....uzun yola çıkacam yardım lütfen....
-
arkadaşlar 2 gün önce aldığım ramzey xf 125 10-v marka motorumla salı günü uzun yola çıkacam yaklaşık 280 km ama motora güvenemedim kullanıcıları varsa yardım edebilir mi? yaklaşık saatte 100 km hızla hiç durmadan gidebilirmiyim acaba yada ne kadar süre gittikten sonra dinlendirmeliyim motoru mu? yardım edebilirmisiniz lütfen...
Reklamlar
-
volkan_ates adlı üyeden alıntı
arkadaşlar 2 gün önce aldığım ramzey xf 125 10-v marka motorumla salı günü uzun yola çıkacam yaklaşık 280 km ama motora güvenemedim kullanıcıları varsa yardım edebilir mi? yaklaşık saatte 100 km hızla hiç durmadan gidebilirmiyim acaba yada ne kadar süre gittikten sonra dinlendirmeliyim motoru mu? yardım edebilirmisiniz lütfen...
hava soğutmalı motorunla gidebilirsin ama yapman gerekenler
her 1 saatte 15 ila 20 dk arasında bir mola vermen gerekiyor
yola çıkmadan önce yanına yedek parça almayı unutma
sigorta Debriyaj ve gaz teli al yanına
yağını yenile mümkünse çok kaliteli bir yağ al 0.40 bulmustum ben onla cıkmıstım istanbuldan izmire jinlun marauder ile gittim her 3 saatte bir 20 dklık molalar verdim sorunsuz gittim şahsen ama dediğim gibi hazırlık yapmadan cıkma
---------- Mesaj ekleme zamanı: 03:16 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 03:11 ----------
rodajını düzgün tamamladıysan 2 saatte bir ver bence ama arkadasların fikirlerinide dinle ben her 1.5 2 saattemi ne vermiştim ilk periyod 3 saatti 3 saat sürdüm 30dk mola verdim daha sonra 1.5 saat sürdüm 20 dk mola verdim 2 saat sürdüm 10 dk mola verdim falan böle gitti 9 10 saatte anca wardım
Evil 9 MK Turkey President : Mert Martı No Matter What You Ride!
-
çok teşekkür ederim sigorta,debriyaj ve gaz teli bagajında var yağınıda değiştirdim mi sorunsuz gidebilirim o zaman motor sıfır 2 gün oldu alalı karar veremedim arkadaşımın motorunu ödünç almayı bile düşündüm ama en iyisi kendi motorumla gitmek hem denemişte olurum yardımın için çok teşekkür ediyorum yüreğine sağlık...
-
walla tecrübelerime dayanarak sölüorm hani sana daha cok sür diyen olurda sen gene 2 saati aşma kendin düşün 2 saat boyunca demir demire değecek ısınacak bilgisayar bile 3 gün çalıştımı kapanıyo doğru değilmi motorunuda kendinide riske atma 2şer 1 er saat arayla girebildiğin her yere gir 5 10 dk dinlen hem zihnin hem motorun rahatlasın al bide foto makinası her yeri çek gideceğin yere geç git ama sen ve motorun sağlam gitsin bu işin kuralı bu
mondial ZC150 ile otoyoldan bursaya giden adamım
jinlun 250 ile izmire gitmiş adamım
voskhod ile silivriye kadar gidebildim o ayrı konu :D
bide arkadasım 150 keeway süperlight ile izmire gitti ama izmire gittiğinde krank piston ne varsa kırdı yanlışlarını sölim
adam 97 oktan benzin alıodu bu 1. aralıksız 5 saat sürmüş motoru o 2 birde gidip plastik yağ koydurmuş piyasadaki ne idüğü belirsiz motorcuların koydugundan 20 40 yağ
ben 0 40w yağ buldum onu attırdım litresi baya bi pahalı ama baya işe yarıo
yedek parçaları sakın unutma bide yanında alet çantanıda götür tek bi tornavida için motoru bırakma yolda artı netten gidiceğin yol üzerindeki motorcuların adres ve telefonlarını al ve yol üzeri haritadaki kalacak yerleri telefon ve internetin oldugu yerleri gör
google earthtan yol haritanı uydu görüntüleri halinde yavaş yavaş takip et şahsen ben izmire giderken öle yaptım en azından önümdeki köyü sahil kasabasını falan biliodumda giriodm sahilden geze geze rahat rahat gittim
çok yaşa izmir çanakkale yolu araçlar yanından 150 le geciolar he bide KGS nide unutma yol üzeri bi ton ücretli yol var
Evil 9 MK Turkey President : Mert Martı No Matter What You Ride!
-
arkadaşım motorun eger daha yeni ve rodajını tamamlamadıysan fazla zorlamadan,gidecegin mesafe zaten pek uzun degil,50-60 km de bir dinlendir motorunu hem kendinide dinlendirmiş olursun.birde hava serinken yola çık,motorun fazla ısınmasın.sakın üzerine atlayıp 80-100 km hızla 1-2 saat yolculuk yapma.motorunun yarı ömrü gitmesin sonra.ilk rodajda motoru hiçbir zaman zorlamamalı haberin olsun.hayırlı yolculuklar
Hızlı bir Rider olmak için hızlı bir motor yetmez! o hızı yapabilecek (g..) yürek te lazım..
GHOST RİDER
-
Arjantinli69 adlı üyeden alıntı
arkadaşım motorun eger daha yeni ve rodajını tamamlamadıysan fazla zorlamadan,gidecegin mesafe zaten pek uzun degil,50-60 km de bir dinlendir motorunu hem kendinide dinlendirmiş olursun.birde hava serinken yola çık,motorun fazla ısınmasın.sakın üzerine atlayıp 80-100 km hızla 1-2 saat yolculuk yapma.motorunun yarı ömrü gitmesin sonra.ilk rodajda motoru hiçbir zaman zorlamamalı haberin olsun.hayırlı yolculuklar
Çok ilginç ve ilgili çekici yorumlar yapıyorsunuz arkadaşlar
100cc cub üzerinde 100kg bir adam biraz ıvır zıvır ve 250km non stop yol....
Şimdi 125cc bir Ramzey neden gidemesin 280km yolu?
arasıra dinlenmek sürücüye de iyi gelir ancak..280km oyna oynaya gider o motosiklet...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 08:35 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 08:31 ----------
çok teşekkür ederim sigorta,debriyaj ve gaz teli bagajında var yağınıda değiştirdim mi sorunsuz gidebilirim o zaman motor sıfır 2 gün oldu alalı karar veremedim arkadaşımın motorunu ödünç almayı bile düşündüm ama en iyisi kendi motorumla gitmek hem denemişte olurum yardımın için çok teşekkür ediyorum yüreğine sağlık...
Böyle bir tur motorun rodajı bekımından çok süper bir fırsat
ancak sürekli maksimum devirlerde kullanman motorun geleceği bakımından sağlıklı olmaz...50-60 km sürat ortalamasını tutturmaya gayret et!!
ara sıra (kısa süreli yani 1km gibi) 80-90km hızlara çık ve tekrar 50-60km lere in...göreceksin süper bir rodaj olacak
Tarzım çok basittir.....
Her zaman en kalitelisi ile memnun olurum
-
Özer adlı üyeden alıntı
Çok ilginç ve ilgili çekici yorumlar yapıyorsunuz arkadaşlar
100cc cub üzerinde 100kg bir adam biraz ıvır zıvır ve 250km non stop yol....
Şimdi 125cc bir Ramzey neden gidemesin 280km yolu?
arasıra dinlenmek sürücüye de iyi gelir ancak..280km oyna oynaya gider o motosiklet...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 08:35 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 08:31 ----------
Böyle bir tur motorun rodajı bekımından çok süper bir fırsat
ancak sürekli maksimum devirlerde kullanman motorun geleceği bakımından sağlıklı olmaz...50-60 km sürat ortalamasını tutturmaya gayret et!!
ara sıra (kısa süreli yani 1km gibi) 80-90km hızlara çık ve tekrar 50-60km lere in...göreceksin süper bir rodaj olacak
ilginç yorumlar diyorsun arkadaşım ama benim söylediklerimi tekrar ediyorsun.demekki doğru aydınlatıyoruz insanları.hiç bir zaman rodajı yapılmamış motor ve araçla bas gaza gidilmez,sonra ilerideki problemleri kabul etmiş olursun.ben böyle gördüm böyle uyguladım ve tavsiye ediyorum.ama isteyen alır sıfır motoru basar tam gaz gider gidecegi yere gönlü bilir
Hızlı bir Rider olmak için hızlı bir motor yetmez! o hızı yapabilecek (g..) yürek te lazım..
GHOST RİDER
-
-
Arjantinli69 adlı üyeden alıntı
ilginç yorumlar diyorsun arkadaşım ama benim söylediklerimi tekrar ediyorsun.demekki doğru aydınlatıyoruz insanları.hiç bir zaman rodajı yapılmamış motor ve araçla bas gaza gidilmez,sonra ilerideki problemleri kabul etmiş olursun.ben böyle gördüm böyle uyguladım ve tavsiye ediyorum.ama isteyen alır sıfır motoru basar tam gaz gider gidecegi yere gönlü bilir
aynen doğru. bizim sıfır aldığımız opel astra ile yazın sıcağında aynı gün zonguldaka gidip dönme olayımız var, motor şu an hiç seri değil ve çok benzin yakıyor. rodajı bilmediğimizden böyle bi hataya düştük, sen düşme
-
Dikkat et bazen beyin biraz yol gidip dinlendirirken istop ettiğin zaman beyin motosikleti çalıştırmaya engel olabiliyor. O yüzden yanına yedek parça vs. al ama mümkünse motosikleti durdurma istop etme rölantide çalışsın zaten fazla benzin yakmaz.Tavsiyem budur başıma geliyor.
-
türk hastalıgı vardır bizde,ne alırsak alalım hiç fark etmez,yeni oluşunun verdigi hevesle ve çok bilmişligin rahatlıgıyla kafamıza göre kullanır bi sorun çıktımıda,yaw nerde bunun kullanma kılavuzu deriz..rodaja dikkat
eger kask takmıyorsan koruyacak bir şeyin yok demektir
-
kardes bence hiç korkma hiç bırsey olmaz kafana gore takıl ben uzun yola gıdıyorum hep oyle yapıyorum hıc bırseyde olmıyor
-
280 km yol bişey değil rahat gidersin fakat ortalama 100 km hız demişsin bu motorda rodajı tamamlamamış kesinlikle en fazla70-80 git hem uzun yolda motorunun rodajını yapmış olursun hemde rahat rahat gidersin yanına malzeme aldıktan sonra çık yola sorun çıkmaz ama ortalama 100 km gitme motoruna yazık edersin rodaj süresinde...
-
gerçi sen yola çıkmışsın.....yeni aldığın motorla hiç durmadan 100 khm hızla gittiğin yerde motoru motorcuya bırakırsın daha rodajı olmamış motoru zorladın diye yeni motor taktırmak için
-
mücahit_89 adlı üyeden alıntı
280 km yol bişey değil rahat gidersin fakat ortalama 100 km hız demişsin bu motorda rodajı tamamlamamış kesinlikle en fazla70-80 git hem uzun yolda motorunun rodajını yapmış olursun hemde rahat rahat gidersin yanına malzeme aldıktan sonra çık yola sorun çıkmaz ama ortalama 100 km gitme motoruna yazık edersin rodaj süresinde...
diyoruz ama bazı arkadaşlar insanları farklı yönlendiriyor.kmse gitmez demiyor ama sıfır rodajı olmamış motorda durum farklı.yoksa Almanya ya da gider dinlene dinlene.bakın ümmet abiyi türkiyeyi kaç sefer turladı motoruyla en güzel örnek
GHOST RİDER
-
bence yanına buji de al
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler