçe dersini geçeli çok oluyor ; ama bir ara özel ders verirsen sevinirim.
    Ben eski bir silverwing600 kullanıcısıyım ve ondan önceki motorum burgman400'dü , silverwing sanırım hondanın çıkardığı en kötü motorlardan biri(Türkiye şartlarına uygunluğu bakımından)ayrıca ufak bir sorunda 1ay kadar parça beklemişliğim var.Suzuki burgman400 bana göre çok daha fazla zevk ve güven veren bir motordu.Honda'nın + olarak tek fazlası sürati idi.Ben bunları söylerken hondayı kötülemek için değil ;arkadaşa yardımcı olmak için söylüyorum.Benim düştüğüm hataya düşmesin.Hadi yazmışken -lerinide yazayım silverwingde diğer scooterlara xmax x9 burgman nexus daha pek çok fazlası ile kıyaslayacak olursak yakıt tüketimi daha fazla , viraj dönmesi için resmen dua ediyosun , eğer boyun biraz uzunsa oturduğun yer çok rahatsız , çok fazla yağ alıyor, bakımları parçaları pahalı...Umarım yardımcı olabilmişimdir.
    yolun nasıl olduğuna değil,nereye gittiğime değil altımda ne olduğuna bakarım...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    overrider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda wave 110i
    Alıntı aykan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Güzel motor, çok teşekkür ederim.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:52 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:47 ----------

Alıntı cagriko adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben eski bir silverwing600 kullanıcısıyım ve ondan önceki motorum burgman400'dü , silverwing sanırım hondanın çıkardığı en kötü motorlardan biri(Türkiye şartlarına uygunluğu bakımından)ayrıca ufak bir sorunda 1ay kadar parça beklemişliğim var.Suzuki burgman400 bana göre çok daha fazla zevk ve güven veren bir motordu.Honda'nın + olarak tek fazlası sürati idi.Ben bunları söylerken hondayı kötülemek için değil ;arkadaşa yardımcı olmak için söylüyorum.Benim düştüğüm hataya düşmesin.Hadi yazmışken -lerinide yazayım silverwingde diğer scooterlara xmax x9 burgman nexus daha pek çok fazlası ile kıyaslayacak olursak yakıt tüketimi daha fazla , viraj dönmesi için resmen dua ediyosun , eğer boyun biraz uzunsa oturduğun yer çok rahatsız , çok fazla yağ alıyor, bakımları parçaları pahalı...Umarım yardımcı olabilmişimdir.
    Teşekkür ederim dostum, 400lük olarak burgman en az yakan seçenek, bunun dışında 250liklerden bişey düşünüyorum.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:48 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:52 ----------

Arkadaşlar en az yakan 250cc 3,7 litre ile Gilera Nexus ve Aprilla Atlantic olarak görünüyor. Xmax ise 4.2 litre civarında. Yanlışım varsa düzeltin.

Burgman 400 ise 4,6 litre tüketiyor 100 km'de...

Senelik 5000km yapacağım düşünülürse burgman gilera ve aprilladan senelik 170 TL pahalıya geliyor. Vergdeki fazlalığı da hesaba katarsak senelik 200 olur heralde.

Fakat 2. el piyasasını düşünürsek burgman 400 belki daha az değer kaybederek bana bu farkı geri kazandırabilir. Hem de daha hoş ve güçlü bir motora binmiş olurum.

Xmax kg başına 0,121 HP 164kg 7250 TL
    nexus 0,127 HP 174kg 7000 TL
    atlantic 0,121 HP 165kg 6000 TL
    Burgman400 0,168 HP 199kg 9500 TL

(fiyatlar yaklaşık 2. el fiyatları)

Fakat burgman 400'ü aratmayacak rahatlıkta ve kalitede bir 250lik varsa 250lik tercih edeceğim. 2500liralık fark da cebimde kalır.

Ne dersiniz dostlar?

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:25 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:48 ----------

Ayrıca Burgman'da debriyaj problemliymiş. Hepsinde mi böyle? Favorimden soğudum bu yüzden...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:50 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:25 ----------

Arkadaşlar scooter'da yamaha bir adım önde diye duydum.

Bu durumda majestiy xmax ve xcityi düşünmek durumunda kalıyorum.

Xcity'nin bagajı xmaxa göre ufak ama jantlar 15inç - 16 inç.

xmax jantları ise 14 inç -15-inç.

Bu birer inçlik fark çok önemli değil sanırım.

xmax'a rakip olabilecek modeller hangileri olabilir?

3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler