Selam iki tekerci arkadaşlar.Ben Burdur'un Salda Gölü'nden Mustafa BAYHAN.23 yaşındayım , Akdeniz Üniversitesinde öğrenciyim ve 12 yıldır motosiklet kullanıyorum.Yılın 365 günü , yağmur , kar , çamur dinlemeden motosiklete binen biriyim.Motor üstünde yaklaşık 40 bin kilometrem var ve elimden 11 adet motosiklet geçti.Şuan TVS Apache kullanıyorum.Birkaç gün önce kaza yaptım ve bu benim ilk kazamdı.Evet 12 yıldır ilk defa motordan düştüm.Bir motorcu atasözü der ki "Kaza yapmamış motorcu yoktur.Henüz kaza yapmamış motorcu vardır." diye.Ben kendimce bu gidişle heralde hiç kaza yapmam diyordum.Ama 12 yıl boyunca motoru yan bile yatırmamış biri olarak halen şanslı olduğu hissediyorum.Fakat şuan anlıyorum ki bu iş şans işi değil... Şimdi gelelim kazanın nasıl olduğuna.Sola doğru bir viraj düşünün ve döndükçe rampa aşağı iniyor.Asfaltı deliklerle dolu ve kenarlarıda çakıllı.Yani tipik Türkiye yolu.Bu viraja doğru yaklaşıyorum , yanımdan itfaiye geçti.100 metre sonrada virajdayım.Viraja girdim bi baktım yol ıslanmış.Hafif firene dokundum rampa aşağı olduğu için arka teker kilitlendi ve kaymaya başladım.2 metre kayınca çakıllara saplandım ve 10 metre daha çakıllı yolda kaydım.Gidonu çeviremiyorum.Sonra yol kenarındaki arıkdan zıplayıp tarlaya uçtum Hayır hayır sakın üzülmeyin çünkü kılıma bile zarar gelmedi.Çünkü ben de bilinçli bir motosiklet sürücüyüm.Kafamda Motor-ON un hediye ettiği LS2 kask ve Anes motordan aldığım korumalı mont , pantalon ve eldiven vardı.Hep tam koruma giyinirim.Ve bu bilinci bana Motor-ON aşıladı.Dergiye abone olduğumda verdiği kaskı takınca kendimi apachelerden farklı hissetmeye başladım.Farklıydım çünkü ben bu işin kültürünü alıyordum.Kaskı takınca bişeylerin eksik olduğunu hissettim.Daha sonra korumalarımı tamamlamak istedim ve dergideki reklamlardan Anes motoru gördüm.İnternet sitesine girip kıyafetlerimi tamamladım.Şanslıyım çünkü Motor-ON okuyorum.Şanslıyım çünkü motorcuyum.Şanslıyım çünkü bilinçli ,tam korulamlı , kültürlü bir motorcuyum.Değerli olanı koruyun , kaskınızı takın.Herkeze kazasız sürüşler...