Herkese merhaba siteye dun uye oldum. yaklasik 1 haftadir da formu geziyorum aklimda bazi sorular vardi bunlarin bazilarina kismen cevap bulabildi bazilarina ise bulamadim. Forumu biraz inceledim ve sorularimin cesitliligi acisindan 3-4 farkli yere konu acmaktansa tek bir konu basligi altinda toplamak istedim. Eger yanlis bir yere actiysamda admin arkadaslar sanirim konuyu dogru yere alirlar.
Sorularima gecmeden once kendim hakkinda bir bilgi vereyim ki yardimci olmak isteyenlerin isini kolaylastiralim 27 yasindayim ve 4 yildir motor kullaniyorum oncelikle 150cc lik motorumla basladim daha sonra 250cc lik bir chooper kullandim su anda 600cc klasmanina gecis yapmayi planliyorum. Eminim soyle bir tepki gelicektir (Tecruben yoksa 600cc tavsiye etmiyorum) buna cevap olarak yaklasik 10bin km yapmisimdir motor ustunde bunun cogu sehir ici olmakla birlikte ufak tefek uzun yollarda vardir. Derseniz ki 10bin km nedir ben 100bin yaptim hala tecrube kazaniyorum. Kesinlikle dogrusunuz derim Kisaca motor ustun de azda olsa bir tecrubem var ve en onemlisi gelecek yillara dahil planlarimin hic birinde motorla olmek yok O yuzden surekli kendimi gelistirmeye calisiyorum. Neyse lafi fazla uzattim ve sorularima geceyim.
Yaptigim fiyat performans arastirmasina gore alabilcegim marka Hyosung oluyor. Ya da 2000-2004 arasi makinalar olabiliyor. Sitenizde yaptigim arastirmaya gore bir kesim hyo lardan oldukca sikayetci bir kesim ise oldukca memnun gorunuyor. Benim sorum sudur ki Temiz bir Hyo almak mi daha mantikli olacaktir yoksa daha dusuk modelli japonlardan birini mi? Belirtmeliyim ki kasa olarak racing ya da suport touring dusunuyorum. Bu durumda aklima gelen ilk tercih GT650 R oluyor. Bu konuda ki fikirlerinizi merak ediyorum.
Ikinci sorum ise Kask ve mont gibi koruyucu kiyafetler icin kendime yaklasik 1500tl gibi bir butce ayirdim bu konuda ki onerilerinizide bekliyorum(eger reklam vermek yasaksa ozel mesajda atabilirsiniz sanirim)
Son sorum Hyosung Gv650 kullanicilari icin. Bu makinadaki motor da GT650R daki ile ayni sanirim hp si biraz dusurulmus. Bu motorla uzun yolda ne kadar rahat edebiliyorsunuz ozelliklede 130-160km hiz bandindan? Sahsen ben 250cc lik chooper da bile 100km ile giderken biraz yoruluyordum (onde cam yoktu)
Arkadaslar biraz uzun oldu ama en acik hali ile yazmaya calistim ama eminim belirtemedigim seyler olmus olabilir ya da yanlis anlasilcak seylerde bu yuzden simdiden kusura bakmayin.