Yine başlangıç tekrar başlangıç yanlız bir miktar farklı :)
-
Merhabalar,
Uzun zamandır forumlarda araştırıyorum başlangıç için motor seçme konusundaki soruma dolu ve yetkin bir cevap bulabilmiş değilim. Forum içerisinde gerekli araştırmaları yapmama rağmen tam anlamıyla bir cevap bulamadığım için başlık açmaya karar vermiş bulunuyorum
Soruma dönecek olursam, başlangıç konusunda oldukça net bir görüş olsada (125->250->500->....) ki standart bir durum dahilinde hakimiyet açısından savunuyor olsamda alternatif bir sorum olacaktı.
Öncelikle kendimi tanıtarak başlıyayım. 23 yaşında otomobilde uzun km'ler yapmış kendine güvenen bir şöförüm.(kendine güvenen derken hızlı,serseri olarak değil. Sakin,kontrollü ve yerine göre kullanmaya atfen) İki tekerlekli motorsuz vasıta olarak uzun yıllara dayanan yine şov ve artistlik değil yarı-profesyonel(sprint olarak tam anlamı ile) bisiklet geçmişim var. ki gerekse tecrübe gerekse yaş itibari ile vasıta ile ego masturbasyonu devrimide kapatalı oldukça vakit geçti
Motorsiklet ile olan tecrübelerime gelecek olursak. olayın gelişimini ve durumun kendisi haklı ve doğru bir yol olarak savunmasamda olan budur.(bkz.ailenin ilk ve tek torunu olmak). Dayımın motorsikleti ile ilkokul 2~lise1 aralıklarında peugeot vitessiz,mobilette,scooter segmenti,jawa 350cc,kanuni 125cc,honda cb 900 boldor olarak sıralayabileceğim motorları kullanmışlığım vardır.
ancak lise1den beri pek binebildiğim söylenemez. Bu sebeple ankarada olma fırsatımıda değerlendirerek profesyonel eğitmenlerden hiçbirşey bilmiyormuş gibi sıfırdan temel eğitimler + ileri sürüş eğitimlerini aldıktan sonra (600cc'ye kadar motorlar ile veriliyor) kendime naked segmentinde bir motor almak istiyorum. Almayı düşündüğüm motorları ise gs 500,er-5,cbf500 temel olarak örneklendirebilirim.
Gerekse kendimle ilgili,gerekse düşüncelerimi anlatacak şekilde özetlemeye çalıştım an itibari ile planlarımı. Devamında ise düşüncemdeki eksik yönleri doldurur ve yeni perspektifler kazandırabilirseniz sevinirim Şimdiden çok teşekkür ettim
Dipnot:sanki fazla resmi gibi oldu dil kusura bakmayın
Serdar DOĞAN
Reklamlar
-
darthslayer adlı üyeden alıntı
Motorsiklet ile olan tecrübelerime gelecek olursak. olayın gelişimini ve durumun kendisi haklı ve doğru bir yol olarak savunmasamda olan budur.(bkz.ailenin ilk ve tek torunu olmak). Dayımın motorsikleti ile ilkokul 2~lise1 aralıklarında peugeot vitessiz,mobilette,scooter segmenti,jawa 350cc,kanuni 125cc,honda cb 900 boldor olarak sıralayabileceğim motorları kullanmışlığım vardır.
ancak lise1den beri pek binebildiğim söylenemez. Bu sebeple ankarada olma fırsatımıda değerlendirerek profesyonel eğitmenlerden hiçbirşey bilmiyormuş gibi sıfırdan temel eğitimler + ileri sürüş eğitimlerini aldıktan sonra (600cc'ye kadar motorlar ile veriliyor) kendime naked segmentinde bir motor almak istiyorum. Almayı düşündüğüm motorları ise gs 500,er-5,cbf500 temel olarak örneklendirebilirim.
Serdar DOĞAN
Bence, giriş bölümü değilde senin için püf nokta burada gizlidir değil gayet net... 250cc naked seni bu saatten sonra tatmin etmez.
Kontrol edebileceğine inancın ve fiziki yeterliliğin var ise, belirtmiş olduğun tecrübe yeterli gözüküyor.
Paranda yeterli ise, şimdiden hayırlı olsun ve motosiklet dünyasına hoşgeldin diyorum.
İNSANOĞLUNUN İCAT ETTİĞİ EN GÜZEL ŞEY MOTORSİKLETTİR...........
-
merhaba,
öncesine dayanan bir temel varsa ve eğitim de alınacaksa 500cc 50hp seviyesinde bi motorla başlanabileceğini düşünüyorum.
.....ve sordu torununa yaşlı kızılderili büyücüsü : sen hiç
orta sehpalı supersport gördün mü.....
-
Mersin İl Temsilcisi
chopperrider adlı üyeden alıntı
merhaba,
öncesine dayanan bir temel varsa ve eğitim de alınacaksa 500cc 50hp seviyesinde bi motorla başlanabileceğini düşünüyorum.
evet, hazır senin motosikletin de satılıktayken ( onca bakım ve masraftan sonra ) aranızda halledin bitsin şu iş
KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....
-
yürekçe adlı üyeden alıntı
evet, hazır senin motosikletin de satılıktayken ( onca bakım ve masraftan sonra ) aranızda halledin bitsin şu iş
hayırlısı olsun bencede satan belli , alan belli , yapılanlar belli , alabilecek en iyi motor gs 500 dür.. yürekçe hocam senide motorsuz görmek beni yıkıyor yahu tekrar geçmiş olsun sana .
-
Mersin İl Temsilcisi
HercuL adlı üyeden alıntı
hayırlısı olsun bencede satan belli , alan belli , yapılanlar belli , alabilecek en iyi motor gs 500 dür.. yürekçe hocam senide motorsuz görmek beni yıkıyor yahu tekrar geçmiş olsun sana .
teşekkürler, bilek ameliyatım sorunsuz geçmiş olsa da iyileşmesi en az 1-2 hafta daha sürecek gibi.
1-2 motor bakınıyorum ama test imkanım olmadığı için beklemdeyim.
bakalım, eğer aklımdaki 1-2 motor olursa çok iyi olur.
( firewind ve z-750 )
kısmet diyorum
KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....
-
yürekçe adlı üyeden alıntı
teşekkürler, bilek ameliyatım sorunsuz geçmiş olsa da iyileşmesi en az 1-2 hafta daha sürecek gibi.
1-2 motor bakınıyorum ama test imkanım olmadığı için beklemdeyim.
bakalım, eğer aklımdaki 1-2 motor olursa çok iyi olur.
( firewind ve z-750 )
kısmet diyorum
z-750 almanı isterim ben alamadım daha doğrusu kızdığımdan almadım yoksa ilk aklımdaki oydu inşallah en kısa sürede alırsın ve yanıma gelirsin veya ben gelirim =)
-
-
Öneriler için çok teşekkür ettim ayrıca yürekçeye de geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Motoru almayı ise ağustos civarına ertelemeyi düşünüyorum. Bitirme tezi,son stajdı mezuniyetti derken anca kendime gelip almaya fırsat bulabilirim sanırım. Ayrıca serpicoya atfen teşekkür ediyor hoşbulduk diyorum
Teşekkürler yardımınız için Artık motoru alınca haber veririm kesinlikle
---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:00 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:58 ----------
bu arada chopperrider senin motora sahibinden.com'da bakma fırsatım olduda onu şimdi alırsam bu okul bitmez :D Eline sağlık kesinlikle harika olmuş motorun
-
Kardeşim hoşgeldin. Heyecanını ve özgüvenini anlıyorum. Bende 10 yaşında araçlar ile tanıştım 11 yaşında namı değer pejo ve ceylan sürüyordum. Tabiki trefiğe kapalı köy futbol sahasında . Sonraları köy otoyolları arasında sürmeye başladım. 1998 yılından beri B tipi bu yıl ise a2 Ehliyete sahip oldum. Başlangıç motorum YBR dir. Bak sende öyle yap. Neden mi tepkileri düşüktür. Az hata yaparsın maliyeti düşük olur. Yatırsan bile koruma demiri seni 500-600TL'den başlıyan maliyetlerden korur. 600 lük makine seni halaç pamuğu gibi atar. Başlangıç motoru denildiğine bakma YBR nin keyfi de bir başkadır. Hatta bazen Fazerımdan daha fazla zevk alırım. Deneyimi farklıdır elbet ama sana neler öğretir tahmin edemezssin. Ha baktın piştin satışı da kolaydır. Piyasası geniştir. Fazerımı aldıktan sonra en az 30 kişi sordu satıyor musun diye. Satmam dedim o benim göz bebeğim, ilk gözağrım. Sende bi YBR al, alış bırakamazssın. YBR ciler anlar.
::piloot:: Yakaladın mı? bak bakalım ellerine yakaladım dediğin şey sadece mavi bir silüet.... Çoktan uçup gittik. Geçtin mi? bak bakalım ardına ve önüne geçmene izin verildiğinde ufuktaki mavilik kim........ ::uzgunum:
-
darthslayer adlı üyeden alıntı
[/COLOR]bu arada chopperrider senin motora sahibinden.com'da bakma fırsatım olduda onu şimdi alırsam bu okul bitmez :D Eline sağlık kesinlikle harika olmuş motorun
çok teşekkür ederim, arkadaşların motoru görüp beğenmeleri beni gerçekten mutlu ediyor. Çok daha iyileri okulunu bitirince senin olur inşallah...
-
ara ara yüksek cc motorları kullanmış olma yüksek cc için yeterli tecrübe edinileceği anlamı taşımayabilir
yine de 250cc ile iyice pişip nihayetinde kawasaki er6n alabilirsin
-
O zaman tecrübelileri dinleyip 250cc almak daha makul duruyor. Bir miktar araştırmadan sonra bu 3 model arasında kaldım
1.Hyosung GT 250 (R veya naked)
2.Honda CBF 250
3.Kawasaki ZXR 250
Gönlüm biraz daha gt250'e daha yakın ama gerek süspansiyon gerekse frenleme sistemi olarak zayıf olduğu belirtilmiş. Sizin öneriniz ne yönde olur?
---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:13 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:11 ----------
Birde eğitimin etkisi konusunda ne düşünüyorsunuz. Arka arkaya temel ve ileri sürüş eğitimi almak tecrübe edinme konusunda yeterli olur mu?
-
eğitim esnasında sürüş tekniklerine aşina olunsa da trafik bambaşka bir mevzudur ki bu tecrübeyi ise bol bol motor sürerek edinirsin.
tercihini hyosung ile kawasaki arasında yapmanı öneririm
hyosungun frenlerinin zayıflığı herhalde motora binmeyen biri tarafından ortaya atılmıştır.
lakin kıyas yaparsak aynı(veya yakın) paraya kawasaki zxr250 bulunabilirse daha iyi tercih olabilir.
ilerde daha güçlü bir motora geçilecekse cbf 250, bu iki motor yanında performans anlamında yavan kalacağı için tercih edilmemeli.
-
93 ten beri araba kullanıyorum , CBF 150 aldım artık sen düşün.
Okadar eğitime gitti , karşıdan kamyon kaptırmış gelirken benim düşündüğüm ise arka tekerleğin beni niye geçiyor olduğuydu .
sanırım CBF 500 de biraz daha hızlı ön tekeri geçecektir .
Genede bilmiyorum ben kendimi motosiklet konusunda kabiliyetsiz ve cahil olarak inandırıp , 2 senedir her hafta sonu kullanıyorum (kar hariç) . Hala Aha bak böyle olunca böyle oluyormuş diyorum.
cbf 150 ile başladım , herkes tabiki farklı .
İyi şanslar dileyim. CBF 500 de güzel bişey kardeşim
-
Kusura bakmayın sınav ve bitirme ile meşgul olduğumdan anca cevap yazma fırsatı yakaladım. Açıkçası gt250 iyice kafama yatıyor. Hem küçük cc hemde grenaj olmamasından dolayı. Ama maddi sebeplerden ötürü temiz bir 500lük alıp sürekli sürekli motor değiştirmeden kullanmak istiyorum. Bakalım artık alacağım zaman biraz spontane gelişecek gibi :S En iyisi eğitimi tamamladıktan sonra eğitmenimle görüşmek olacak gibi duruyor.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler