Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

ötv kdv gümrük vergisi filan bakın goldwing amerikada kaç para

REKLAM ALANI
    Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    Bu topici açan arkadasin Ebay'a girmesi yasaklanirsa iyi olacak.
    Yoksa Amerika'da satilan her motosiklet için bir topic açilacak.
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Alıntı coq adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    .........

Tundzhay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    temel gıdada vergi %8 e indi de ne oldu. 2ay geçmeden eski fiyatlarına yükseldi. sonuç ne oldu. başkaları daha az vergi vererek daha fazla para kazandı. vatandaş yine eski haline döndü.
    diğer ülkelerde yok vergi az yok bilmem ne diyorsunuz.
    tamam bizdeki gibi ötv olmaya bilir. ama örneğin fransa da temel gıda felan olsun onların kdv si %19.6
    diğer vergileri saymıyorum bile..
    Bir başkadır Balkanlar'da Türk olmak!

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Alıntı Tundzhay adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    temel gıdada vergi %8 e indi de ne oldu. 2ay geçmeden eski fiyatlarına yükseldi. sonuç ne oldu. başkaları daha az vergi vererek daha fazla para kazandı. vatandaş yine eski haline döndü.
    diğer ülkelerde yok vergi az yok bilmem ne diyorsunuz.
    tamam bizdeki gibi ötv olmaya bilir. ama örneğin fransa da temel gıda felan olsun onların kdv si %19.6
    diğer vergileri saymıyorum bile..

arkadaşım sadece ötv değil ötv den çok daha ağır gümrük var 1 milyara nerdeyse 800 milyon gümrükmüş diğer ülkelerin oranlarının 5 katı kıbrısta winston 1,2 lira bi milyon ikiyüz yani ve devlet bu sıgaradan kar ediyo 1200 e satınca bizde en ucuz sigara 4250 lira heralde winston 6 lira vardır

Forumdan Uzaklaştırıldı ozaktasi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HondaCB900F,HondaCBR125,Kymco Süper8,Sym Xs125
    Eh yönetenler nasıl palazlanacaklar..enseleri kalınlaşacak..Başbakanın karısı devlet uçağıyla zırt,,pırt nasıl gezecek..Tabiki vatandaşın sırtına vur..Nekadar önemliler zaten..

VaScO1925 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı coq adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Drift Religion, iZMiR ŞußeSi

emocan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı co_takirtukur adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ana şimdi ebaydan motor alsak gümrük yok mu bunu ilkez sizden duyuyorum neden gurbetciler motor veya araç getirip burda satmıyor ozaman sölermisiniz lütfenn köşe olurlar
    eskiden PERMI hakkı diye bir sistem vardı artık bu KANUN ile netleştirildi .
    Hiçkimse VERGİSİZ motor getiremez sadece yurtdışında yaşıyorsunuz diyelim ve 6 AY dan daha öncesine dayanan ve modeli 3 yaşından eski olmayan bir motosiklet veya arabanız var ve TEMELLI türkiyeye dönüş yapıtyorsunuz . Ozaman MAL BEDELİ gerekmeden ( Zaten fii tarihinden ödemişsiniz mal bedelini buna BEDELSİZ denilir )

Allahım yarabbım ebaydan motor alsanız gümrük yoktur diye birşey mi söyledim ben allahaşkına ya yapmayın lüten .

* ŞUNU KAFANIZA SOKUN 3 YAŞINDAN ESKİ MAKİNA GETİRMEK YASAKKKKKKKK

neymiş tekrar ediyorum aptallar anlasın diye :

3 yaşından eski makina ( araba motosiklet mobilet ) getirmek YASAK
    forbidden , verboten , yasak ( ingilizce , almanca , türkçe )

daha yeni makinaları getirebilirsiniz tamam 35 milyara satılan Yamaha R1 i getirdiniz Türkiyeye Amerika satış fiyatı 20 milyar diyelim .
    ÖTV + MTV + Gümrükleme bedeli + GV + ARdiye +Tip onay + Plaka Ruhsat . aaa maliyet 36 milyar oldu ama ama ama Ebay da 20 milyadrı neden ühü ühü demeyin aptal olmayın burası türkiye yine söylüyorum . çakal mafya dolu bu iş karlı olsa herkes getirir BAŞTA BEN GETİRİRİM BEN GÜMRÜK MÜŞAVİRİYİM.

bilmem anlatabildim mi .

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Alıntı emocan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    eskiden PERMI hakkı diye bir sistem vardı artık bu KANUN ile netleştirildi .
    Hiçkimse VERGİSİZ motor getiremez sadece yurtdışında yaşıyorsunuz diyelim ve 6 AY dan daha öncesine dayanan ve modeli 3 yaşından eski olmayan bir motosiklet veya arabanız var ve TEMELLI türkiyeye dönüş yapıtyorsunuz . Ozaman MAL BEDELİ gerekmeden ( Zaten fii tarihinden ödemişsiniz mal bedelini buna BEDELSİZ denilir )

Allahım yarabbım ebaydan motor alsanız gümrük yoktur diye birşey mi söyledim ben allahaşkına ya yapmayın lüten .

* ŞUNU KAFANIZA SOKUN 3 YAŞINDAN ESKİ MAKİNA GETİRMEK YASAKKKKKKKK

neymiş tekrar ediyorum aptallar anlasın diye :

3 yaşından eski makina ( araba motosiklet mobilet ) getirmek YASAK
    forbidden , verboten , yasak ( ingilizce , almanca , türkçe )

daha yeni makinaları getirebilirsiniz tamam 35 milyara satılan Yamaha R1 i getirdiniz Türkiyeye Amerika satış fiyatı 20 milyar diyelim .
    ÖTV + MTV + Gümrükleme bedeli + GV + ARdiye +Tip onay + Plaka Ruhsat . aaa maliyet 36 milyar oldu ama ama ama Ebay da 20 milyadrı neden ühü ühü demeyin aptal olmayın burası türkiye yine söylüyorum . çakal mafya dolu bu iş karlı olsa herkes getirir BAŞTA BEN GETİRİRİM BEN GÜMRÜK MÜŞAVİRİYİM.

bilmem anlatabildim mi .
    3 yaşından küçük motor getiren kim gümrük var sonuçta

---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:57 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:57 ----------

diyelimki sermayeniz var italatçılık yapacaksınız firma kurup gümrük var sonuçta

---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:01 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:57 ----------

net cevap ver nerden mal getirirsen getir 1 milyarda yaklaşık 700 milyon gümrük varmı yokmu gurbetcilerin kesin dönüş durumları özel istisnai bi durum ve sadec e onların işine yarar

emocan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    baya bir uzun ayrıntılı yazdım fakat admin sildi sanırım yazdıklarımı .
    muhtemelen hakaret içerdiği için veya konu dışına saptığı için olabilir.
    Neyse kısaca tekrar belirteyim ,
    ikinci el veya kullanılmış motorlu taşıt ithal etmek kanunen yasaktır.

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler