Daha dikkatli olurum derken ?
Polise yakalanmamak için mi ? Yoksa birini öldürmemek için mi ?
Bence sen bu işi trafiğe kapalı alanlarda yap
Daha dikkatli olurum derken ?
Polise yakalanmamak için mi ? Yoksa birini öldürmemek için mi ?
Bence sen bu işi trafiğe kapalı alanlarda yap
AZRAİL herzaman artçıdır ona göre kullan, yoksa
Dikkatli olurum derken yani Şehir dışı yada Çok sakin yollarda yaparım
>>> Gençliğine Güvenip erken Derken ; Belki Elveda Bile diyemezsin GİDERKEN...!!!
Yasak olup olmadığıı öğrenmenin en kolay yolu , trafik çevirmelerinde veya hareket halinde giden bir trafik polisi aracının hemen yanında ön kaldırmaktır. artık cezası varmıymış , varsa ne kadarmış , yoksa yokmuymuş ilk elden öğrenirsiniz.
peki ben gazı bazen ayarsızca kökleyine kendiliğinden kalkıyor bu bahane olurmu ceza yememek için
Biz hepimiz, Gök ananın içinde dönen tek bir çocuğuz.
trafik kanunlarında açıkça belirtilmez ön kaldırmak yasaktır diye. tehlikeli araç kullanmaya girer. bunu da uygulamak polisin insiyatifindedir.
şimdi işin edebiyat kısmını geçelim.
cevap yazan herkes tek tekerden bir gün düşersin tarzında yazılar yazmış. siz nereden biliyorsunuz arkadaşın sürüş kabiliyetini.
emin olun tek teker yapmak yagmurlu havada normal sürüş yapmaktan daha tehlikesiz bir hareket. tabi yapabiliyorsanız.
"tabi yapabiliyorsanız" sözünü biraz daha açacagım; çevrenizde motosiklete binmeyenler veya binemeyenler size motosiklet hakkında ne diyor...
çevre: motosiklete binme. tehlikeli
siz: asıl tehlike kendini bilmezler
siz: tek teker yapma. tehlikeli
ben: asıl tehlike kendini bilmezler
bilmem anlatabildim mi?
özetle; polis sana kıl kaparsa cezayı yersin. kanun defterini açıp bakmaya gerek yok.
trafikte tehlikeli hareket yapmak akışını tehlikeye sokmak saygısızca araç kullanmak vs.hepsi suş siz onu bırakın ben trafik polisinin önünde adam arka tekerini artislik olsun diye kaydırana ceza yazdıklarını biliyorum.bu da sorulacak sorumu! o zaman arabalarda yolda dirift yapsın suç teşkil edermi sence?
Mustafa Kemal Atatürk
şimdi;
trafikte herkes zig zag çizse
trafikte herkse arabayla drfit yapsa
trafikte herkes makas atsa,
trafigin akışı bozulur. o ona çarpar bu buna.
ama trafikte herkes kendi şeridinde tek tekere kalksa, trafigin akışı bozulmaz (bozulursa nasıl bozulur soyleyin ben de bileyim)
ben daha tek tekerdeyken drift yapıp şerit değiştiren kabiliyetli insanlar gormedim.
Mustafa Kemal Atatürk
mavibuz,
sen benim yazdıklarımı okumuyormusun arkadaşım !
yapabilen yapsın diyoruz.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:56 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:54 ----------
motosiklet kullanan herkes nasıl tek teker yapamıyorsa,
ehliyeti olan herkes de motosiklet kullanamaz.
siz de kıvrak zekânızla benimle alay etmeye çalışın. ilk önce gidin kendinizle alay edin
Tek teker yapmak sadece kişinin sürüş kabiliyetiylemi alakali? Hiç beklemediğiniz anda hiç beklemediğiniz yerden gelicek olan tepkilerle hiçmi alakasi yok? 20 yillik motosiklet kullanicilari bile çoğu zaman motosiklet egitimi alirken hangi kabiliyetten bahsediyorsunuz anlamiyorum. Ayrica siz istediginiz kadar kabiliyetli olun, trafige acik bolgelerde tek teker yapmakla kime neyi ispatlamaya calisir insanlar anlamiyorum. Bunlar icin trafige kapali yollar secilebilir. Yani bunu bir trafik kurali olarak degilde kisisel bi sorumluluk olarak algilayin lütfen.
İç sesim dışardan duyulsa beni kurşuna dizersiniz..
Yapabilenin ola ki yapamama ihtimalini göz ardı ediyoruz bu durumda herhalde ?
Ne gerek var hocam böyle işlere, trafikte hele ki şehir içinde ? Trafiğe kapalı alanlarda olmadı sakin yerlerde ( ki bu bile yanlış ) yapın ne yapacaksanız. Hiç olmayacak bir durum olur, hadi kendi canınız kıymetsiz bari başkalarını yakmayın...
Hani demişsiniz ya düşme ihtimali diye, araba sürücüleri zaten her an devrilme ihtimali olduğu için motosiklet trafikte olmasın diyor.
Bu işin içinden çıkamazsınız, ama yapan yani yeteneği olan yapacaktır, yapmam diyen yalan söyler, genelde tekere karşı olanlar yapamayanlardır o da ayrı, daha tekere alıpta 1km giden ve teker yapmayın diyen adam görmedim.
Teker motorun en güzel aksesuarıdır, başka hiç birşey motoru daha güzel gösteremez.
O yetenek bende olsa paso teker yapardım ama malesef yok.
ekinler baş vermeden kör buzağı topallamazmış.::tartis::
motosikletinin maddi degerinin veya gosterişinin veya sürüş profilinin ifşası peşinde koşanlar zavallılardır.
tek tekeri bilinçli bir şekilde, zevk için yapanların taraftarıyım.
bu arada beklenmedik durumlar 2 teker üstündeyken de denk geliyor.
Banada Nemrut boş boş konuşuyo gibi geldi.
ekinler baş vermeden kör buzağı topallamazmış.::tartis::
bilinç kelimesinin anlamı farklı anlaşılmış galiba.
ben bilinçli motosiklet sürücüsünden bahsetmiyorum (bilinçsiz de demiyorum -hani olur da laf çarpıtmak isteyen çıkar-)
arkadaşım o zaman sen de motorunu tarlada sür. ben senin trafikte motosikletini bilinçli bir şekilde kullandıgına inanmıyorum. -boyle mi dedirtmek lazımdı-
---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:35 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:33 ----------
benim bilinç dedigimden kasıt tek tekeri bilerek yapıp kontrollü bir şekilde yol almak demekti.
yanlış kelime mi seçtim, derdimimi anlatamadım. anlayamadım...
tamam arkadaşım haklısın sen.
Mustafa Kemal Atatürk
bende hep buraya takılıyorum işte motorcu imajı.....o nasıl oluyo şimdi ben hem araba sürüyorum hem motosiklet...aynaya bakıyorum ikisindede imaj aynı imaj....
ha arada bi fark var arabadayken saçımı kaşıyabiliyorum motor sürerken bunu yapamıyorum....
her kurala uyuluyorsa şehir içi hız limiti 50 yazan yerde 220 le gidilmemeli makas yapılmamalı felan felan diye bööööle uzar......
takmayın kafanıza kasktan başka bişi....
AYNI DİLİ KONUŞANLAR DEĞİL,AYNI DUYGULARI PAYLAŞANLAR ANLAŞIR
Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)