Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

KÖPRÜDE ''BOZUK PARA'' EYLEMİ

REKLAM ALANI
    Admin Erhan Erdil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT-09 Tracer
    Köprü ve otoyollara yapılan zammın iptali için dava açıldı; ayrıca 30 temmuz'de gişelerde 'bozuk para eylemi' var

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER), köprü ve otoyol geçiş ücretlerine yapılan son zammın iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle dava açtı

İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'ne bazı dernek üyeleriyle birlikte gelen TÜKODER Genel Başkanı Mehmet Sevim, dava dilekçesini, Ankara İdare Mahkemesi'ne ulaştırılmak üzere İstanbul Nöbetçi İdare Mahkemesi'ne verdi. Dilekçede, 1 Temmuz 2004 günü Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprüleri ile otoyol geçiş ücretlerine zam yapıldığı hatırlatılarak, 19 Şubat 2003 tarihinden bu yana yapılan zam oranının yüzde 100 olduğu, TEFE ve TÜFE'de oranların bu rakama ulaşmadığı anlatıldı.

Ankara 4. İdare Mahkemesi'nin, 2002 yılında yapılan zamların iptaline karar verdiği, bu kararının Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ile Karayolları Genel Müdürlüğü'nce temyiz edildiği ve dosyanın Danıştay'da incelemede olduğu ifade edilen dilekçede, ''Devletin otoyol ve köprü yapması ve işletmesi bir kamu hizmetidir. Kamu hizmetinin yürütülmesinde karlılık ve kaynak yaratma değil, kamu yararı gözetilmek zorundadır'' denildi.

Yapılan zamlarla tüketicilerin mağdur edildiği vurgulanan dilekçede, 1 Temmuz 2004'te yürürlüğe giren köprü ve otoyol zamlarının iptaline ve dava sonuçlanıncaya kadar yürütmenin durdurulmasına karar verilmesi istendi.

KÖPRÜDE ''BOZUK PARA'' EYLEMİ

İstanbul Bölge İdare Mahkemesi önünde bir basın açıklaması da yapan TÜKODER Genel Başkanı Sevim, köprüden ücret alınmasının hukuki dayanağı bulunmadığını belirterek, dava açtıklarını söyledi. Köprülerle ilgili 5'nci, zamlarla ilgili 3'ncü davayı açmış bulunduklarını belirten Sevim, gişelerin kaldırılması ve ücretsiz geçişin sağlanmasına ilişkin daha önce açtıkları davanın da sürdüğünü bildirdi. Mehmet Sevim, İstanbullular'ı, 30 Temmuz 2004 günü saat 11.00'de bozuk paralarını alarak köprüye gelmeye çağırdıklarını ifade ederek, ''O gün de köprüde, 60 adet 50 bin lira ile 'zamlara bozuk atın' diye tüketicilerle birlikte köprülerde bu etkinliği, bu eylemi yapacağız'' dedi. ''Köprüde Deli Dumrul Ücretine Dur'' ve ''Gişeler Kalksın, Trafik Aksın'' yazılı dövizler açan grup, açıklamanın ardından dağıldı.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Köprü ücretleri ilk yapımdan sonra geçici olarak alınacağını bildirilmişti. Hala geçici olarak topluyorlar.
    Anlamadığım bir şey var;Devlet vergi toplarken aldığı vergilerin elektrik,yol,köprüye ve bunun gibi işlere yani kısacası hizmet için kullanıma gittiğini söyleyerek topluyor.Ki doğrudur.Vergi bu yüzden veriyoruz.Eeeeee o zaman bu köprü ücreti de neyin nesi buna bir açıklama yapan olursa sevinirim. Artık bu gibi keyfi uygulamaların kalkmasından yanayım.
    Bu olayı kınıyor yılladır yapılan bu hatadan dönülmesini rica ediyorum.
    Saygılarımla............
    :

arkadaşlar 2 hafta evvel athina'daydım, orda bile motorsikletlere yarım ücret alınıyor.
    ne bu bizim çektiğimiz böyel.....

Prometheus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '14 BMW R1200GS
    Alıntı desender adlı üyeden alıntı
    Anlamadığım bir şey var;Devlet vergi toplarken aldığı vergilerin elektrik,yol,köprüye ve bunun gibi işlere yani kısacası hizmet için kullanıma gittiğini söyleyerek topluyor.Ki doğrudur.Vergi bu yüzden veriyoruz.Eeeeee o zaman bu köprü ücreti de neyin nesi buna bir açıklama yapan olursa sevinirim.
    Aramızda bir yetkili olduğunu hiç sanmıyorum Bence cevabı yanlış yerde arıyorsun
    Onur Yollarda
    Facebook: http://www.facebook.com/OnurYollarda
    YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC1TqEwgGS4AHvdmULc9qoIQ

Alıntı Prometheus adlı üyeden alıntı
    Alıntı desender adlı üyeden alıntı
    Anlamadığım bir şey var;Devlet vergi toplarken aldığı vergilerin elektrik,yol,köprüye ve bunun gibi işlere yani kısacası hizmet için kullanıma gittiğini söyleyerek topluyor.Ki doğrudur.Vergi bu yüzden veriyoruz.Eeeeee o zaman bu köprü ücreti de neyin nesi buna bir açıklama yapan olursa sevinirim.
    Aramızda bir yetkili olduğunu hiç sanmıyorum Bence cevabı yanlış yerde arıyorsun
    ben zaten cevap aramıyorum ki iyi okusaydınız anlardınız bir açıklama istemiştim ...........

Prometheus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '14 BMW R1200GS
    Yok iyi okudum ve doğru anladım Cevap verecek yani açıklamayı yapacak insanlar aramızda değil.
    Onur Yollarda
    Facebook: http://www.facebook.com/OnurYollarda
    YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC1TqEwgGS4AHvdmULc9qoIQ

muRRat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR1000RR
    Bozuk para değil bütün para eylemi mantıklı. Adamlar bozuk parayı saymadan alır. Ama herkes 20 milyon verirse ne kadar dayanırlar bilmem
    Kesinlikle de yapılmalı.
    DBTYSG

Motosikleti
    Honda X11
    Alıntı murrat adlı üyeden alıntı
    Bozuk para değil bütün para eylemi mantıklı...
    Keşke bu konuyu hiç açmasaydın, burası Türkiye ya şimdi her iki eylem aynı güne ayarlanır; ve afedersiniz bize de kol gibi girer

Dur bi hesap yapiim: 20 milyon verdim, üstünü bozuk 50 bin lira verdiler diyelim, bu 340 adet bozuk para eder. Nereye koycaz?

Oytun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Evet ya o olmaz hiç.

Ama bütün para eylemi mantıklı aslında. Adamlar deli olur
    ...Oytun...
    ..Ainador..

Admin Erhan Erdil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT-09 Tracer
    Köprü zammına 'bozuk paralı' tepki...

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) üyesi bir grup, Boğaziçi Köprüsü'nden geçişte gişelere bozuk para vererek, köprü geçiş ücretlerine yapılan zammı protesto etti.

Boğaziçi Köprüsü'ne saat 11.00'den itibaren araç ve motosikletleriyle gelmeye başlayan TÜKODER üyeleri, köprüden geçerken 3 milyon lira olan geçiş ücretini 60'ar adet madeni 50 bin lira vererek ödedi. Protesto sırasında trafiğin aksaması üzerine bazı emniyet yetkililerinin, paraları saymadan gişe görevlilerine vererek eylemcilerin geçişlerini hızlandırdıkları görüldü. Bu arada, trafik polisleri, eylemcilerin plakalarını kayda aldı.

danger0 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha FZ6 Fazer
    Alıntı Oytun adlı üyeden alıntı

Evet ya o olmaz hiç.

Ama bütün para eylemi mantıklı aslında. Adamlar deli olur
    abi adamlar kesin 15 000 000 para üstü verip 2 milyon borcum olsun sana bi dahaki geçişinde alırsın derler.

bence yapılması gereken bi eylem ama bir gün değil 1 hafta boyunca yapılsa daha iyi olur.

Alıntı Skullhunter adlı üyeden alıntı
    Köprü zammına 'bozuk paralı' tepki...

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) üyesi bir grup, Boğaziçi Köprüsü'nden geçişte gişelere bozuk para vererek, köprü geçiş ücretlerine yapılan zammı protesto etti.

Boğaziçi Köprüsü'ne saat 11.00'den itibaren araç ve motosikletleriyle gelmeye başlayan TÜKODER üyeleri, köprüden geçerken 3 milyon lira olan geçiş ücretini 60'ar adet madeni 50 bin lira vererek ödedi. Protesto sırasında trafiğin aksaması üzerine bazı emniyet yetkililerinin, paraları saymadan gişe görevlilerine vererek eylemcilerin geçişlerini hızlandırdıkları görüldü. Bu arada, trafik polisleri, eylemcilerin plakalarını kayda aldı.
    Bu protestoda emeği geçen herkese teşekkürler...........
    motorlarınızın tekerleklerine sağlık

Motosikleti
    Honda X11
    Eylemcilerin plakaları da tesbit edilmiş...

Ne yapacaklarsa...

Misafir
    bence herzamanki şeyi yapalım kıvırın plakaları bunlar bunu istiyolar nebiçim iş yaa arabandanda motordanda aynı şeyi istiyolar bide üstüne zam abicim ben ogsden takılmaya devam edecem benim eylemim bu..

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler