Bugün Kayışdağı İlköğretim okulunda A2 direksiyon sınavına girdim, tabi sınav denirse. gordugum en kucuk ve dengesiz scooterla (50cc Honda today) 3 tane kukanın arasında geciyorsunuz (tahminimce 10-15 saniye sürüyor) sonra motordan iniyorsunuz ve ehliyetiniz hayırlı olsun.
okulda ogrendigimize gore sabah seansında sınava girenlerin hepsi gecmis. (motordan dusenler de dahil). oglenden sonraki bolumde de kalan oldugunu dusunmuyorum. Peki ehliyet almak bu kadar kolay mı? sonra da trafik kazalarından dem vuruluyor.
herkes ehliyet almak zorunda degil. yani gercekten bu isi ogrenene kadar ehliyet verilmemeli. bence asıl komik olan gözetmenlerin A2 ehliyetlerinin olmaması. bunu sadece tahmin ediyorum ama malesef kuvvetle muhtemel. yani sizin motosiklet sürüp süremeyeceğinize karar veren kişi aslında hayatında hiç motosiklet kullanmamış biri. zaten sınav da sınav değil. tek olay oraya gelip sınav tutanağını imzalamanız. tıpkı okulda girdiğin vizede sınav kağıdına adınızı yazıp çıkmanız ve hocanın size 100 vermesi benzeri bir durum. tam anlamıyla 3. dünya ulkesiyiz. yazık, cok yazık...