Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 1234 ... SonuncuSonuncu

2010 yılı motor alım satım ve ruhsat işlemleri

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Sym Gts 250i Evo
    Alıntı Gelişim Sürücü Kursu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bugün, İstanbul Noter Odası 2.el araç satışlarında yeni düzenleme hakkında bilgilendirme ve eğitim amaçlı bir toplantı yaptı. 2.el araç satışlarında radikal bazı değişiklikler oldu. Bu değişim elbette araç satan veya alan için oldukça faydalı. Bunları sizinle paylaşmak istiyorum.
    Yeni düzenleme 3 mayıs 2010'da yürürlüğe girecek ama bazı eksik veya yanlış noktalar zamanla tamamlanacak veya doğrusu bulunacak.

1- Satış yapıldığında alıcıya noter tarafından geçici tescil belgesi adında bildiğimiz a4 kağıda basılı ve alıcı-satıcı-araç bilgilerinin yer aldığı belge verilecek.

2- Gerçek tescil belgesi satış hangi noterde yapıldı ise o noterin bağlı bulunduğu ilçe emniyet müdürlüğü trafik tescil bürosundan dilerseniz 15 gün içinde elden dilerseniz 16. gün sonra da adresinize posta yolu ile size yollanacak.

3- Geçici tescil belgesi ile 1 ay (30 gün) aracınızı kullanabileceksiniz. 1 ay içinde trafik şube tarafından adresinize yeni tescil belgeniz yollanacak. 1 ay sonunda hala elinizde tescil belgesi yok ise dikkat! cezalı duruma düşersiniz ve aracınız bağlanabilir. Bu sebeble belgenizin peşine düşün.

4- Satıcıya noterden herhangi bir evrak verilmeyecek. Satıcı, dilerse alıcıya noter tarafından verilecek geçici tescil belgesini kendisi fotokopi çektirip saklayabilir.

5- Eski tescil belgenize noter el koyacak.

6- Satış için temiz kağıdı aranmayacak, sistem noterleri aracın borcu olup olmadığı hakkında satış esnasında uyaracak. Borcunuz var ise, satış yapılamayacak.

7- Muayenesi yapılmamış aracın satışı da yapılabilecek ama tüm sorumluluk yeni alıcıya ait olacak. Alıcı benim için sorun yok diyorsa satış yapılabilecek.

8- Satış yapıldı ve geçici tescil belgenizi noterden teslim aldınız. Bu saatten sonra satıştan veya alıştan vazgeçmeniz söz konusu değil. Satışın iptali de söz konusu değil. Geriye dönmek istiyorsanız aracı tekrar satacaksınız ki eski sahibine araç geri dönsün.

9- Notere giderken; yanınızda mümkün olduğunca, üstünde TC kimlik numarası yazılı, soğuk damgası belli olan, fotoğrafı size benzeyen, soyadı değişikliği işlenmiş (evlilik veya boşanma sebebi ile) nüfus cüzdanı bulundurmanız faydanıza olacaktır.

Hepimize hayırlı olsun.

ALINTIDIR
    Ben iki hafta önce noter satışını almıştım motorun. Yarın tescil işlemlerini yapmayı planlıyorum. Sizce beklemeli miyim mayıs'ın 3'üne kadar? Beni etkilemiyor herhalde yukarıdaki durum?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    mcfirat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ybr
    çok faydalı bilgiler vermişsiniz çok teşekkürler.

Motosikleti
    Sym Gts 250i Evo
    Alıntı mcfirat adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    çok faydalı bilgiler vermişsiniz çok teşekkürler.
    Katılıyorum..Elinize sağlık...

Gelişim Sürücü Kursu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBF 600
    Alıntı mcyassin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben iki hafta önce noter satışını almıştım motorun. Yarın tescil işlemlerini yapmayı planlıyorum. Sizce beklemeli miyim mayıs'ın 3'üne kadar? Beni etkilemiyor herhalde yukarıdaki durum?
    alan almış satan satmış!!!
    belgen de elinde
    daha fazla beklersen 1 aylık süre dolacağı için cezalı duruma düşebilirsin
    Gelişim Sürücü Kursu
    0216 330 54 44
    0216 336 62 77
    www.gelisimsurucu.com
    msn: ehliyet@msn.com

HercuL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki GSXR100
    yahu anlamadığım bir şey var ben 1 nisanda motor aldım sigortaya 42 mi 48 mi ne verdim burda siz 68 den bahsediyorsunuz arttımı acaba ?

Motosikleti
    Sym Gts 250i Evo
    Saat önemli mi arkadaşlar büroya giderken? Ben yarın 10 gibi ataşehir trafik tescile gideceğim. Bir de ataşhirde ek1 ek9 belgeleri bulabilir miyim acaba burada bahsi geçen?

hasanpinar0537 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı HercuL adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yahu anlamadığım bir şey var ben 1 nisanda motor aldım sigortaya 42 mi 48 mi ne verdim burda siz 68 den bahsediyorsunuz arttımı acaba ?
    ben sana şöyle diyeyim kime ne tuttururlarsa haberin olsun...
    HONDA;hayat onda...İ.V.İ.B.İ
    DRİFT RELİGİON

Motosikleti
    Sym Gts 250i Evo
    Alıntı hasanpinar0537 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben sana şöyle diyeyim kime ne tuttururlarsa haberin olsun...
    Valla bu sigortayı neye göre yapıyolar bilmiyorumda motor hacmine göre yapmadıklarını anladım. 650'liği 35 liraya yaptırdım(plaka değişiminin tek avantajı,istanbulda sigortalar daha pahalıymış) geçen sene 125'liği 55 liraya yaptırmıştım

Motosikleti
    tiger 150
    valla ben sigortaya canlı canlı 68 bayıldım . bulundugunuz il e göre fark ediyor sanırım

---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:54 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:52 ----------

Saat önemli mi arkadaşlar büroya giderken? Ben yarın 10 gibi ataşehir trafik tescile gideceğim. Bir de ataşhirde ek1 ek9 belgeleri bulabilir miyim acaba burada bahsi geçen?
    saat cok onemlı geç gidersen sıra kalmaz ben erkenden gidip aldım . 8 de gittim.

hasanpinar0537 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Valla bu sigortayı neye göre yapıyolar bilmiyorumda motor hacmine göre yapmadıklarını anladım. 650'liği 35 liraya yaptırdım(plaka değişiminin tek avantajı,istanbulda sigortalar daha pahalıymış) geçen sene 125'liği 55 liraya yaptırmıştım
    ben 1000rr ımı 35 liraya yaptırdım...
    tamamen araştırıp ucuzu bulacaksın
    mesela bundan önce 600f imi 90 lirya yaptırımıştım,
    ayrıca arkdaşlar motorunuzu sattığınızda sigortanızın zamanı varsa iptal etttirip paranızı alabiliyorsunuz...
    HONDA;hayat onda...İ.V.İ.B.İ
    DRİFT RELİGİON

Motosikleti
    Sym Gts 250i Evo
    Alıntı istila adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    aracın muayenesı daha varsa muayeneye gerek yok temız kagıdı istiyorlar normalde oda satıs yaparken sana verdıklerı satıs sözleşmesının arkasında fotokopisi var. plakayıda söküp götürüyorsun . teslım etmek ıcın .
    Bugün gittim hocam(önceki motorumla),yeni motorun tespitinin yapılması için muayene istasyonuna götürülmesini söylediler. Sen o işlemi yapmadın mı? Özellikle sormuştum ama?

Motosikleti
    tiger 150
    Bugün gittim hocam(önceki motorumla),yeni motorun tespitinin yapılması için muayene istasyonuna götürülmesini söylediler. Sen o işlemi yapmadın mı? Özellikle sormuştum ama?
    yok hocam öle bişi demedıler sadece muayenesı geçmısse yaptır dediler . benımde daha 1 sene var . direk yaptırdım . senın muayne geçmısmıydı acaba

poyraz010 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Ybr ESD 125 - 2016
    Hani düşmüştü bilmem ne dediler yaa gene 250 TL bulmuş ne iş anlaamdım valla :(
    Sen istiyor temiz bir yamaha ? Verecek 2.500 $ ..

Motosikleti
    Sym Gts 250i Evo
    Alıntı istila adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yok hocam öle bişi demedıler sadece muayenesı geçmısse yaptır dediler . benımde daha 1 sene var . direk yaptırdım . senın muayne geçmısmıydı acaba
    Yok hocam yaa iki sene daha muayenesi var. Motor geçen sene trafiğe çıkmış.

Motosikleti
    tiger 150
    Yok hocam yaa iki sene daha muayenesi var. Motor geçen sene trafiğe çıkmış.
    çok ilginç valla . :

---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:19 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:16 ----------

Alıntı poyraz010 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    daha once sadece noter bukadar tutuyormus . 1 mayıstan sonra sistem değişicek saten . ama satısı yapmıslar ıcın gecerlı eil bu sistem . satısı yapmıslar gene aynı sekılde trafik tescile gidecek yenı satıs için olanlar . bu yolu izlicek . haberin link i :=

Motosikleti
    Sym Gts 250i Evo
    Alıntı poyraz010 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ama aralık 2009'da yapsaydın mesela satışı-alışı yalan olmasın ama +200'e yakın bir paran daha giderdi notere.

Motosikleti
    Sym Gts 250i Evo
    Bugünde tespit yaptırdım tescile gittim memurlar toplantıdaymış Yarına kaldı..Pazarteside yeni sistem geliyomuş kesin halletmem lazımmış yoksa tekrar notere gitmem gerekirmiş bilmem ne..İnşallah halledebilirim

Motosikleti
    Honda CBF 150
    Arkadaşlar güzel bir konu aydınlanmak için elinize sağlık. Böyle durumlarda işi bilmekle bilmemek çok farkediyor. En basiti ehliyeti alırken oradan oraya koşturmaktan başım döndü. Halbuki prosedürü bilseymişim kafadan 1.5 saat erken bitermiş işim. Devlette yapılan her işte ilk önce sıra numarasını almak lazım ben bunu öğrendim. Parayı filan sıra numarası aldıktan sonra yatırmak lazım.
    Arkadaşlar peki Allah nasip ettide motoru sıfır aldık diyelim. O zaman işler nasıl yürüyor. Ben hiç araba, motor filan almadım şimdiye kadar. Satıcıya parayı ödeyip çıkıyoruz sonra mı hallediyoruz işleri ? Plakayı filan kendimiz mi yaptırıyoruz? Birde motor için kasko oluyor mu ? Oluyorsa sigorta ile arasında ne kadar fiyat farkı var ? Yaptırmak mantıklı mı kasko yoksa sigorta yeter mi onun için soruyorum.Daha önce başına gelen varsa aydınlatırsa sevinirim.

Motosikleti
    Sym Gts 250i Evo
    Alıntı nistelrooney adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar güzel bir konu aydınlanmak için elinize sağlık. Böyle durumlarda işi bilmekle bilmemek çok farkediyor. En basiti ehliyeti alırken oradan oraya koşturmaktan başım döndü. Halbuki prosedürü bilseymişim kafadan 1.5 saat erken bitermiş işim. Devlette yapılan her işte ilk önce sıra numarasını almak lazım ben bunu öğrendim. Parayı filan sıra numarası aldıktan sonra yatırmak lazım.
    Arkadaşlar peki Allah nasip ettide motoru sıfır aldık diyelim. O zaman işler nasıl yürüyor. Ben hiç araba, motor filan almadım şimdiye kadar. Satıcıya parayı ödeyip çıkıyoruz sonra mı hallediyoruz işleri ? Plakayı filan kendimiz mi yaptırıyoruz? Birde motor için kasko oluyor mu ? Oluyorsa sigorta ile arasında ne kadar fiyat farkı var ? Yaptırmak mantıklı mı kasko yoksa sigorta yeter mi onun için soruyorum.Daha önce başına gelen varsa aydınlatırsa sevinirim.
    Ben benim suzukiyi sıfır almıştım. Mağazaya ödemiştim ücretini her işini onlar halletmişti. Bir kaç gün sonrada almaya gitmiştim. Gittiğimde plaka vs..takılmıştı. RUhsatıda alıp çıkmıştım. Tabi onlar takipçi ücretini falanda koymuştur içine. Kendin yaparsan biraz daha ucuz olabilir bence. 50-100 arası. Bu konuyu açan arkadaşada teşekkürler tekrar lakin bu cuma son kez arkadaşın yazdığı işlemler yapılacak. 3 Mayıs'tan itibaren sistem dahada bir güzelleşiyo,ruhsat adresinize kadar geliyormuş yeni sistemde..Bilginize..(ikinci el devir işlemleri için)

Motosikleti
    tiger 150
    Alıntı nistelrooney adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    0 araç alımında hiç uğrasma parasını ver aldıgın yer haletsin . ruhsat üzerinden para almıyorlar sadece plaka ve ruhsat parası alıyorlar . saten 0 aracın ruhsatı daha kolay cıkıyor sanırım bayiden aldıgın uygunluk belgesi yetiyor . kaskonun sigortadan farkı motorun calınınca yenısını alabiliyorsun . birde sigorta şirketerı gibi kıllık yapıpda senı uğrastırmıyorlar . kaza yapınca . anlasmalı tamirciye giiyorsun eksper gelıp orda ınceleyıp işlemler baslıyor ama sigorta cok uğrastırıyor yapmak ıstemıyormus gibi . .

---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:30 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:28 ----------

Bugünde tespit yaptırdım tescile gittim memurlar toplantıdaymış Yarına kaldı..Pazarteside yeni sistem geliyomuş kesin halletmem lazımmış yoksa tekrar notere gitmem gerekirmiş bilmem ne..İnşallah halledebilirim
    usta sen araca bir kan akıt bak demedı deme .

2. sayfa BirinciBirinci 1234 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler