selam arkadaşlar,
dün izin günümde havanın güzelliğini fırsat bilip tek tabanca bi sapanca'ya kadar uzanayım dedim. her zamanki gibi ufak tefek sıkıştırmalara kafama takmayacak sadece motor kullanmanın tadını çıkaracaktım. Ama tabii ki böyle olmadı.
orta şeridin sol lastik izinden yoluma devam ederken magandanın biri yanımdan sıyırarak geçti. 'Boşver aldırma' dedim kendi kendime ama hırbonun aynı hareketi başka bi zamanda başka bi motorcuya da yapabileceği aklıma gelinceeee asıldım gaza, yakaladım. yanına geldiğimde elimle ne yapıyorsun gibilerinden bi hareket yaptım. (yanlış anlaşılmasın, hareket çekmedim)
beni gördüğünde öküzlüğünü bir kez daha kanıtlamak istercesine bu kez bilerek üstüme kırarak önüme geçti. arabada karısı ve bi de bebeği vardı. Arkasından yine el hareketleriyle 'kenara çek' işareti yaptım, durmadı. Ben de peşine takılıp kendimi tehlikeye atmak yerine durdum ve 155'i aradım. Aracın markasını modelini, plakasını, istikametini tam olarak görvli memura anlattım. Aslında bıuradaki amacım biraz da işe yarayıp yaramayacağını denemekti. Ben 155'i aramak için durduğumda o epey uzaklaşmıştı. 155'e durumu anlattıktan sonra hareket ettim ve yaklaşık 8-9 kilometre sonra polisin aracı durdurduğuunu gördüm.
tabii hemen çektim yanlarına, durumu anlattım. motordan ilk indiğimde heyecala adamın üstüne yürüdüm, ama sonra biraz mantıklı düşününce polisin gözünde 'serseri motorcu' imajı bırakmanın yanlış olacağına karar verip düzgün biçimde konuşmaya başladım.
görevli memurlar işin uzamaması için hıyardan özür dilemesini işi fazla uzatmaya gerek olmadığını söyleyerek aramızı yaptılar. ben de sakinleştiğim ve arabasında ufak bi bebek olduğu için uzatmamaya karar verdim ve şikayetçi olmayacağımı söyledim.
Hikaye bu kadar... Buradan çıkaracağımız ders ise... trafikte sizi tehlikeye atan biri olduğunda 155'i aramaktan çekinmeyin. plaka, marka, model ve istikamet bilgilerini verdiğiniz de 155'ten kaçması gerçekten çok zor. Benim daha önceden bir çok kez yaptığım gibi aracın peşine takılıp kendinizi tehlikeye atacağınıza çekin kenara arayın 155'i şikayetçi olun, o uğraşsın. saygılarrr