abilerim kardeşlerim yardımlarınızı beklıorum a2 ehliyet hakkında
Reklamlar
-
daha demin a2 ehliyet başvurusu yaptım kurs ücreti 300 tl ve banka sınav ücreti istendi 45 tl bu kurs ücretine dahil deil mi dahil die biliorum dün gıttıgımde pc başında bi bayan vardı o bana 45 tl banka sınav ücretinden bahsetmemişti.
bu konuda bilgilerdirirseniz çok sevinirim ve başka bi ek ücret çıkacak mı karsıma ona göre tetbirimi alim
yardım eden herkeze tkşler.
Reklamlar
-
kurs ücreti biraz fazlaymış hoca. ben 150 tlye yazılmıştım...
-
ilden ile değişmekle birlikte, fiyat yüksek geldi bana da, ben izmirde 6-7 ay önce dosya teslim (iki sınav harcı, kurs ücreti, sağlık raporu dahil) 210 a almıştım sanırım (emin değilim ama daha fazla değil), yanlız benim ki b den a2 iydi, direk a2 alıyorsan senin fiyatının farklı olması normal olabilir... sonrasında emniyete de para veridm ama tam hatırlamıyorum 67 miydi neydi...
-
sitede gelişimsürücü kursu var oradan daha sağlıklı bilgi alabilirsin
AYNI DİLİ KONUŞANLAR DEĞİL,AYNI DUYGULARI PAYLAŞANLAR ANLAŞIR
-
Sınav ücreti kursa bağlı birşey değildir . Mesela benim kurs yatırdığım taksitlerimin içinden sınav ücretinide almıştı.
Ayrıca ;
Kurs: 250 Tl + Şoförler cemiyeti dilekçesini artık kurs veriyor 15 lira da o var .
Vergi Dairesi : 78 TL
Emniyet : 62 TL
Sayman : 20 TL
Hadi kolay gelsin
Hayata Vizö'RR'deN Bakmak AyrıcalıktıR...
0 Rh (-)
-
serimotorcu adlı üyeden alıntı
Sınav ücreti kursa bağlı birşey değildir . Mesela benim kurs yatırdığım taksitlerimin içinden sınav ücretinide almıştı.
Ayrıca ;
Kurs: 250 Tl + Şoförler cemiyeti dilekçesini artık kurs veriyor 15 lira da o var .
Vergi Dairesi : 78 TL
Emniyet : 62 TL
Sayman : 20 TL
Hadi kolay gelsin
kurs ücretinin yasal tarifesi olabilir ama kesinlikle pazarlığa açık ve kursa bağlı fiyatlar oluşuyo, izmir de ege sürücü kurslarının girişinde herzaman kampanya fiyatlarını bulabilirsiniz, şu anda türkiyede olmadığımdan foto çekemicem ama orda olan arkadaşlar varsa, karşıyaka çarşıda, migrosun hemen yanındaki konak da ege sürücü kursu girişindeki pankartı görebilirler, ayrıca ben ödemeyi peşin yapıp 10-20 tl daha indirdiğimi hatırlıyorum ;)
-
150 tlye özdemir sürücü kursuna kaydoldumda 45 tl de harc parası yatırdım daha başka bi masraf çıkacak mı acaba ?
-
Eğer 150 TL'ye kayıt yaptırdıysan muhtemelen sağlık raporu falan dahil değildir. Sağlık raporu yaklaşık 40 TL, fotoğraf, sabıka kaydı gibi ufak masraflar var. Ayrıca direksiyon sınavı için de para isteyebilirler, her kurs istemiyor. Kurs bittikten sonra ehliyet harcı 78 TL, kart ücreti 62 TL. Başka bir masraf olmaz.
-
A2
Aynı cadde üzerinde, aynı iş merkezinde faaliyette
bulunan farklı sürücü kursları bile doğal olarak farklı
fiyat uygulaması yapabiliyorlar.
Fiyat genelde arz talep dengesine ve yapılan
pazarlığa bağlı olarak şekillenmektedir.
A2 ehliyet için ortalama olarak 150-250 TL.
arası kurs ücreti giderin olur.
Yukarıda belirtildiği üzere; bu tutarın haricinde
45 Tl yazılı sınav harcı
78 Tl vergi dairesine
45 Tl motor direksiyon sınav harcı
62 Tl ehliyet basım kart ücreti
20 Tl ulaşım,dolmuş,otobus vs...
Sonuç olarak kurs ücreti 200 TL olduğu varsayalım:
200+ vergi +harç+gel + git+ vs+vb = 450/475 TL. ye
A2 ehliyet sahibi olursun.
En kısa zamanda ehliyetini alıp, koruyucu kıyafet ve
diğer ekipmanlarınla birlikte keyifli sürüşler dileriz..
[B][COLOR="Purple"] Ne insanlar gördüm üzerinde elbise yok..[/COLOR][/B][B][COLOR="RoyalBlue"][COLOR="Blue"]Ne elbiseler gördüm içinde insan yok[/COLOR]..[/COLOR][/B]
-
kurs yeni açılmış zaten kampanya mı ne varmıs çevre sürücü kursunun sahibi bu kursu yeni açmış o yuzden sağlık raporu istendi
45 tl harc parasınıda yatırdım
bu vergi dairesine verilen para ne için
---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:37 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:35 ----------
şeyh samilbi sorum olucakdı sana 150 zc kullanıcısısın galiba motorun iyi ve kötü yanlarını sölermısn bana yolda bırakır mı beni bi vitesli(cbf150) bi 150 zc alıcamda zcyi ucuza buldum ondan alıcam
abimin arkadasından tertemız motor iyi ve kötü yanlarını yazarsan sevinirim
-
mettoxin adlı üyeden alıntı
kurs yeni açılmış zaten kampanya mı ne varmıs çevre sürücü kursunun sahibi bu kursu yeni açmış o yuzden sağlık raporu istendi
45 tl harc parasınıda yatırdım
bu vergi dairesine verilen para ne için
---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:37 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:35 ----------
şeyh samilbi sorum olucakdı sana 150 zc kullanıcısısın galiba motorun iyi ve kötü yanlarını sölermısn bana yolda bırakır mı beni bi vitesli(cbf150) bi 150 zc alıcamda zcyi ucuza buldum ondan alıcam
abimin arkadasından tertemız motor iyi ve kötü yanlarını yazarsan sevinirim
kardeş yanlış yere dükkan açmışsın çevre özdemir necmettin falan filan uzak dur perişan olursun git dedik sana gelişim var babalar gibi al ehliyetini
Biz hepimiz, Gök ananın içinde dönen tek bir çocuğuz.
-
he eet necmettin özdemir die bi adamın kursu
---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:45 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:43 ----------
gelişime bende gitmek istiodum ama bana çok ters düşüo
aprantiyim ben o yuzden iş saatlerim karışıo burdakine bile zor yetısıorum derslerede girmicem zaten vaktim yok o kadar sadece sınav günlerini ayarlamaya bakıorumda
kafama takıldı sımdı neden özdemirden uzak durmamı söledın yardımcı olursan sevinirim
-
Ben saglık raporunu ücretsiz yaptırdım poliklinik -18
-
yarın bende bi gidecem polikiliniğe inş masrafsız çıkarız işin içinden :D
-
mettoxin adlı üyeden alıntı
he eet necmettin özdemir die bi adamın kursu
---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:45 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:43 ----------
gelişime bende gitmek istiodum ama bana çok ters düşüo
aprantiyim ben o yuzden iş saatlerim karışıo burdakine bile zor yetısıorum derslerede girmicem zaten vaktim yok o kadar sadece sınav günlerini ayarlamaya bakıorumda
kafama takıldı sımdı neden özdemirden uzak durmamı söledın yardımcı olursan sevinirim
Benim hanım onun kursdan aldı ehliyeti birçok konuda memmun kalmadık bildiğim için söyledim bu arada yarın izmir ve ankara da bolşans ankara da gençtay sürdirek favori izmirde dinserhan apranti olup altılıyla ilgilenmiyorda olabilirsin gerçi her gün en az 2 tek çıkar benden ona göre
Biz hepimiz, Gök ananın içinde dönen tek bir çocuğuz.
-
yok abi altılı sakat iş valla atın napıcağı hiç belli olmas o yüzden hiç bulaşmıorum..
abi bide bu kurs bana masraf çıkarmasın vitesli motorda debriyaj fren vites kullanımnı öğretsin benm için kafi gerisi fasa fiso
bi de bu gun bi polisle konuştum böle ble bi olay var die ehliyetin gelmesine 2 3 ay var dıe polis yabancı deildi sordum polis çevirse motoru bağlar mı dıe kask yelek felan takılı oldugu halde die sordum
polisin cevabı : kazaya karışma deli gibi sürme polis çevirmez zaten dedi çevirrirsede apranti oldugunu söle salarlar seni dedi :D şimdi için rahatladı valla gönül rahatlığıyla motoru üstüme geçirebilirim
-
Sen genede Trafige pek çıkma sen çok iyi sürersin full koruman olur.Ama dilgilin biri gelir sana vurur sonra haklıyken haksız olur kafan ağrır.Yasal Yükümlülükleri hallet kafan rahat olsun
-
tabiki şimdi adam öle dedı diede gece gündüz gezmenin alemi yok :D 2 3 ay dişimizi sıkıcaz artık başkasının motoruyla kafam rahat polise solluorum kendı motorumda cesaret edemem heralde çevirir die :D
-
bide bişey daha diyim Yaş 18 deil seninde sanırım Savcılıkta temiz kagıdı vermiyorlar Velin olcakmış sankı kagıdı alıp kotu işlere karışcam ben 2 kere git gel yaptım
-
Şehiriçi kullanım için zc uygundur. 100 km de
3- 3,5 litre yakar. Çukurlara dikkat eder, kasislerden
yavaş geçersen her araçda olduğu gibi seni üzmez
ve yarı yolda bırakmaz. Motor yağını zamanından
önce değiştir faydasını görürsün.
İyi bir kask, dirsek ve diz koruyu ile mevsimine
göre yazlık ve kışlık koruyucu mont ile kullanım
yaparsan, ileriki yaşlarda mafsal ağrıların,sağlık
sorunların olmayacağı gibi, Allah korusun olası
kaza anında kask ve diğer koruyucu kıyafetlerin
faydası tartışılmaz.
[B][COLOR="Purple"] Ne insanlar gördüm üzerinde elbise yok..[/COLOR][/B][B][COLOR="RoyalBlue"][COLOR="Blue"]Ne elbiseler gördüm içinde insan yok[/COLOR]..[/COLOR][/B]
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler