Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

10.000 TL civarı Maxiscooter

REKLAM ALANI
    overrider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda wave 110i
    Alıntı chopperrider adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    7 litre aslında çok güzel bi rakam şehir içi için. hayırlısı olsun ama kullandığın beygir gücünü yarıya düşürmek kronik mutsuzluk yaratabilir. ben de öyle yaptı ordan biliyorum
    İlla ki, ama hayatta herşeyin bir bedeli var. Gerçekçi olmak lazım.
    Çok mutsuz olursam VFR mi tükendi dünyada...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:11 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:08 ----------

Alıntı cevini adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben 3 yıl majesty kullandım 5 ay evvel sattım en kısa zamnada tekrar alıcam çok keyifli bir motor kesninlikle yamaha majesty diyorum cok da süratli snıfının lideri olmuş bir motor
    Kardeş çok sağol, bana burgmana göre üstünlüklerini ayrıntılı olarak yazabilir misin? Yakıt, bagaj, ek dolapları, sürücü konforu, geç bakımından ne kadar üstün?

Bu iyi şu iyi diyor herkes ama somut veriler olmadan sadece kafam karışıyor malesef. Lütfen yanlış anlamayın.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Lamborghini - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bugüne kadar kullandığım en keyifli en konforlu scooterler italyanlarınkiydi..
    aprilia atlantic 250 kadar keyif aldığım scooter olmamıştır. honda silverwing 400 ile çanakkaleye gittim geldim ama pek keyif vermedi, kalitesi tartışılmaz ama motor zevk işi..
    aprillia yedek parçada biriz sıkıntılı ama onun kadar keyifliside yok.

Motosikleti
    Honda wave 110i
    Alıntı Lamborghini adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bugüne kadar kullandığım en keyifli en konforlu scooterler italyanlarınkiydi..
    aprilia atlantic 250 kadar keyif aldığım scooter olmamıştır. honda silverwing 400 ile çanakkaleye gittim geldim ama pek keyif vermedi, kalitesi tartışılmaz ama motor zevk işi..
    aprillia yedek parçada biriz sıkıntılı ama onun kadar keyifliside yok.
    Teşekkürler dostum, mantıklı geliyo aslında, burgman'dan daha az yakar 5000 lira kadar da daha ucuz. Rahat bi makineye benziyo. Bu makine hakkında detaylı bilgi verebilir misin?

Motosikleti
    Piaggio X9 Evo 500
    O km alacaksan Xciting 250i. Cebinde bir miktar para da kalır.

2. el alacaksan SW 400 veya X9 500 düşünebilirsin.

Burgman'a bir türlü ısınamadım, gemi gibi kasa, 13'' lastikler ve her tümsekte altını vuracağın garantisi.

Motosikleti
    Honda wave 110i
    Alıntı boyraz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    O km alacaksan Xciting 250i. Cebinde bir miktar para da kalır.

2. el alacaksan SW 400 veya X9 500 düşünebilirsin.

Burgman'a bir türlü ısınamadım, gemi gibi kasa, 13'' lastikler ve her tümsekte altını vuracağın garantisi.
    Xciting 250 hoşuma gitti. 2. el almayı düşünüyorum. Bunun bagajı, yakıtı, rahatlığı hakkında burgman'a göre kıyaslama yapabilir misiniz?

Motosikleti
    Piaggio X9 Evo 500
    Alıntı overrider adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Xciting 250 hoşuma gitti. 2. el almayı düşünüyorum. Bunun bagajı, yakıtı, rahatlığı hakkında burgman'a göre kıyaslama yapabilir misiniz?
    Kullanmadığım için sadece arkadaşlarımdan aldığım bilgiler ışığında yazıyorum. Kullanıcıları daha detaylı bilgi verir.

1- Sele altı ebatlarına göre ufak. Tek kask ve eldiven filan alır ancak. Fakat kasanın genişliği sayesinde bulabildiğin en büyük topcase'ı takarsın, sırıtmaz.

2- Lastikler Burgman'a göre baya büyük, şase yüksek. Kaldırıma vs sorunsuz çıkar.

3- Sele ve ayak uzatma alanı oldukça geniş. Burgman'dan geri kalacağını sanmam. Ardçı için sustalı ayaklık var.

4- 250i modeli cidden az yakıyor, 3.3 litrelerden bahsedenler var.

5- Özellikle 2007 model Burgman'da yaşanan debrijay sorunlarının Xciting'de esamesi okunmaz. Maxilerin ana sorunu olan debriyaj konusunda en sorunsuz motorlar Kymco ve Honda modelleri. Burgman ve tüm İtalyanlar bu konuda sıkınıtılı.

6- İkinci el alıcam demişsiniz ama 2010 modellerin beyaz renklileri muhteşem duruyor.

Motosikleti
    Honda wave 110i
    Alıntı boyraz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kullanmadığım için sadece arkadaşlarımdan aldığım bilgiler ışığında yazıyorum. Kullanıcıları daha detaylı bilgi verir.

1- Sele altı ebatlarına göre ufak. Tek kask ve eldiven filan alır ancak. Fakat kasanın genişliği sayesinde bulabildiğin en büyük topcase'ı takarsın, sırıtmaz.

2- Lastikler Burgman'a göre baya büyük, şase yüksek. Kaldırıma vs sorunsuz çıkar.

3- Sele ve ayak uzatma alanı oldukça geniş. Burgman'dan geri kalacağını sanmam. Ardçı için sustalı ayaklık var.

4- 250i modeli cidden az yakıyor, 3.3 litrelerden bahsedenler var.

5- Özellikle 2007 model Burgman'da yaşanan debrijay sorunlarının Xciting'de esamesi okunmaz. Maxilerin ana sorunu olan debriyaj konusunda en sorunsuz motorlar Kymco ve Honda modelleri. Burgman ve tüm İtalyanlar bu konuda sıkınıtılı.

6- İkinci el alıcam demişsiniz ama 2010 modellerin beyaz renklileri muhteşem duruyor.
    Çok teşekkür ederim, gerçekten çok aydınlatıcı oldu. Keşke herkes bu kadar detaylı aktarabilse bildiklerini... Şu anda Xciting'i ciddi ciddi düşünüyorum.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:19 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:25 ----------

Ne yapsam :(

CanTR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Triumph Tiger 800 (2012)
    overrider aynı dertten muzdaribiz...

bende GSR600 ümü verip yerine bagajı olan, şehir içinde yormıyacak, üzmeyecek, (kaldırımlarda işim yok) şehirdeki çukurlu yollarda sıkıntı çıkartmıycak bir scooter bakıyorum.

açıkçası sitedeki arkadaşlar çok yardımcı oldular fikirlerimin olgunlaşmasında.
    önceleri 400cc veya üstü bakıyordum performanstan pek taviz vermiyim diye ama şimdi 250cc ve büyük bagaj olsun diyorum öncelikli tercihlerim arasında :
    - xciting 250
    - joyride 200
    - xmax 250

var....... ama halen 400cc ve civarı dersen eğer benim en çok dikkatimi çeken konu ağırlıkları oldu bu cihazların. 230kg lardan bahsediliyor, bu ağırlık şehir içindeki GSR ın ensekliğini vermez kesinlikle diye düşünüyorum tabi VFR konusunda birşey diyemiycem mukayese olarak ama bu aralıkta honda silverwing var 2 silindir olması dikkat çekici, bunun yanında K7 AN400 ler var. burgmanların arka süspansiyonları dik değil yatay bu noktada virajlar daha kolay alınıyor ve konfor daha artıyor diyorlar sürüs sırasında. ancak yine belirtmem gerek 230kg civarı alet ve kesinlikle bence iri aletler istanbul trafiği için...
    benzin tüketimi tabiki etkili olacaktır tercihte ama 400cc ve üstü hem VFR den hem GSR dan az yakar ama yinede çokta birşey hissettirmez bütçeye, 250cc ve civarı ise yarı yarıya yakar.

sercan2667 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '''14 Crypton&''05 TDM 900''22 GSX-S 1000
    Honda burgman veya majesty 400 al olmadı çok büyük motor istiyosan araba kadar.....forever bmw r 1150 gs adventure full çantalı veya honda goldwnig al
    airbagli ))))

---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:40 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:35 ----------

4 EVER BMW 1200 GS HER YERDE VE HERZAMAN
    2020 'Tracer 900 İcon Blue

Motosikleti
    Honda wave 110i
    Alıntı sercan2667 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Honda burgman veya majesty 400 al olmadı çok büyük motor istiyosan araba kadar.....forever bmw r 1150 gs adventure full çantalı veya honda goldwnig al
    airbagli ))))

---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:40 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:35 ----------

4 EVER BMW 1200 GS HER YERDE VE HERZAMAN
    Oldu, gözlerim doldu...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:54 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:48 ----------

Alıntı CanTR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    overrider aynı dertten muzdaribiz...

bende GSR600 ümü verip yerine bagajı olan, şehir içinde yormıyacak, üzmeyecek, (kaldırımlarda işim yok) şehirdeki çukurlu yollarda sıkıntı çıkartmıycak bir scooter bakıyorum.

açıkçası sitedeki arkadaşlar çok yardımcı oldular fikirlerimin olgunlaşmasında.
    önceleri 400cc veya üstü bakıyordum performanstan pek taviz vermiyim diye ama şimdi 250cc ve büyük bagaj olsun diyorum öncelikli tercihlerim arasında :
    - xciting 250
    - joyride 200
    - xmax 250

var....... ama halen 400cc ve civarı dersen eğer benim en çok dikkatimi çeken konu ağırlıkları oldu bu cihazların. 230kg lardan bahsediliyor, bu ağırlık şehir içindeki GSR ın ensekliğini vermez kesinlikle diye düşünüyorum tabi VFR konusunda birşey diyemiycem mukayese olarak ama bu aralıkta honda silverwing var 2 silindir olması dikkat çekici, bunun yanında K7 AN400 ler var. burgmanların arka süspansiyonları dik değil yatay bu noktada virajlar daha kolay alınıyor ve konfor daha artıyor diyorlar sürüs sırasında. ancak yine belirtmem gerek 230kg civarı alet ve kesinlikle bence iri aletler istanbul trafiği için...
    benzin tüketimi tabiki etkili olacaktır tercihte ama 400cc ve üstü hem VFR den hem GSR dan az yakar ama yinede çokta birşey hissettirmez bütçeye, 250cc ve civarı ise yarı yarıya yakar.
    Evet dostum, gerçekten aynı dertten muzdaribiz. xmax'ı tuttum. SYM de güzel ama tanıdığım bi marka değil. 250likler içinden en mantıklısı xmax gibi... Diğerlerinin artıları neler sence?

Motosikleti
    kawasaki klv1000
    slm bütün bu yazılanları okudum herkes saçmalamış 10.000tl verceksin piaggiox9 burgman400 majesty falan demişler bi hata yapıpta sakın bu motorlara paranı verme şuanki motorum klv1000 scooterlara ayrı bi ilgim var ve gilera gp800 haricindeki bütün scooterları kullandım 10000 12000 tl arası eminim burgman650 temiz olarak bulabilirsin hedefin bu olsun emin ol burgman650 mercedes ise diğerleri doğan şahin
    yolun nasıl olduğuna değil,nereye gittiğime değil altımda ne olduğuna bakarım...

Motosikleti
    Honda wave 110i
    Alıntı cagriko adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    slm bütün bu yazılanları okudum herkes saçmalamış 10.000tl verceksin piaggiox9 burgman400 majesty falan demişler bi hata yapıpta sakın bu motorlara paranı verme şuanki motorum klv1000 scooterlara ayrı bi ilgim var ve gilera gp800 haricindeki bütün scooterları kullandım 10000 12000 tl arası eminim burgman650 temiz olarak bulabilirsin hedefin bu olsun emin ol burgman650 mercedes ise diğerleri doğan şahin
    Dostum sen de haklısın 400 alacak olursam 650 de alınabilir. Fakat şimdi cebimde biraz daha para kalsın, yakıt masrafı da az olsun diye 250likleri de düşünüyorum...

Ayrıca 250lik motor 650lik bir motora göre ağırlığından dolayı insanı daha çok yormaz mı?
    VFR'de bana öyle oldu. Zevk için çıktığımda tadı ayrı ama bi yere gidecekken nasıl olsa araba kadar yakıyor, hem de yorulmamış olurum diye hep arabayı kullanır olmuştum.

Rahatlıktan verdiğim ödünü, benzin tasarrufundan geri kazandıracak bir motor istiyorum.

Burgman 650 belki daha konforlu ama ağırlığından dolayı beni hafif motora göre daha çok yorar mı dersin?

Eğer Burgman 650 xmax 250'ye göre 3 kat rahat ve en fazla xmax'tan %50 fazla yakacaksa anca ı zaman 650 düşünebilirim. Bi bu fiyatlardan 2004 model 15000km civarı bişeyler bulunabiliyor, 2004 model almak ne kadar mantıklı olur?

Silverwing - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı cagriko adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İnsanların yorumları, zevkleri sana saçmalamışlar deme hakkını vermez. İmla kurallarına biraz daha dikkat etmeni beklerim.

Tecrübelerime göre Burgman en şık ama en nazik motor. SWing sağlam, servisi bol, eski tip bir motor. X9 ise ikisinin ortalaması bir model. Majesty' yi denemedim ama beğendiğim bir motor. Ben zamanında 600 cc tercih etmeme rağmen sana tavsiyem yakıt yönünden SWing 400 olurdu.

CanTR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Triumph Tiger 800 (2012)
    Alıntı overrider adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Evet dostum, gerçekten aynı dertten muzdaribiz. xmax'ı tuttum. SYM de güzel ama tanıdığım bi marka değil. 250likler içinden en mantıklısı xmax gibi... Diğerlerinin artıları neler sence?
    en basidi 10bin TL vermiyorsun
    SYM motor olarak iyi bir alet, ama sonuçta scooter bunlar beklentimiz o yönde olmalı..

Joyride 200 arkadaşımda var, bagajı çok uygun, alım satımında sorun yok ikinci eli var.. veya GTS ler var epey kullanılan 250cc parkurunda. açıkçası burada en EVO olanlar yani 2010lar enjeksiyonlu eskiler karbürötörlü bunun haricinde bir teknoloji değişikliği yok biraz makyaj var...

beklentiden açılmışken, ihtiyacın nedir onu belirlemek lazım öncelikle sonrada sapmamak lazım bu hedeften --- bana arada oluyor, güçlü bir maxi bakarken 250cc ye düştüm sonra kızıltoprakta biraz zaman geçirdim truimph speedtriple cidden çok istediğim bir alettir, bi anda ben bunu alıcam kesin napıyım scooterı oldum..
    ama ihtiyacım nedir? 2 fullfacelik bagajı olan, hantal olmayan (sürat önemli değil), şehir içinde lastik boyutu büyük - kasa boyutu küçük olan, ikinci eli rahat bir scooter...

xmax 250 de bagaj benzer cclilerine göre iyi, kasası çok büyük değil ama lastikleri büyük(ön 15" arka 14"). 21bg alet 21Nm de tork var bence yeterli.
    dediğim gibi topspeed konusunda hiç bir beklentim yok keza bunlar scooter..
    bu arada alet japon markası ama içi italyan, bu iyimi kötümü karar vermek zor

enginer6 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    er6
    selamlar
    eniştemde burgman 400 var. 160 km'yi görüyor. Bir kaç kez uzun yol yaptım. Çok konforlu bir motor, hiç yormuyor. Özellikle arka koltuğu inanılmaz rahat. 400 cc az gelir dersen 650'si sana göre. Yağ eksiltme problemi dışında hiçbir problemi yok motorun.

Motosikleti
    Kymco Xciting 500 Rİ
    kymco xciting 500 Rİ ...

moto

kempes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA SILVERWING400 2006
    Burgman 400 derim,çünkü seni yormayacak bir motor,uzun yolu çok keyifli,motora alıştıktan sonra şehir içinde de rahat edersin,ama bu diğer maxileri kötülediğim anlamına gelmez o kadar çok secenek var ki insan hangisini alacağını şaşırıyor,650 cc düşünecek olursan tabiki burgman 650 der ve tek geçerim verdiğin her kuruşu hak edecek bir makine

Motosikleti
    Honda wave 110i
    Alıntı kempes adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Burgman 400 derim,çünkü seni yormayacak bir motor,uzun yolu çok keyifli,motora alıştıktan sonra şehir içinde de rahat edersin,ama bu diğer maxileri kötülediğim anlamına gelmez o kadar çok secenek var ki insan hangisini alacağını şaşırıyor,650 cc düşünecek olursan tabiki burgman 650 der ve tek geçerim verdiğin her kuruşu hak edecek bir makine
    Teşekkür ederim.

GP500-1st - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yakıt tüketimi sizin için birinci planda olduğu anlaşılıyor yazılarınızdan.. düşük performans sizin için hayal kırıklıgı yaratmıcaksa, 250 cc den şaşmayın

istediğiniz kadar gezip yakıtı neredeyse hiç takmamak paha biçilmez

arabanızın dolduramadığı boşlukta dolmuş olur böylece..

aykan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA PCX/HONDA NF

2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler