hyosung rt125 ilk motor olarak sizce be kadar iyi
-
selamlar aranıza yenı katıldım.çin scooterı alacaktım plaka hersey dahıl 2350 lıra gıbı bı rakama gelıyodu.sıtenızde yaptıgım arastırmada çinden uzak durun demıs herkes.bende ıkıncı el 3800 kmde 2007 model bır rt125 karıon buldum bugun bır motor ustasına gosterıp alıyorum kısmetse.ilk motorum olacak henuz hıc motor kullanmadım hıcbır bılgım yok bu konuda ınsallah basımızı agrıtmaz guzel bı motora benzıyor.temız gorunuyor ama tabıkıde bır ustaya gostermekte fayda var dıye dusunuyorum.herkese kazasız belasız sürüşler diliyorum.
Reklamlar
-
Hyosung diye bir marka artık piyasada yok. Aldığınız model de oldukça az. Rt-125 kullanıcısıyım ben de. Motorun parçaları zor bulunur ve bulunursa pahalıdır. Bunu gözönünde bulundurun. Keyfi de gösterişi de 10 numaradır ama olabilecek mekanik problemiyle uğraşırken kaçan keyfiniz matematiksel olarak YBR ile aynı hazza iner.
Gülü seven dikenine katlanır. Buna rağmen istiyorsanız alın bu motoru.
(ilgilenen olursa benimki satılık. rt-125 2007 - 19.000 km- Şuan serviste çıkınca muayenesi yapılacak.)
-
myagdi adlı üyeden alıntı
forumdan kullanıcı yorumlarını okumanızı tavsiye ederim. başlangıç motoru olarak ben de düşünmüş; fakat kronik bazı sorunlarını okuyunca vazgeçmiştim.
Bahsettiğiniz bazı kronik sorunları ben hiç Rt 125 ile yaşamadım tek sorun vitesi boşa alma sorunu onuda hafif bir ara gazı ile zaten halledebiliyorsunuz..ki bu sorun sanırım hyosungların genelinde var ve kullandığı balatalardan kaynaklanıyor olabilir...
Rt 125 ile ilgili
bir cbf bir ybr Rt 125 ten daha sağlam ve performanslı olabilir..ama iki model de Rt 125 te olan çekiciliğe sahip olamaz motorun sınırlarını bildiğin sürece sorun yaşamazsın.. Altında 180 lik bir tekerlek var diye sürat yapabileceğini ve virajlarda çok aşırı şekilde yatacağını düşünmemelisin sonuçta gireceğin virajı sadece lastik değil motorun performansıda etkiler.. bakımını zamanında ve iyi bir ustaya yaptır yeter ..motora herhangi bir arıza yaşatmadığın sürece rutin değişmesi gereken parçaları kuralkandan temin edebilirsin..
Two Against the World
Hyosung RT125 (55.000) Hyosung GT250 X (100.000) Ducati Monster 1200
-
ybr 2010 biraz daha kaslı bir görüntüye bürünmüş.
Buun yerine ybr veya cbf tavsiyesi bi noktada mantıklı ama bu motor cross tazrda onların tarzı farklı. birde "hyosung u kanuni aldı kalitesi düştü" diyenler var bunu da bir araştır derim. Ben sahsen hyosung Gt250R hastayım hyosung markasını da bu motordan mütevellit seviyorum. Bence sevdiğin motoru al arkana bile bakma cin mali motorlara da demediklerini bırakmıyorlar am fiyata göre perforamans ben memnunum. Acemilikte hele cin malı olmasında fayda var bence. Honda nin debriyaj balatasını yakmakla cin malını yakmak farklı fiyatlarda. sevdiğini al hocam
-
Hyosung rt-125 (2007) / St-Kanuni rt-125
Silindir bloğu tamamen farklı, piston farklı.
Eksantrik gergisi farklı. (250liklerinki kanunide rt-125'e uyuyor ama hyosung olanların gergisi uymuyor.) Eks. zincirinin boyu da farklı olacaktır. İhtiyaç durumunda Kanuni'nin ki kısa kalırsa problem olur.
Hyosung karbüratörlü, bildiğim kadarıyla St-Kanuni enjeksiyonlu motor.
Lastik değişiminde muhtemelen 400TL üzerinde masraf yapacaksınız lastiğe.
Yurtiçinde hiç bulamadım. Kuralkan'da vardır sanırım. Ben direk ucuz yurtdışı fiyatlarını dikkate alıyorum.
Silindir sekman piston en iyi ihtimalle (2007 için bulursanız) = 700TL ve üstü.
Yamaha yada Honda için sorduğunuzda takım olarak 40 liraya var 70 liraya var diyeceklerdir. (bol motorun yan sanayisi de bol oluyor.)
Bunlar rt-125 ile başa gelebilecek en kötü şeyler tabii ki ama dikkate almakta yarar var.
Eksiğim yada yanlışım varsa affola, doğrusunu bilen varsa düzeltirseniz sevinirim.
-
hort
İlk motor olarak bununla başlayıp, bunu satmamak ve cross olarak bir kenarda tutmak bana mantıklı geliyor, S&T Kanuni adı altında satıldıktan sonrada yedek parçası gerçekten bu kadar pahalı mı? Şu an fiyatı 6800 TL, yeni alacak biri için gerçekten önerir misiniz? Test sayfasını okudum, çok kullanıcısı olan bir motor da değil, neden? Bu kronik sorunlar nelerdir, şu motoru kullanan arkadaşların tecrübelerini alabilir miyiz?
-
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler