Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
5. sayfa BirinciBirinci ... 345

2010 yılı motor alım satım ve ruhsat işlemleri

REKLAM ALANI
    barok34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco xciting 250 i
    Arkadaşlar yeni sistemi anlatan bir konu açmıştım ama yönetici arkadaşlar konuya izin vermemiş sanırım incelendikden sonra forumda yayınlanacak falan filan diye bir mesaj almıştım açdıkdan sonra kısaca tüm işlemler noterde bitiyor artık size 1 ay geçici ruhsat veriyorlar bu süre içerisinde yeni ruhsatınızı evinize gönderiyorlar ama adres bilgileriniz adrese dayalı sistemde güncel olmalı değilse başka yere gidebilir önceden oturduğunuz tüm ruhsat işi noterde oluyor yani ama 1 ay bekleyemem derseniz emniyete gidip ruhsatınız çıkınca alabiliyorsunuz ama oraya evrakları noter gönderiyor yine kolaygelsin ve sistem henuz tam randımanlı çalışmıyor daha 3-5 gün oldu uygulama başlayalı
    Biz hepimiz, Gök ananın içinde dönen tek bir çocuğuz.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Alıntı barok34 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar yeni sistemi anlatan bir konu açmıştım ama yönetici arkadaşlar konuya izin vermemiş sanırım incelendikden sonra forumda yayınlanacak falan filan diye bir mesaj almıştım açdıkdan sonra kısaca tüm işlemler noterde bitiyor artık size 1 ay geçici ruhsat veriyorlar bu süre içerisinde yeni ruhsatınızı evinize gönderiyorlar ama adres bilgileriniz adrese dayalı sistemde güncel olmalı değilse başka yere gidebilir önceden oturduğunuz tüm ruhsat işi noterde oluyor yani ama 1 ay bekleyemem derseniz emniyete gidip ruhsatınız çıkınca alabiliyorsunuz ama oraya evrakları noter gönderiyor yine kolaygelsin ve sistem henuz tam randımanlı çalışmıyor daha 3-5 gün oldu uygulama başlayalı

şimdi bir şey soracam. izmirdeyim. muhtemelen izmir plakalı bir motor alacam. izmirde yaşıyorum ama ikametgahım adanda kaldı. ne var al hemen demeyin, yüksek seçim kurulu refarendum oylamasında yerler değiştirilmesin falan diye 3 temmuza kadar adres veikamet değiştirmiyor.

şimdi ben motoru alıp, noterde geçici belgeyi alsam, adanaya gitse ruhsat falan. ordan ailem bana yollasa oluyor mu yoksa adanaya gitti diye orda mı işlem yapmam lazım? belgeler adanaya gitmeden ben trafikten alabiliyor ve izmirde işlem yapabiliyor muyum (nolur oluyor deyin ve bana bir yol gösterin)

victorist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF 150
    Arkadaşlar ruhsat 15 gün içinde alınmazsa emniyetden posta ile adrese teslim geliyor bu şekilde adresine gelipde alan varmı ruhsatını

adrese geldiğinde herhangi bir işlem gerekiyormu mesala emniyete gidip sigortayı onaylatma gibi?

mbuyuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    NC750X
    Bende 2 haziranda mersinden aldım motoru notere 69.6 lira ödedim geçici ruhsat verdiler yeni ruhsatın bir ay içinde adresine gelir dediler konyadayım ama ben plakayı değiştirmedim 33 olarak kaldı.
    Biz ki kula kulluk edip cennete gitme kaygısıyla üç maymunu oynayanlardan değiliz.

Lamborghini - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    emniyetten adrese gelen ruhsat için 62 tl yada kaç para ise onu nasıl alıyorlar.
    yani emniyet para almadanmı gönderecek ruhsatı.

GaCCaLL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM 1190-DR 350-Joyride 200-BMW R26-Jawa 250
    yok o parayı noterde veriyorsun sen sana ruhsatı emniyet karşıdan ödemeli kargo ile yolluyo sadece onu veriyorsun..

Motosikleti
    kanuni popcorn
    RUHSAT NOTER İŞLEMİ SADECE 70tl daha sonra Eminyetten 15 gün içerisinden ya sen ruhsatı alıyorsun yaha postayla geliyor bunun tutarıda 35tl dir toplam 105tl RUhSTA ucuz eskidendi o 300tl ler fln

alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Alıntı porco rosso adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    şimdi bir şey soracam. izmirdeyim. muhtemelen izmir plakalı bir motor alacam. izmirde yaşıyorum ama ikametgahım adanda kaldı. ne var al hemen demeyin, yüksek seçim kurulu refarendum oylamasında yerler değiştirilmesin falan diye 3 temmuza kadar adres veikamet değiştirmiyor.

şimdi ben motoru alıp, noterde geçici belgeyi alsam, adanaya gitse ruhsat falan. ordan ailem bana yollasa oluyor mu yoksa adanaya gitti diye orda mı işlem yapmam lazım? belgeler adanaya gitmeden ben trafikten alabiliyor ve izmirde işlem yapabiliyor muyum (nolur oluyor deyin ve bana bir yol gösterin)
    Alabilirsin arkadaşım..

İkamet adresin önemli değil... Plakayı değiştirmek zorunda da değilsin... Sadece ikamet adresine gönderiliyor ruhsat....
    Aynı soyadına sahip kişiler ruhsatını ptt nin kuryesinden alabiliyor 5 lira karşılığında.. O da kargo bedeli olarak....

Gönül rahatlığıyla alabilirsin...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:17 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:15 ----------

Alıntı serqen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    RUHSAT NOTER İŞLEMİ SADECE 70tl daha sonra Eminyetten 15 gün içerisinden ya sen ruhsatı alıyorsun yaha postayla geliyor bunun tutarıda 35tl dir toplam 105tl RUhSTA ucuz eskidendi o 300tl ler fln
    35 i nerden çıkardın onu anlamadım?....

Trafik belgende vizen bitmişse ruhsatın değişmesi gerekyorsa istiyorlar.... Sanırım senin 2 belgende değişmiş.....

Ben ankaradan motor aldım..Sadece verdiğim 70 lira + 5 lira ruhsatı adresime yolladılar o para.... Başka para istemediler....
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E

Motosikleti
    kanuni popcorn
    sadece ruhsat 75 noter sonra emniyetten almakta 35tl bukadar

Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Alıntı serqen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sadece ruhsat 75 noter sonra emniyetten almakta 35tl bukadar
    Emniyete neden 35 veriyosun hala anlamadım?..
    Noterden sonrasını emniyet kendi yolluyor adrese....
    Dediğim gibi yaprak değişmeyecekse..

Motosikleti
    VFR 800 F
    arkadaşlar ben adanadan motor almak istiyorum ama ıspartada öğrenciyim ve ikametgahım izmirde ben adanaya gidip motoru uzerime aldıktan sonra noterden cıkardıgım gecici 1 aylık ruhsat ile ısparta veya izmirdeki emniyet mudurlugune başvurup yenı ruhsatımı yada plaka degisikligini yapabilirmiyim ?

emRRe79 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Salcano wolf 125 s
    geçen hafta cuma günü
    42 tl sigorta
    68 tl noter satış
    la satış işini hallettim
    plakam 35 ti konyadayım ama
    plakam sabit kalsın dedim 35 olarak kaldı

Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Alıntı Hytloth adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar ben adanadan motor almak istiyorum ama ıspartada öğrenciyim ve ikametgahım izmirde ben adanaya gidip motoru uzerime aldıktan sonra noterden cıkardıgım gecici 1 aylık ruhsat ile ısparta veya izmirdeki emniyet mudurlugune başvurup yenı ruhsatımı yada plaka degisikligini yapabilirmiyim ?
    Yaptırabilirsin.... Plaka değiştireceksen İzmirde , yok değiştirmeyeceksen Ispartadan ruhsat işlerini yaptırabilirsin..

Motosikleti
    VFR 800 F
    Alıntı alp_tunay adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yaptırabilirsin.... Plaka değiştireceksen İzmirde , yok değiştirmeyeceksen Ispartadan ruhsat işlerini yaptırabilirsin..
    Teşekkür ederim.

arkadaşlar ben en yakın zamanda arkadaşımdan motor satın almayı düşünüyorum ama bi soru kafama takıldı arkadaşımdaki motor 59 tekirdağ plakalı ve ilk sahibi motorun sıfır almıış tekirdagdan kendisi istanbulda yaşıyor bende ist yaşıyorum bu motorun ruhsatını nasıl üzerime alırım plakasını değirtirmem gerekiyormu.

sedici - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    yeni biri olarak taze bilgi vereyim;
    -notere gittik motorumun satışını aldım, 5-10dk sürdü 70tl noter masrafı yaptım
    -zorunlu trafik sigortasını yaptırdım tutar motorun hacmi ve modeline göre değişiyor
    -ilgili trafik tescil bürosuna gittim geçici ruhsatı verdim 3-4dk içinde yeni ruhsatımı basıp verdiler hiçbir masraf yapmadım
    bu işlemleri müsait iseniz bir günde hatta birkaç saatte tamamlarsınız, gideceğiniz noter ve trafik şubenin yoğunluğuna göre süreler değişiklik gösterebilir
    not: şehir değişikliği olmadığından plakamı değiştirmedim

serimotorcu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Racer 200 S
    Alıntı sedici adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yeni biri olarak taze bilgi vereyim;
    -notere gittik motorumun satışını aldım, 5-10dk sürdü 70tl noter masrafı yaptım
    -zorunlu trafik sigortasını yaptırdım tutar motorun hacmi ve modeline göre değişiyor
    -ilgili trafik tescil bürosuna gittim geçici ruhsatı verdim 3-4dk içinde yeni ruhsatımı basıp verdiler hiçbir masraf yapmadım
    bu işlemleri müsait iseniz bir günde hatta birkaç saatte tamamlarsınız, gideceğiniz noter ve trafik şubenin yoğunluğuna göre süreler değişiklik gösterebilir
    not: şehir değişikliği olmadığından plakamı değiştirmedim

Notere 70 tl verip satışı üzerine verdikten sonra (plakan aynı kalacaksa) emniyete ayrıca ruhsat ücreti ödeniyor mu ?
    Hayata Vizö'RR'deN Bakmak AyrıcalıktıR...

0 Rh (-)

5. sayfa BirinciBirinci ... 345

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler