Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

ıxs hx 392 kask

REKLAM ALANI

Motosikleti
    gönüller bir olsun da..
    Merhaba arkadaşlar;

Bir süredir shoei kasklara bakınıyordum. Ancak bir aksilik sonucu acilen kask ihtiyacı içine girince, bu kaskı almaya karar verdim. Aracıma hırsız girdiği ve bagajda ne var ne yok yürüttüğü için kardeşimin cep telefonuna kısa bir süre el koyup bir kaç resim çektim. Ancak nedense yükleyemiyorum.

Hakan bey, bilgi alırken mümkün mertebe yardımcı olmaya çalıştı. Buradan kendisine gösterdiği ilgi ve alaka için tekrar teşekkür ediyorum.

Şimdi kaskın özelliklerine gelmeden söyleyeyim. Yurtdışı sitelerinde de en azından benim rastladığım fiyatlar bu seviyede, ancak euro cinsinden. Yani yarı bedelle bu kaska sahip olabiliyorsunuz. Üstelik kargo ücreti ödemeden.

Sadece şimdiye kadar bildiğim Lazer lz6 ve vertigo, nolan n61 ve n62 gibi orta sınıf kasklarla karşılaştırma yapabiliyorum. Gelelim kaskın özelliklerine...

Sağlamlık:

Kask fiberglass malzemeden imal edilmiş. Alt taraflardan esneme miktarını kontrol edeyim dedim, sonuç beni tatmin etti. Oldukça sağlammış gibi duruyor. Bunun iki katı fiyatındaki termoplastik malzemeli kaskları düşündüğümde en az onlarla eşit korumayı sağlayacağını düşünüyorum. Umarım bunu test edecek bir tecrübe yaşamam.

Bundan daha uygun fiyatlı fiber bir kask bulmak da bildiğim kadarıyla mümkünat dahilinde değil.

Görünüş:

Kask ilgili satış ilanında olduğundan çok daha güzel. Agv k3-k4 serilerini andırıyor.

Estetik olarak benim çok hoşuma gitti. Diğer orta sınıf kasklardaki örn. Nolan, Lazer, Scorpion vb gibi karpuza benzer bir görüntüsü yok. Onlara nazaran daha küçük. Renkler, cilası, görünüşü gerçekten çok tatlı.

Beden konusunda dikkat edilmeli, çünki kalıpları dar. Yani normalde kullandığınız kask bedeninin bir beden üstünü almanız gerekebilir.

Gri kısımların tamamı reflektif yaldızlı. Zaten dikkat çekici renklerine, gece de yansımayı arttıran bu kısımlar eklenince görünüşü artırma yolunda ideal bir çözüm sunuyor.

Havalandırma:

120 km üstünde deneme imkanım olmadı. İlerki günlerde eklemem gereken hususlar olursa ilave etmeye çalışırım. Havalandırmaları iyi denilebilecek seviyede. Özellikle çene altındaki havalandırma ihtiyaca fazlası ile cevap veriyor. Tepe havalandırma da yetersizlik hissi vermedi.

Yağmurda kesinlikle bir tek damla su almadı, onu da eklemeliyim.

Ses:

Dışarıyı rahatlıkla duyuyorsunuz. Kardeşim araba içindeyken onunla konuşabiliyordum. O benim söylediklerimi duymuyordu ama ben onu rahatca duyabiliyordum. Eğer gürültülü bir motosikletiniz varsa bu kask sizin için ses yönünden yeterli gelmeyebilir. Zaten Lazer vertigo, nolan n62 vb de size yeterli gelmeyecektir. Ben motor sesinden rahatsız olmadım ama ne yazık ki kasktan kaynaklanmıyordu.

Ağırlık:

Bir kere kaskın ağırlığı tamı tamına 1350 gr.. Oldukça hafif. Nolan ve lazerden bile iyi. 100 gr fazla ağırlıktaki lazer benim burnumdan getiriyordu. 1,5 kg lık scorpion kaskı çıkarıp atmak istemiştim kafamdan. Aerodinamik açıdan kafa sallama yapar mı yapmaz mı bilmiyorum, ama çok sert rüzgarlarda bile beni en ufak şekilde rahatsız etmedi 100 civarı hızlarda. Sanırım bu tamamen ağırlığının etkisinden kaynaklanıyordu.

Konfor ve İç kısımlar:

Zaten bundan da yukarıdaki hususlardaki verimi almış olsaydım hemen aynısından bir tane daha sipariş edecektim. İç ksımların kalitesi nolanı andırıyor. Yani lazer vertigo serisinden daha kötü. Bu bedele daha iyisini alsam o zaman bir yerlerde yanlış var demem gerekirdi belki de İç malzeme çok kaliteli durmuyor. Ama ucuz kasklar benzeri malzeme de kullanılmamış. Kilit kısmı çok güven vermedi ama çok güvensizlik de vermedi, vasat kabul edebiliriz. İçeride tam kulağımın üstüne gelen dikişli kısımlar var. Ve resmen canımı acıtıyor hafiften. Balaklava giyince bu sorun ortadan kalkıyor ama işte.. Keşke olmasaydı.

Görüş alanı:

Vizörün görüş alanı oldukça iyi. n61 den biraz iyi vertigodan biraz kötü. Tek dezavantajı yanal görüş. Kaskın iç malzemesi biraz dışarıda kalmış tam yan kısımlarda. Gerçi her kaskta böyledir belki ama, buradaki yarım santimlik kısım kafamı omzuma doğru çevirdiğimde; arka tarafı görmem konusunda, oturuş pozisyonunun da etkisi ile sağlıklı bir çözüm sunmuyor.

Vizör çok sert, oldukça zor inip kalkıyor. Zor dediysek motosiklet kullanırken bir elinizle istediğiniz gibi açıp kapatamayacağınız şekilde değil bittabi. Bunu yapamıyorsanız zaten motosikletten uzak durun En alt kademe, iki santimlik bir mesafeyi birden açıyor. Keşke daha az açılabilseydi. Scorpion kasklarda bu sıkıntıya güzel bir çözüm getirilmiş.

Tüm bunlardan sonra umarım kimse çıkıp ta, şimdi bu kask alınır mı alınmaz mı diye bana sormaya kalkmaz. Demek ki boşa yazmışım diye gitmem gerekir nartıkın..

Görünüş ve sağlamlık açısından iyi, hatta bu paraya fazla iyi. Ama konfordan sınıfta bırakıyorum. Bırakıyorum derken, kendi standartlarımda. Yani sağlam olsun, güzel olsun diyorsanız rahatlıkla alınabilir. İki kat para verdiğiniz kasklar da daha iyisini vermiyor.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    gönüller bir olsun da..
    Kaskın diğer açılarla görünüşü

[/URL]

Uploaded with ImageShack.us

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:48 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:40 ----------

Bahsettiğim kulağımı rahatsız eden dikiş kısımları

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:50 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:48 ----------

Eğer bu kısım kaskla sıfır olsaydı, yanal görüş konusunda daha iyi olabilirdi sanıyorum.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:53 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:50 ----------

Bahsettiğim yaldızlı gri kısımlar

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:05 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı Dün 23:53 ----------

Unutmadan eklemem gerekenleri de ekleyeyim. Vizör buğu yapıyor ama o kadar kolaylıkla değil. Lazer serisinde bir kere ağzınızdan nefes vermeniz durumunda buğu inanılmaz oluyor, ikinci nefeste artık önü göremez hale geliyorsunuz. Bu kask o kadar hızlı buhar yapmıyor. Çene havalandırması da yine lazerlerden daha iyi.

Yukarıda en alt kademede 2 cm birden açılıyor vizör demiştim. Bunun etkilerini azaltmak için burunluk biraz büyükçe yapılmış. Kaliteli yada estetik bir burunluk değil, ama çözüm çözümdür ve işe yarıyor mu, evet yarıyor.

chopperrider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Goldwing GL1800...
    hayırlı olsun güle güle kullan. istanbuldan mı aldın ankarada yok galiba ?
    .....ve sordu torununa yaşlı kızılderili büyücüsü : sen hiç orta sehpalı supersport gördün mü.....

Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    ben nolan n 103 almadan önce bunu denemiştim. şimdi diyorum ki, keşke nolana o kadar para vermeseydim de ixx alsaydım...

ciddiyim :(
    KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
    BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
    KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....

Motosikleti
    gönüller bir olsun da..
    Alıntı chopperrider adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hayırlı olsun güle güle kullan. istanbuldan mı aldın ankarada yok galiba ?
    anesmotor dan aldım. biliyorsun sen yine motosiklete harcadın, ben hırsız yüzünden harcamak zorunda kaldım ne var ne yoksa.. ki hala harcayacağım
    mecburen shoei beklemek zorunda bir müddet.
    İlerde artçı kaskı yaparım artık. Çünki ıskartaya çıkarılmayacak yada elden çıkarılmayacak kadar da iyi bir yandan.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:09 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:54 ----------

Alıntı yürekçe adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben nolan n 103 almadan önce bunu denemiştim. şimdi diyorum ki, keşke nolana o kadar para vermeseydim de ixx alsaydım...

ciddiyim :(
    Hocam sonuçta güle güle kullan. Aldıktan yada yapıldıktan sonra keşke demenin bir faydası yok. Almışsın için sine sine eskit. İleride daha iyisini alırsın daha dikkat edersin.

Ben nolanların son bir iki senedir kalitesinin ciddi oranda düştüğüne kendi gözlerimle şahitim. İçi dökülmeye başlıyor resmen.. Alınabilir kask olarak n61 ve 62 kalıyor geri kalanı o yüksek bedelleri haketmiyor. ki n62 de ekonomik bir kask değil artık.

Aynı siklette lazer var. vertigo serisi güzel, üzerine harbiden motosiklet düşürerek? sağlamlığını da test ettim. Kullanışlı, sağlam, iç malzemesi kaliteli, güzel kasklar.. İki dezavantajı var. yazın gerçekten pişiriyor ve dehşet bir buğu yapma hızı var. Ama onda da ne hikmetse distribütörün pek gönlü yok getirmeye, ne doğru düzgün model ve renk var ne beden var.. Şaka gibi.. Bi de biz distribütörüyüz dediklerinde gülesim geldi. Dalga mı geçiyorsunuz diye soracaktım ama tartışma çıkarmaya gerek yoktu. Bence yeni bir distribütör bulmalılar. Yeni distribütör de buğu vizörü ile birlikte satmalı o kaskları..

Sikletin diğer tayfası scorpion.. Çok yeni yeterince done yok. İçi kaliteli güven veriyor ama? Aması 1.5 kg.. Ben şahsen o ağırlıktaki bi karpuzu kafama takıp gezmek istemem. Yarı fiyatlı olsa belki, bu konuda ciddiyim.. Ağırlık benim için çok önemli, kafamda zaten beni pişiren bişi var, bir de eşek ölüsü gibi ağır gelirse tamam artık..

Ls2 nin nazaran bedelli fiber modellerini bile bu siklete koymak içimden gelmiyor. Piyasadaki vemar, zeus vb de.. Aslında onlar biraz daha alt sınıf kasklardan diye düşünüyorum.

Yani şu anda orta sınıfta alacak kask yok, ciddi şekilde incelersek.. E o zaman, bize kalan seçimi kendimize göre optimum şekilde yapmak..

Ben baktım. Madem konfor ve iyi kaliteden uzak kasklar var 200-300 tl arasında. O zaman madem acelem var, aynı sağlamlıkta iş görür bişi alırım daha iyi dedim. Nasıl olsa hepsinde ses ve buğu problemi olacak.. Onların yarı fiyatına alınacak bu kask iyi bir alternatif gibi geldi. Yanılmamışım da. Dediğim gibi bu kaskın içi biraz daha iyi olsaydı, hemen bir tane daha sipariş edecektim.

adnannn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha BWS 2000-2007&Honda CBR 125R 2007-...
    Ls2 nin nazaran bedelli fiber modellerini bile bu siklete koymak içimden gelmiyor. Piyasadaki vemar, zeus vb de.. Aslında onlar biraz daha alt sınıf kasklardan diye düşünüyorum.

QUOTE]

Merhaba!

Bu aralar ben de bu kaskla ilgileniyordum, bir araştırayım dedim ve konuya denk geldim. Bilgilendirici bir yazı olmuş kask hakkında teşekkürler!

Bu kaskı denemedim, zeus u bilmem LS2 yi bilmem ama Vemar ın bir modelini kullanmaktayım.

http://www.sahibinden.com/vemar_kask...gafoto&photo=2

Sanırım Vemar hakkında pek araştırma yapmamışsın ( en azından ben böyle tahmin ediyorum. ) Kullandığım kask ile senin ki hemen hemen aynı fiyat. + Buğu camı mevcut + Konfor u özellikle kulak bölgesi çok iyi + Dring kilit sistemi mevcut.

Yani diyeceğim o ki Vemar ne pahalı ne ucuz, bu da onu orta sınıf bir kask yapar sanırım. Tavsiye ederim..

Saygılar!
    Motosikletin bağırarak hızlanması fark edilmemiz açısından bir avantaj. Bu durumda araba kullanan insanlar "Al işte bir serseri motorcu daha" diyorlar belki, ama bu bizi hiç fark etmeyip üzerimize kırmalarından daha iyidir.

Motosikleti
    gönüller bir olsun da..
    Alıntı adnannn adlı üyeden alıntı Mesajı göster

QUOTE]

Merhaba!

Bu aralar ben de bu kaskla ilgileniyordum, bir araştırayım dedim ve konuya denk geldim. Bilgilendirici bir yazı olmuş kask hakkında teşekkürler!

Bu kaskı denemedim, zeus u bilmem LS2 yi bilmem ama Vemar ın bir modelini kullanmaktayım.

http://www.sahibinden.com/vemar_kask...gafoto&photo=2

Sanırım Vemar hakkında pek araştırma yapmamışsın ( en azından ben böyle tahmin ediyorum. ) Kullandığım kask ile senin ki hemen hemen aynı fiyat. + Buğu camı mevcut + Konfor u özellikle kulak bölgesi çok iyi + Dring kilit sistemi mevcut.

Yani diyeceğim o ki Vemar ne pahalı ne ucuz, bu da onu orta sınıf bir kask yapar sanırım. Tavsiye ederim..

Saygılar!
    Merhaba;

Vemar kullanıyorsan aslında tecrübelerini paylaşabilirsin. Ancak sanırım benim açıklamalarımda bir kaç nokta yetersiz ifade edildi.
    Yada bir kaç önemli noktayı sen atladın, yazımı yanlış yorumladın.

Orta sınıf kask derken lazer nolan scorpion .... gibi birkaç markanın 200-300 tl arasındaki kasklarından bahsediyorum.

Ve kendimce bu siklet altında zeus (yıbada satılan bir kaskın iyi olması mucize olur, kötü demiyorum ama yıbada bir malı iki üç kat karla satarlar, demek ki o kadar da maliyetli bir kask değil; sonrasında diğer mağazalara da zamanla terfi oldu) vemar (bir kaç kaskını gördüğümden söylüyorum, ls2 ayarında) ls2 (satan adam -hatta ana satıcı- demişti fiber modellerin bile lazerle kalite ve sağlamlık bakımından alakası yok diye.. ) vb marka ve modellerini orta sınıfta tutmuyorum, görmüyorum dedim.

Scorpion o kadar ağır olmasaydı, exo 400-450 alacaktım ama çok ağırdı..

Lazeri almadım, kalitesine daha önce iki sene kullandığım vertigo yüzünden güveniyorum. ne doğru düzgün bedeni vardı ne modeli. yoksa o buğuya, o ses miktarına, kafamdaki ağırlığına razı gelecektim.

Ls2 almadım çünki çünki kaliteli olabilir ama maliyet/fayda oranına güvenmiyorum.

Ve dedim ki....
    madem ya ağırlık, ya görünüş, ya sağlamlık, ya ses, ya buğu problemi çekeceğim.. hatta orta sınıf bir kask aldığımda bu yukarıdakilerden ikisi üçünü belki dördünü çekeceğim..

O zaman sağlamlığına, markasına güvenebileceğim bir kaskı alırım, görünüşü de bir şeye benzesin, ağır olup burnumdan getirmesin yeterli dedim.

Ve dedimki....
    diğer kasklara iki katı para vereceğime ixs in bu modelini yarı bedele almak daha mantıklı olurdu -bana mantıklı geldi herkesin kriterleri farklı olabilir- yukarıdaki açıklamalarım sebebi ile..

Buraya kadar problem yok sanırım

Bundan sonrasında ise gözden kaçanlar var.. Ben bu kask orta sınıf bir kask demedim. O siklet altında saymadım bile.. İxs kask kullanmadım kullananı görmedim çünki.. bu da benim için -bana göre yeni bir firma sayılır kask konusunda, çünki ben görmedim, dışarıda varsa onlarca kullanıcısı bilemem- piyasaya yeni giren bir kask anlamına geliyor..

Gözlemlerim tamamen subjektiftir, ki bunu da en başında ve aralarda defalarca belirttim. Bana göre iyi olan başkasına göre eksik kalabilir, bana göre eksik olan başkasına göre yeterli olabilir. Tamamen maliyet/fayda açısından kendi kriterlerimle ve değerlendirmelerimle seçim yaptım. Eğer konfor ve içinin kalitesi lazer-scorpion çizgisinde yada yakın olsaydı, hemen bir tane daha sipariş edecektim.

Şimdi.. Ben kaskı övüp diğer markaları yermiyorum. Maliyet/fayda açısından bakıyorum olaya..

LS2 çıktığında bir gerçeği gördüm o yüzden ls2 nin gelmesine sevindim. Sağlam olarak kabul edilebilir bir kask. içi çok kaliteli.. ve ucuz.. demek ki 100 tl altına aslında adam gibi giyilebilecek kask alınabiliyormuş dedim.. Sonra baktım diğer firmalar fiyatlarını %10-15-20 aşağı çektiler hemen.. Sonra ls2 azıcık fiyat çıkardı yeni modeller ile; bunlar biraz indirdi ortada bir yerde buluştular.

Ben ticaret mantığını algılayamıyorum. fiyatlarını uygun tut.. 3 kask satacağına 4-5-10 kask sat, aynı karı et.. ama müşteri beklentilerini düşürme. piyasaya ucuz kask girmesi uzun vadede iyi kaskın satılamayacağı anlamına gelir. bugün için değil, yarını düşünerek hareket et.. Eskisi gibi %200-100-50 karlı işler kalmadı. Adamlar koca inşaat dikiyor %10 brüt karla.. Bizim satıcı tayfası hala mal satarken nazlanıyor. Zaten motosiklet kullanan az, zaten bunlardan çok azı tam tekmil giyiniyor, bari alacak olan kişi sayısını artıralım demek çözüm üretmek akıllarına gelmiyor sanırım. Halbuki farketseler insanlar iyiye çabuk alışır. İyiyi bulan daha azına razı olmak istemez kolay kolay..

yahu kendimi vuracağım. bi kask anlatalım dedik girdik bi işe, motosiklet firmalarının konjektörünü aydınlatmadan çıktık..

Ben bi müddet gitcem gelmeyeceğim. Burada laf adamı gibi hissediyorum kendimi. Halbuki ben hiç laf adamı olmadım. Hep birşeyler yapmaya alışkınım, elimin kolumun bağlanmasına razı olamam burada yazarak geçireceğim vakti, kendime ayıracağım. yazmak değil yapmak için... Sevgiler saygılar.

Bu arada unutmadan, sayın yürekçe yazımı kendim okurken sanki akıl verirmiş gibi durum anımsatan bir ifade gördüm. kesinlikle aklıma bir şey gelmedi. size akıl vermek haddim de değil. her zaman göz hizasından bakmaya alışkınım dünyaya ve insanların gözüne. üslubum tamamen içtenliğimden. sevgiler saygılar tekrar.

adnannn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha BWS 2000-2007&Honda CBR 125R 2007-...
    Yok yok ben bişi demedim sadece bilgi aldım bilgi vermek istedim..
    Motosikletin bağırarak hızlanması fark edilmemiz açısından bir avantaj. Bu durumda araba kullanan insanlar "Al işte bir serseri motorcu daha" diyorlar belki, ama bu bizi hiç fark etmeyip üzerimize kırmalarından daha iyidir.

onur35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA XT660X
    arkadaşlar ihtiyaç fazlası kaskımı satıyorum 1kez bile kullanılmamış bir kask
    ilan ve datayları burada: http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...0295923/detay/
    Kastino QM 50,Mondial 150 RF,Honda CBR 125R,Kawasaki KLR 650...

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler