2010 yılı motor alım satım ve ruhsat işlemleri
Reklamlar
-
Arkadaşlar yeni sistemi anlatan bir konu açmıştım ama yönetici arkadaşlar konuya izin vermemiş sanırım incelendikden sonra forumda yayınlanacak falan filan diye bir mesaj almıştım açdıkdan sonra kısaca tüm işlemler noterde bitiyor artık size 1 ay geçici ruhsat veriyorlar bu süre içerisinde yeni ruhsatınızı evinize gönderiyorlar ama adres bilgileriniz adrese dayalı sistemde güncel olmalı değilse başka yere gidebilir önceden oturduğunuz tüm ruhsat işi noterde oluyor yani ama 1 ay bekleyemem derseniz emniyete gidip ruhsatınız çıkınca alabiliyorsunuz ama oraya evrakları noter gönderiyor yine kolaygelsin ve sistem henuz tam randımanlı çalışmıyor daha 3-5 gün oldu uygulama başlayalı
Biz hepimiz, Gök ananın içinde dönen tek bir çocuğuz.
Reklamlar
-
10 Haziran 2010, 15:36
barok34 adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar yeni sistemi anlatan bir konu açmıştım ama yönetici arkadaşlar konuya izin vermemiş sanırım incelendikden sonra forumda yayınlanacak falan filan diye bir mesaj almıştım açdıkdan sonra kısaca tüm işlemler noterde bitiyor artık size 1 ay geçici ruhsat veriyorlar bu süre içerisinde yeni ruhsatınızı evinize gönderiyorlar ama adres bilgileriniz adrese dayalı sistemde güncel olmalı değilse başka yere gidebilir önceden oturduğunuz tüm ruhsat işi noterde oluyor yani ama 1 ay bekleyemem derseniz emniyete gidip ruhsatınız çıkınca alabiliyorsunuz ama oraya evrakları noter gönderiyor yine kolaygelsin ve sistem henuz tam randımanlı çalışmıyor daha 3-5 gün oldu uygulama başlayalı
şimdi bir şey soracam. izmirdeyim. muhtemelen izmir plakalı bir motor alacam. izmirde yaşıyorum ama ikametgahım adanda kaldı. ne var al hemen demeyin, yüksek seçim kurulu refarendum oylamasında yerler değiştirilmesin falan diye 3 temmuza kadar adres veikamet değiştirmiyor.
şimdi ben motoru alıp, noterde geçici belgeyi alsam, adanaya gitse ruhsat falan. ordan ailem bana yollasa oluyor mu yoksa adanaya gitti diye orda mı işlem yapmam lazım? belgeler adanaya gitmeden ben trafikten alabiliyor ve izmirde işlem yapabiliyor muyum (nolur oluyor deyin ve bana bir yol gösterin)
-
10 Haziran 2010, 15:50
Arkadaşlar ruhsat 15 gün içinde alınmazsa emniyetden posta ile adrese teslim geliyor bu şekilde adresine gelipde alan varmı ruhsatını
adrese geldiğinde herhangi bir işlem gerekiyormu mesala emniyete gidip sigortayı onaylatma gibi?
-
10 Haziran 2010, 16:00
Bende 2 haziranda mersinden aldım motoru notere 69.6 lira ödedim geçici ruhsat verdiler yeni ruhsatın bir ay içinde adresine gelir dediler konyadayım ama ben plakayı değiştirmedim 33 olarak kaldı.
Biz ki kula kulluk edip cennete gitme kaygısıyla üç maymunu oynayanlardan değiliz.
-
26 Temmuz 2010, 13:43
emniyetten adrese gelen ruhsat için 62 tl yada kaç para ise onu nasıl alıyorlar.
yani emniyet para almadanmı gönderecek ruhsatı.
-
27 Temmuz 2010, 23:02
yok o parayı noterde veriyorsun sen sana ruhsatı emniyet karşıdan ödemeli kargo ile yolluyo sadece onu veriyorsun..
-
05 Ağustos 2010, 01:00
RUHSAT NOTER İŞLEMİ SADECE 70tl daha sonra Eminyetten 15 gün içerisinden ya sen ruhsatı alıyorsun yaha postayla geliyor bunun tutarıda 35tl dir toplam 105tl RUhSTA ucuz eskidendi o 300tl ler fln
-
05 Ağustos 2010, 01:17
porco rosso adlı üyeden alıntı
şimdi bir şey soracam. izmirdeyim. muhtemelen izmir plakalı bir motor alacam. izmirde yaşıyorum ama ikametgahım adanda kaldı. ne var al hemen demeyin, yüksek seçim kurulu refarendum oylamasında yerler değiştirilmesin falan diye 3 temmuza kadar adres veikamet değiştirmiyor.
şimdi ben motoru alıp, noterde geçici belgeyi alsam, adanaya gitse ruhsat falan. ordan ailem bana yollasa oluyor mu yoksa adanaya gitti diye orda mı işlem yapmam lazım? belgeler adanaya gitmeden ben trafikten alabiliyor ve izmirde işlem yapabiliyor muyum (nolur oluyor deyin ve bana bir yol gösterin)
Alabilirsin arkadaşım..
İkamet adresin önemli değil... Plakayı değiştirmek zorunda da değilsin... Sadece ikamet adresine gönderiliyor ruhsat....
Aynı soyadına sahip kişiler ruhsatını ptt nin kuryesinden alabiliyor 5 lira karşılığında.. O da kargo bedeli olarak....
Gönül rahatlığıyla alabilirsin...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:17 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:15 ----------
serqen adlı üyeden alıntı
RUHSAT NOTER İŞLEMİ SADECE 70tl daha sonra Eminyetten 15 gün içerisinden ya sen ruhsatı alıyorsun yaha postayla geliyor bunun tutarıda 35tl dir toplam 105tl RUhSTA ucuz eskidendi o 300tl ler fln
35 i nerden çıkardın onu anlamadım?....
Trafik belgende vizen bitmişse ruhsatın değişmesi gerekyorsa istiyorlar.... Sanırım senin 2 belgende değişmiş.....
Ben ankaradan motor aldım..Sadece verdiğim 70 lira + 5 lira ruhsatı adresime yolladılar o para.... Başka para istemediler....
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
-
06 Ağustos 2010, 23:50
sadece ruhsat 75 noter sonra emniyetten almakta 35tl bukadar
-
07 Ağustos 2010, 02:15
serqen adlı üyeden alıntı
sadece ruhsat 75 noter sonra emniyetten almakta 35tl bukadar
Emniyete neden 35 veriyosun hala anlamadım?..
Noterden sonrasını emniyet kendi yolluyor adrese....
Dediğim gibi yaprak değişmeyecekse..
-
10 Ağustos 2010, 13:44
arkadaşlar ben adanadan motor almak istiyorum ama ıspartada öğrenciyim ve ikametgahım izmirde ben adanaya gidip motoru uzerime aldıktan sonra noterden cıkardıgım gecici 1 aylık ruhsat ile ısparta veya izmirdeki emniyet mudurlugune başvurup yenı ruhsatımı yada plaka degisikligini yapabilirmiyim ?
-
10 Ağustos 2010, 13:52
geçen hafta cuma günü
42 tl sigorta
68 tl noter satış
la satış işini hallettim
plakam 35 ti konyadayım ama
plakam sabit kalsın dedim 35 olarak kaldı
-
10 Ağustos 2010, 14:33
Hytloth adlı üyeden alıntı
arkadaşlar ben adanadan motor almak istiyorum ama ıspartada öğrenciyim ve ikametgahım izmirde ben adanaya gidip motoru uzerime aldıktan sonra noterden cıkardıgım gecici 1 aylık ruhsat ile ısparta veya izmirdeki emniyet mudurlugune başvurup yenı ruhsatımı yada plaka degisikligini yapabilirmiyim ?
Yaptırabilirsin.... Plaka değiştireceksen İzmirde , yok değiştirmeyeceksen Ispartadan ruhsat işlerini yaptırabilirsin..
-
10 Ağustos 2010, 14:39
alp_tunay adlı üyeden alıntı
Yaptırabilirsin.... Plaka değiştireceksen İzmirde , yok değiştirmeyeceksen Ispartadan ruhsat işlerini yaptırabilirsin..
Teşekkür ederim.
-
arkadaşlar ben en yakın zamanda arkadaşımdan motor satın almayı düşünüyorum ama bi soru kafama takıldı arkadaşımdaki motor 59 tekirdağ plakalı ve ilk sahibi motorun sıfır almıış tekirdagdan kendisi istanbulda yaşıyor bende ist yaşıyorum bu motorun ruhsatını nasıl üzerime alırım plakasını değirtirmem gerekiyormu.
-
yeni biri olarak taze bilgi vereyim;
-notere gittik motorumun satışını aldım, 5-10dk sürdü 70tl noter masrafı yaptım
-zorunlu trafik sigortasını yaptırdım tutar motorun hacmi ve modeline göre değişiyor
-ilgili trafik tescil bürosuna gittim geçici ruhsatı verdim 3-4dk içinde yeni ruhsatımı basıp verdiler hiçbir masraf yapmadım
bu işlemleri müsait iseniz bir günde hatta birkaç saatte tamamlarsınız, gideceğiniz noter ve trafik şubenin yoğunluğuna göre süreler değişiklik gösterebilir
not: şehir değişikliği olmadığından plakamı değiştirmedim
-
sedici adlı üyeden alıntı
yeni biri olarak taze bilgi vereyim;
-notere gittik motorumun satışını aldım, 5-10dk sürdü 70tl noter masrafı yaptım
-zorunlu trafik sigortasını yaptırdım tutar motorun hacmi ve modeline göre değişiyor
-ilgili trafik tescil bürosuna gittim geçici ruhsatı verdim 3-4dk içinde yeni ruhsatımı basıp verdiler hiçbir masraf yapmadım
bu işlemleri müsait iseniz bir günde hatta birkaç saatte tamamlarsınız, gideceğiniz noter ve trafik şubenin yoğunluğuna göre süreler değişiklik gösterebilir
not: şehir değişikliği olmadığından plakamı değiştirmedim
Notere 70 tl verip satışı üzerine verdikten sonra (plakan aynı kalacaksa) emniyete ayrıca ruhsat ücreti ödeniyor mu ?
Hayata Vizö'RR'deN Bakmak AyrıcalıktıR...
0 Rh (-)
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler