Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

motordan hiç hoşlanmıyorum ama alacağım

Motovento
    REKLAM ALANI

Motosikleti
    2014 FAZER8 ABS
    çok teşekkurler.
    ayırtmış olduğum kask 20-30 milyon birşey di. hemen telefon açıp 40 dolarlık kask ile değiştiriyorum.

ders alma konusunda ne yapmalıyım acaba? kaç saatlik ders almalıyım ve ne kadar ödeyeyim... kazık yemeyelim boşu boşuna sonra gülerler bize yuh herşeyi otomatik motor aldın bi de hocaya bu kadar para mı verdin diye

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    site adına senden rica ederim ehliyetini bir an önce al.Unutma bi kaza oldu,sen haklı olsan bile;KANUNLAR ÖNÜNDE HAKSIZSIN
    Bu yanlış bir bilgi....
    Diyelim bir kaza yaptınız ve ehliyetsizsiniz ....Bu sizi suçlu yapmaz hatanız oranında hatalı sayılırsınız......Ama ehliyetsizlikten ceza yersiniz......
    [B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]

Motosikleti
    2014 FAZER8 ABS
    önümüzdeki ilk sınav şubat 18. kayıt için 24'üne kadar vakit verdiler. eğer haber yalan ise sınava girerek alırım. haber doğru ise gerek kalmaz. ben bugün de kayıt yaptırsam 18'inde giriyorum, 24'ünde de kayıt yaptırsam 18'inde giriyorum.

samimi olmak gerekirse bu siteye gelmeden, sizlerle tanışmadan önce, inanın 2 yıl gibi bir süre ehliyet düşünmüyordum. 1-2 yere haber bıraktım ama hiç üzerine düşmeyecektim.

artık en kısa sürede bu olayı halledeceğim.

teşekkurler....

Guclu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    güle güle kullanın , ehliyeti ihmal etmeyin , kısa bir süre içinde motoru daha da çok seveceğinizi tahmin ediyorum , arada küçük kazalar olabilir bunlar sizi yıldırmasın , kazasız belasız sürüşler ...
    Caffe La Notte / Suadiye Çınarlı Sokak

Motosikleti
    2014 FAZER8 ABS
    7,5 yıl önce açtığım konuyu gördüm.
    Okurken içim ürperdi şimdi.

40 USD'lik kaskı çok kaliteli birşey sanıyormuşum o günler.

Bu dönemler 4-5 ay çin malı yarı otomatik bir motor tecrübem olmuştu.

125 cc motorla birkaç defa ölümden dönmüş ve bırakmıştım motor işini.

Şimdi heves yine sardı.
    CBF150 bakıyorum.

Ehliyet kursuna başladım (ehliyetimi almadan trafiğe çıkmam asla)

Haziran ayında kursun eğitimleri başlıyor. Peşinden Honda'nın 2. kademe eğitimi. Sonra ehliyet ve sonra trafik.

Kıyafet için ayırdığım bütçe min 1.000 TL.

Genç arkadaşlara tavsiyemdir, bu işin şakası yok. Mezar taşınıza çok cesaretliydi yazmayacaklarından emin olun.

Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim.

Motosikleti
    Yamaha X-Max 250
    Bence gene yanlış yerden başlıyorsunuz, 125 cc Scooter ile 1-2 sene dolaşmadan başka alet düşünmeyin, hele İstanbul'da !! Eğitimlerinizi alın ama, bu çok doğru.

Motosikleti
    honda cbr 250
    2 sene snr fazer bakacağına iddaya girerim

Motosikleti
    2014 FAZER8 ABS
    Alıntı durmazzz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    2 sene snr fazer bakacağına iddaya girerim
    Bana da öyle geliyor )

Bu defa ya tam bırakırım yada bir sonraki motorum fazer olur.

Honda eğitmenleri ile görüştüm. Scooter için yürüyen tabure diyorlar.

Hafta içi 30 hafta sonu 100 km yolum var ama çevreyolu. Onun için de scooter pek ideal değil gibi.

Ybr ve cbf tavsiye ediliyor genellikle.
    Kararlı olan her şey, şartlara rağmen doğar...

Nietzsche

ogzcngdk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba Dragon 50 - Hero X Pulse 200 - Puch Maxi S
    Alıntı nietzsche adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bana da öyle geliyor )

Bu defa ya tam bırakırım yada bir sonraki motorum fazer olur.

Honda eğitmenleri ile görüştüm. Scooter için yürüyen tabure diyorlar.

Hafta içi 30 hafta sonu 100 km yolum var ama çevreyolu. Onun için de scooter pek ideal değil gibi.

Ybr ve cbf tavsiye ediliyor genellikle.
    250 cc ye kadar racing hariç her türlü motorla başlanabilir bence o kadar büyütülecek bişey yok daha önceden scooter da kullanmışsınız ve bencede scoter yürüyen tabure ben sevmiyorum güvenlide bulmuyorum (küçük scoterleri maxilere lafım yok üstüme çullanmayın) sen bu işlere yatkınsan eğer sıkıntı olmaz bende 250 cc ile başladım herkez bana 250 cc çok daha düşük al vs söyledi hiç sallamadım ve motorun gücünden dolayıda hiç sıkıntı yaşamadım bugüne kadar benim yorlamam bu kadar

emrb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XJ6
    motor hakkında görüşleriniz neler başlıktaki gibi mi ?

extrem_015 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    EŞŞİZ TR'DE TEK CBR600F PC35 4 CİĞERLİ EŞEK ARISI
    motor kanına bir kere girdimi tamamdır damarlarından beynine sonra kalbine zamanla tüm iç organlarına kısaca her yerine işler kendimden biliyorum

her ne kadar araba deliside olsam motosiklete göre hep 2.planda kalıyor benim için

Motosikleti
    2014 FAZER8 ABS
    Alıntı emrb adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    motor hakkında görüşleriniz neler başlıktaki gibi mi ?
    Çok zor bir soru.

Görüşlerim henüz pek değişmedi. Kısa süreli motor tecrübem bilhassa bunu destekledi sayılır.

Fakat o zamanlar ciddi eğitimler olabileceğinden pek haberim yoktu. Şimdi güvenliğinizi ön planda tutarsanız, efendi efendi giderseniz pek sorun olmayacağını düşünüyorum.

Eğer benzin fiyatları, araç bakım giderleri bu kadar yüksek olmasa (yada mali durumum daha iyi olsa diyelim), istanbul trafiği bu kadar rezil olmasa yine de alırmıydım, pek sanmıyorum.

Şimdi bir aracımız var (eşim kullanıyor), ikinci araç bizim için fazla lüks.

Akşam işten çıkıyorum, eve geldiğimde çocuklarım uyumuş oluyor. Çünkü yol 1,5 saat sürüyor (araçla 15 km bir yol altı üstü).

Bunları göz önüne alınca da motor iyi bir seçenek oluyor.

2-3 yıl kadar önce yine almak istemiştim. Bir motosiklet bayisine gittim.
    Motor almayı çok istiyorum ama çok da korkuyorum dedim. Önce dikkatli olursan, hızlı gitmezsen korkucak birşey yok abi dedi. 2 küçük kızım var dedim. Abi uzak dur, boşver motoru dedi. (Belki de sorunun cevabı budur).

Öğlen saat 1'de evden çıktım. Havaalanına gidip oradan Mecidiyeköy'e geleceğim.
    1 saat havaalanında işim sürdü. En son Perpa'ya geldiğimde pes ettim ve arabayı otoparka bırakıp metrobüsle Mecidiyeköy'e geldim.
    17:10'da Mecidiyeköy'deyim. Yolda bir an önce motoru almak gerek dedim.
    Kararlı olan her şey, şartlara rağmen doğar...

Nietzsche

aranel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT-07 ABS - Burgman UH 200
    Eğitimle beraber cbf 150 nin başlangıç ve size cesaret vermek için doğru olacağını düşünüyorum. Zehir içinize girince arkadaşında dediği gibi 2 sene sonra fazer arıyorum diye başlık açarsınız burda
    nietzsche bunu beğendi.

C@LiMeRO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki V Strom 250
    Ben de işten eve gidiş gelişlerde, 2 aktarma yapıyor, zamanımı ve otobüslere verdiğim parayı ziyan ettiğimi düşünüyordum. Otobüslerde yaşanılan çeşmekeş de cabası.. sonra dedim kendi kendime bisikletle gidip gelsem daha iyi, ama gaziosmanpaşa'nın yokuşları neticesinde 3-4 deneme sonucu bisikletle gidemeyeceğimi farkettim. Bisikletle gidebileceğim mesafeye kadar gideyim akabinde bisikleti kilitler yaya devam ederim diye düşündüm. O da sıktı bi süre sonra, düşündüm bir scooter alsam mı acaba? Ehliyet yok tabi, almaya kalksam en az iki ay sürecek, başvuru, sınav falan. Sizin gibi düşünüyordum, arka sokaklardan polise yakalanmadan gider gelirim diye. Ama terslik bu ya; scooterimi aldım, 2006'dan bu yana ehliyetli sürücüyüm. Ehliyet aldığım tarihten bu yana; Hiçbir polis ehliyetimi sormadı, ama ehliyetsiz kullandığım (scooterimi aldıktan sonra ehliyete başvurduğum ve ehliyetimi aldığım süreç içerisinde, ki scooterimi aldıktan kısa bir süre sonra ehliyete başvurdum), sanıyorum mıknatıs misali çekiyordum hep polislere yakalandım, rica minnet, yalvar yakar, o kadar dil dökene kadar, ehliyeti alıp, polis korkusu olmadan kullanmak en güzeli..

Diğer konuya gelince, bir ulaşım aracı olarak başlayan motosiklet hevesim; motosiklet tutkusu olarak devam ediyor..edecek de galeba..

F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    Motosiklet işi böyledir
    Hele hele istanbulda ya elikopterin olacak yada motorum
    Son model merso verseler almam motosiklet olsun çamurdan olsun ama Çin malı olmasın başka birşey istemem

Kaangngr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    scootere yürüyen tabure diyosunuz ama en azından ulaşım sağlıyor benimkide öyle ne kadar temiz gözüksede yolda belli ediyor ne kadar tehlikeli olduğunu scooter kısa mesafeli yerlere gitmek için zaten motorlu bisiklet gibi aynı ama iş görüyo en azından otobüs minibüs çilesi yaşatmıyor bide ehliyet oldumu sıkıntı olmaz uzun yol yapmadığın sürece

Motosikleti
    Yamaha X-Max 250
    Alıntı ogzcngdk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bencede scoter yürüyen tabure ben sevmiyorum güvenlide bulmuyorum
    Tam tersini düşünüyorum. Fren olayı insan beyninin işleyişine daha uygun, ayrıca vites-debriyaj olmaması dikkat dağınıklığı ve panik durumlarında güvenliği arttırıyor, düşerseniz de bunda kafayı vurma ihtimali daha az.

numangokce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    "Bade" bajaj discover 125st
    Alıntı extrem_015 adlı üyeden alıntı Mesajı göster

her ne kadar araba deliside olsam motosiklete göre hep 2.planda kalıyor benim için
    benim içinde aynısı geçerli.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    okumaya değer

YZFR25 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Burgman 200 Abs
    Mutlaka ehliyet alın. Yoksa her durumda suçlu duruma düşersiniz.

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:11 ----------

Konu hortlamış fark etmedim

REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler