Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Bu yag lambasi beni delirticek

REKLAM ALANI
    McWarnaly - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Aprilia AF1+FZR 1000+YZFR6
    Arkadaslar bi yag lambasi problemim vardi bildiginiz gibi.yagi degistirdim.az once benzinciye gittim.motoru cok normal kullaniyorum ancak 70 dereceye gelince yag lambasi yaniyor ve derecenin yanindaki yag simgesi yanip sonmeye basliyor.hemen stop ettim 10dk bekledim kontak verince yne yaniyor,bari zor bela eve gideyim dedim calistirdim 500 mt kadar gittim lamba sondu sonra baya bi zorladim ani kalktim falan yanmadi.daha oncede surekli 70 derece gelince yaniyordu.nedeni ne olabilir?
    RIDE or DIE

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Sinan Aksu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Afrika..
    Sevgili kardeşim böyle mekanik sorunları ''Mt Atölye - Teknik servis'' Bölümüne açarsan sorunun kaynağına daha kolay ulaşabilirsin.
    İç sesim dışardan duyulsa beni kurşuna dizersiniz..

Motosikleti
    Alıntı SinanAksu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sevgili kardeşim böyle mekanik sorunları ''Mt Atölye - Teknik servis'' Bölümüne açarsan sorunun kaynağına daha kolay ulaşabilirsin.
    ama kardesim oraya yazinca cevap alamiyorum.kimse yazmiyor.
    RIDE or DIE

Sinan Aksu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Afrika..
    Alıntı McWarnaly adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Anasayfa sürekli güncellendiği için açmış olduğun başlık geri planda kalabilir. Fakat açılması gereken yere konuyu açarsan açmış olduğun başlık daha çok görünür ve dikkat çekici olacaktır. Çünkü o sayfa çok fazla güncellenmiyor, neyse zaten moderatörler gerekli görürse konuyu o kısıma taşırlar
    İç sesim dışardan duyulsa beni kurşuna dizersiniz..

Motosikleti
    Alıntı SinanAksu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Anasayfa sürekli güncellendiği için açmış olduğun başlık geri planda kalabilir. Fakat açılması gereken yere konuyu açarsan açmış olduğun başlık daha çok görünür ve dikkat çekici olacaktır. Çünkü o sayfa çok fazla güncellenmiyor, neyse zaten moderatörler gerekli görürse konuyu o kısıma taşırlar
    ancak buraya konu actigim zaman cok daha fazla cevap aliyorum ve simdiye kadar actigim konular tasinmadi.demek bi problem yok.
    RIDE or DIE

Motosikleti
    gt250comet
    burada da geyik yaparlar işte...

Motosikleti
    Alıntı fthinky adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    burada da geyik yaparlar işte...
    evet malesef sizin gibiler ise el atinca oyle oluyor.
    RIDE or DIE

Samet Ağır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA YZF 1000 thunderace ,NC 750 S
    belki saçma gelebilir ama denize düşen yılana sarılır hesabı senin fan müşürün arızalı ve 70 derecede devreyi kapatıyor ve yağ lambasının kablosuyla da titreşim vs nedenlerden dolayı değmesi var o yüzden yanıyor olabilirmi? biraz uzun ve saçma görünüyor ama araçlarımda o kadar saçma şeyler gördüm ki bu sütten çıkmış ak kaşık.amacım geyik yapmak yada dalga geçmek değil.sanırım beni hatırlarsın.önceki konularına da yazmıştım.inan ki bu konuyyu araştıracağım.

Motosikleti
    Alıntı sametagir adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    belki saçma gelebilir ama denize düşen yılana sarılır hesabı senin fan müşürün arızalı ve 70 derecede devreyi kapatıyor ve yağ lambasının kablosuyla da titreşim vs nedenlerden dolayı değmesi var o yüzden yanıyor olabilirmi? biraz uzun ve saçma görünüyor ama araçlarımda o kadar saçma şeyler gördüm ki bu sütten çıkmış ak kaşık.amacım geyik yapmak yada dalga geçmek değil.sanırım beni hatırlarsın.önceki konularına da yazmıştım.inan ki bu konuyyu araştıracağım.
    hatirliyorum arkadasim ben oyle bisey demedim.dostum motoru ilk calistirdigimda 70 derece gelince bunu yapiyor.ondan sonra dedigim gibi biraz kullaniyorum sonuyor ondan sonra motor 80 derecenin ustune geliyor yine 70 dereceye geliyor bi problem yok.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:02 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı Dün 23:44 ----------

Acaba diyorumki beyinde bi problem varsa ana sigortayi cikarip yeniden taksam yani reset mantigi,bi ise yararmi?en azindan bilgisayarlarda yariyorda.
    RIDE or DIE

Yağ pompan yeterli basınçta yağ gönderemiyorsa yağ basıcın düşer yağ ikaz lamban yanar,yağ sıcaklığının artmasıyla yanmaz. Önce yağ basınç müşürünü kontrol ettir.

Motosikleti
    Alıntı motorhocası adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yağ pompan yeterli basınçta yağ gönderemiyorsa yağ basıcın düşer yağ ikaz lamban yanar,yağ sıcaklığının artmasıyla yanmaz. Önce yağ basınç müşürünü kontrol ettir.
    iyide hocam tam dedigim her sefer gibi ilk calitirmadan sonra 70 derecede yaniyor bekliyorum sonmuyor biraz gidiyorum sonuyor daha sonra ne kadar da zorlasam ne kadar de isinsa yanmiyor.pompa arizali olsa yaninca hic sonmemesi gerek degilmi yada en azindan ara sira surekli yanmasi gerekmezmi?
    RIDE or DIE

iyide hocam tam dedigim her sefer gibi ilk calitirmadan sonra 70 derecede yaniyor bekliyorum sonmuyor biraz gidiyorum sonuyor daha sonra ne kadar da zorlasam ne kadar de isinsa yanmiyor.pompa arizali olsa yaninca hic sonmemesi gerek degilmi yada en azindan ara sira surekli yanmasi gerekmezmi?
    İlginç, yağ müşüründen alıyor bilgiyi ,sıcaklık 70 iken yapıyor müşürdendir o,temassızlık vs olsa tek 70 derecede yapmaz.

Motosikleti
    İlginç, yağ müşüründen alıyor bilgiyi ,sıcaklık 70 iken yapıyor müşürdendir o,temassızlık vs olsa tek 70 derecede yapmaz.
    hocam bende bi temazsizlik olsa surekli yanar diyorum ama 70 derece yaniyor biraz kullaniyorum 75 derece civari oluyor sonuyor bidaha yanmiyor.bunuda sadece ilk 70 derece ye gelince yapiyor ondan sonra 190 km ile kullandim motor 65 derece oldu sonra tekrar sehir icine girdim 83 lere cikti ama o kadar zorlamaya ragmen yanmadi.bi turlu akil erdiremiyorum
    RIDE or DIE

hocam bende bi temazsizlik olsa surekli yanar diyorum ama 70 derece yaniyor biraz kullaniyorum 75 derece civari oluyor sonuyor bidaha yanmiyor.bunuda sadece ilk 70 derece ye gelince yapiyor ondan sonra 190 km ile kullandim motor 65 derece oldu sonra tekrar sehir icine girdim 83 lere cikti ama o kadar zorlamaya ragmen yanmadi.bi turlu akil erdiremiyorum
    Sende hem yağ sıcaklık hem de yağ basınç ikaz lambası var galiba.

Yağ harareti ölçen sıcaklık ölçer müşür arızalıdır. Yada sıcaklık ikazı veren lambanın gösterge içindeki devresinde de hata olabilir.

Motosikleti
    Sende hem yağ sıcaklık hem de yağ basınç ikaz lambası var galiba.

Yağ harareti ölçen sıcaklık ölçer müşür arızalıdır. Yada sıcaklık ikazı veren lambanın gösterge içindeki devresinde de hata olabilir.
    valla hocam yag lambasi yaninca derecelerin yanindaki yag ikonu da yanip sonmeye basliyor.onceden boyle bi problem yoktu.
    RIDE or DIE

valla hocam yag lambasi yaninca derecelerin yanindaki yag ikonu da yanip sonmeye basliyor.onceden boyle bi problem yoktu.
    Kontağı açıp marşı çevirmeden yağ hararet ikazı yanıp sönüyorsa dediğim gibi ya göstergede yada yağ hararet müşüründe bir arıza vardır. Müşür daha ucuzdur baştan onu değiştiririn. Bilgisayara bağlatıp arızanın yeri hemen çıkar.

Motosikleti
    Kontağı açıp marşı çevirmeden yağ hararet ikazı yanıp sönüyorsa dediğim gibi ya göstergede yada yağ hararet müşüründe bir arıza vardır. Müşür daha ucuzdur baştan onu değiştiririn. Bilgisayara bağlatıp arızanın yeri hemen çıkar.
    evet hocam yag lambasi yaninca hemen stop ediyorum 10 dk bekliyorum kontak veriyorum sadece marsa basmiyorum lamba ve ikon yine yaniyor.
    RIDE or DIE

draggy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dragstar 650
    Onun yağ lambası ikonu olduğuna eminmisin Elektrik arızasını gösteren motor blok simgesi olmasın?

Şuna mı benziyor

İkinci el Dragstar alacaksanız bknz: http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/44545-yamaha-dragstar-xvs-650-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi-12.html#post2100035

Motosikleti
    Alıntı draggy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Onun yağ lambası ikonu olduğuna eminmisin Elektrik arızasını gösteren motor blok simgesi olmasın?

Şuna mı benziyor

evet eminim dostum bu ikon degil zaten bu modellerde bu ikon yok
    RIDE or DIE

Motosikleti
    Gecen gun nihayet degistittirdim su mushiri en sonunda.problem cozuldu.ustaya motordan sesler geliyor ona da bak dedim.o da denemis falan.230 km ye cikardim aniden durdum falan bi ses yok dedi.demekki benim kuruntummus.Alarmda calismiyordu ustaya gittim.alarm bozulmus megerse.Bu sabahta crash bar lari koymalari icin brakmistim hazirmis.Birazdan gidip alicam.Sorunlarim cozuldu yani.SIMDILIK..
    RIDE or DIE

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler