??? Yerimde olsanız ne yapardınız ???
Reklamlar
-
Arkadaşlar merhaba!
Bir race motosiklet almak istiyorum, ilk motorum olacak ama kafamı karıştırann çok şey var...
Öncelikle Van'da bi sınır köyünde görev yapıyorum... Herkes motosiklet alacağın paraya araba al diyor çünkü ulaşım sıkıntımız var burada, kaçakçı mazot kamyonlarına otostop çekerek ulaşım sağlıyorum...
Yollarda yaklaşık 15-20km toprak yol, race motosiklet için sıkıntılı biraz yani... İstediğim motor (Hyosung GT250R) + korumalara vereceğim parayla araba da alabilirim...
Ama motosiklet tutkumu da içimden atamıyorum...
Buradan tayinle gitme sürem en erken seneye ara tatilde ya da seneye yaz tatiline, yani yaklaşık 1 - 1,5 sene buradayım...
Sizce ne yapmalıyım?? Fikirlerinize ihtiyacım var...
”Samimi ve meşru olmak şartıyla her fikre hürmet ederiz. Fikirler, şiddetle, top ve tüfekle öldürülemez.” M.Kemal Atatürk...
Reklamlar
-
Korkarak yaşıyorsan eğer sende hayatı seyredenlerdensin..
-
merhaba, şimdi arabada alsanız ilk fırsat da tekrar motosiklet almak için uğraşacaksınız size bulaşmış bir defa bu ukde asla yaşamadan çıkmaz düşüncesindeyim
Biz hepimiz, Gök ananın içinde dönen tek bir çocuğuz.
-
Bulsanız temiz bir honda xl200 alın derdim.
Yolların durumunu söylemişsiniz. İlk motor olduğunu söylemişsiniz. Race motosikletin ise tarzı belli. Yani o race ile her gün 15-20 km toprak yolda git gel yapmak hem size hem motora yazık. O yüzden maksimum 250cc'lik bir enduro alın rahat edin.
Ainesi iştir insanın, lafına bakılmaz!
Yine de yaşıyor insan, merak yüzünden. Yeni bir şeyler bekleyip duruyor...
-
Motosiklet virüsü girmiş bir defa içinize. Artık bu saatten sonra araba alsanız bile aklınız hep motosiklette kalacak. Motor alirsanizda o yollar için enduro öneririm.
İç sesim dışardan duyulsa beni kurşuna dizersiniz..
-
bence ikisinide alma
kaçak mozotçulara binmeye devam et nasıl olsa mozatta bedavaaa..
AYNI DİLİ KONUŞANLAR DEĞİL,AYNI DUYGULARI PAYLAŞANLAR ANLAŞIR
-
Akileos adlı üyeden alıntı
bence ikisinide alma
kaçak mozotçulara binmeye devam et nasıl olsa mozatta bedavaaa..
arkadaşım dogru diyo şimdi eğer ilk motorum race olsun diosan böyle yap yok bu şekil zor diyorsan enduro al rahat olsun
-
Acikcasi bulundugun arazi sartlari yuzunden enduro cross tarzi bir motoru dusunmen daha mantikli olacak. Tayin sonrasi zevkine uygun motoru alirsin. Hem bu arada Vanin sakin yollarinda ilk motorun ile sakince kendini yetistirme sansin da olur.
[COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti
-
250 cc'ye kadar bir cross, veya enduro motor alıp doğanın keyfini çıkarmaya bakın.
-
kardeş en iyisi jawa 350 bul bir tane temiz,tepe tepe kullan.
kendini geliştirince istediğini alırsın...
Para her şeydir diyen, para için her şeyi yapabilendir...
Nasıl bir hayat yaşıyorsan, öyle ölürsünüz. Nasıl öldüyseniz, öylede dirilirsiniz.
http://gezginpardus.blogcu.com/
-
toprak yol varsa hiç girme hyosunga zira asfaltta bile amortisor patlatıyorlar tek amortısoru 1500 tl idi en son kuralkan.net te
o paraya git honda transalp al hic diilse satarken gene para eder.
2006BWS100-2007CBF150-2010CBF150-2007FZ6SFAZER-2006CBF600-2012CBF150-2012AGİLİTYCİTY125-2005CBF600-2006Z750S-2008GSXR600-2014CRF250L-2014JOYMAX 250-2013İNAZUMA250-2018S3 250-2014TGBX-MOTİON250
-
Arkadaşlar race alma enduro al demişsiniz ama ya Race alıcam ya hiç Hastalık işte...
”Samimi ve meşru olmak şartıyla her fikre hürmet ederiz. Fikirler, şiddetle, top ve tüfekle öldürülemez.” M.Kemal Atatürk...
-
Al kardeş race...... Biraz dökülür motor o kadar...
-
ya race ya hiç demişsiniz ancak eğer kullanım amacınıza ve yola uygun olmayan bir motosiklet alacağınıza hiç almayın daha iyi.
alacaksınız da bölgenize en uygun motosiklet tipi endurodur. jawa da olabilir.
hevesiniz tecrübesizliğinizin önüne geçmesin ve alacaksanız akılcı bir seçim yapın.
-
metci adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar race alma enduro al demişsiniz ama ya Race alıcam ya hiç
Hastalık işte...
Düşüncelerinize saygı duymak ilk husustur.
SS benim pek haz ettiğim bir tür değildir.
bu demek değildir ki ben ileride kullanmıycam tecrübe etmek istediğim bir tarz.
Konuya gelirsek:
yolların durumundan biraz bahsetmişsiniz.
o yollara en rahat şekilde size ve motora sorunsuz bir şekilde gidip gelebiliceğiniz tarz enduro veya kross olucaktır.
hem asfalt hemde bozuk araziler için en ideal şekilde güce ve tasarıma sahipler.
Geçici bir süre kalıcaksınız sanırım bu süre zarfında enduro size çok daha iyi olucaktır eminim.
daha sonraki zamanlarda ise kendi gönlünüzden geçen motosiklete sahip olmanız daha makbule geçicektir.
-
1)İlk motorum diyorsun.
2)Race istiyorsun.
3)Yolundurumu 15/20 km, stabilize ''sertleştirilmiş toprak zemin''
4)1 / 1,5 yılkadar daha ordasın..
.......
1)Deneyim amaçlı aynı zamanda amacına hizmet edebilen 200 / 250 cc arası bir motor.(cros,enduro)
2)İlk deneyimin olduğu ve yolunun getidiği dez avantajlar seni ve motorunu bayağı yapratıcaktır.
3)Alacağın race motor asfalt motorudur ve yüksek devirlerde kullanılır,tıntın kullanmaları pek sevmez ( stabilize yol+race=kaza )
4)Bu zaman zarfında hem kendini geliştirirsin hem motor üzerinde deneyimin artar,tayin olduğun yerde raceni büyük bir zevkle kullanırsın..
Söyleyeceklerim bu kadar...Daha sonraları ''vay ben duymadım,vay ben işitmedim olmasın
"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz" A. Şerif İZGÖREN
-
Mersin İl Temsilcisi
zeda3000 adlı üyeden alıntı
Acikcasi bulundugun arazi sartlari yuzunden enduro cross tarzi bir motoru dusunmen daha mantikli olacak. Tayin sonrasi zevkine uygun motoru alirsin. Hem bu arada Vanin sakin yollarinda ilk motorun ile sakince kendini yetistirme sansin da olur.
kesinlikle... bak burada tecrübe konuşuyor. hem race makinayı da ha deyince kullanman gerçekten zor. ss ler hakkını verirsen tad verir.
önce reflex ve iki teker kontrolünde oldukça gelişir
KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....
-
Peki motoru alsam memleketime götürüp yazın kullansam, buralara pek getirmesem? Seneye ben gitcem naslsa motorun yanına eziyet çektirmesem? Bazen motordan ayrı kalcağımı bile bile almak saçma mı olur_?
-
cross ilk tercihim olurdu
-
15-20 kmlik toprak yola bence Hyo 250 r uygun değil...içindeki sevgi adına grenajlı bir makinayı toprağa bence bulama...anlattığın gibiyse yazın o tozun ağababasını yersin...yanlışmıyım...makinada müsait değil buna...inan kötü yolda işkence verir...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler