Mondial 150 zat'ımla ilgili bir soru
-
arkadaşlar herkese selamlar mutlu günler dilerim
benim motorum(mondial 150 zat)
sabahları ve 1-2 saat durunca geç çalışıyo sürekli hani olur ya cıy cıy cıy cıy sürekli çalışmaya çalışsada çalışmıyo
gaz vererek çalıştırıyorum kimi zaman o bile etkili olmuyo
motorun aküsünün suyu yoktur dediler bazıları ise bazı motorların aküsüne su konulmaz diyolar bu motorun aküsüen su koyuluyomu napçam ben sorun neyde buji yağlanmaz 4 zamanlı olduğundan diye biliyorum ama
yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler
Ne Kadar Hızlı Gittiğini Fren Yapınca Anlarsın
GAME OVER TRY AGAIN
Reklamlar
-
Öncelikle akünün üzerinde su tıpaları olması lazım ki varsa saf su eklemen gerekecek
ama su tıpaları yoksa kuru aküdür ki bu aküye su konmaz.Rolatisi düşük çalışıyor olabilir
akünün hemen yanında küçük tek vida ile tutturulmuş kapakçığın altında rolanti
ayar vidası var yaylıdır elini sokarak oradan sağa doğru sıkarak ayarı biraz yükselt
sonra marj yap çalıştır bakalım yaparsa eger sorun başka yerden kaynaklanıyor demektir.
-
aküye su koydum rölanti yide denedim ama gene aynı :/
GAME OVER TRY AGAIN
-
aküye su ileve ettiğin zaman şarja bağlaman gerekirdi sonrada o ciy-cuy ses varyötör bagalarından geliyodur büyük ihtimal
Bianchi Falcon 125 41 N 3103
Hyosung MS3 250 35 AP 4831
Yeni bir gün, yeni bir savaş . . .
-
sigortası patlamış olabilir sigortalarını kontrol edebilirsin mesela
Mobylette->Peugeot 103->Agility 125->Ybr 125->Cbr 125 R->Ybr Esd 125->?
-
anılyuksel adlı üyeden alıntı
aküye su ileve ettiğin zaman şarja bağlaman gerekirdi sonrada o ciy-cuy ses varyötör bagalarından geliyodur büyük ihtimal
aküye su koydum ve bağladım çalıştırdım 10 dk falan varyötör bagaları ne oluyo nerde onlar acemiyimde affedin
GAME OVER TRY AGAIN
-
tahminimce arkadaş cıy cıy sesini yanlış anlamış galiba motor çalışırken marştan cıy cıy cıy çalışma sesi geliyordur arkadaş varyatör bagalarını söylemiş sana (motor içerisinde motorun gitmesine yarayan yuvarlak parçalar) yanlış anlamadıysam bagalarla alakası yok
sigortasına baktın mı acaba
Mobylette->Peugeot 103->Agility 125->Ybr 125->Cbr 125 R->Ybr Esd 125->?
-
Aküye saf su koydun değil mi?
-
aküye saf su aldım koydum o cıy cıy seside kontağa basınca cıy cıy cıy hep öle yapıo gaz verince çalışıyo
GAME OVER TRY AGAIN
-
Motorun geç çalışmasının birçok sebebi vardır otomatik jikleden yapar,eksantrik ayar gergisi çok sıkıdır yapar,sübaplar sıkıdır yapar statörden elektrik düşük gelir yapar sen en iyisi fazla kurcalamadan servise götür mademki acemiyim diyorsun en güzeli bu.
-
ya servis hiç iyi değil ne zaman servise versem içine edip geri veriyo motoru o yüzden götürmicem bidaha
GAME OVER TRY AGAIN
-
bendede öyle bi sorun vardı, usta statörün ordan bişe yaptı düzeldi.
ha birde ilk çalıştırmada çok gaz verme bu sefer hiç çalışmaz.
-
RunemagicK adlı üyeden alıntı
bendede öyle bi sorun vardı, usta statörün ordan bişe yaptı düzeldi.
ha birde ilk çalıştırmada çok gaz verme bu sefer hiç çalışmaz.
teşekkürler bunuda araştırıcam
GAME OVER TRY AGAIN
-
kontağı çevirmeden önce gazı bir kere çevir; sonra biraz bekle (mesela bu esnada kaskını takarsın), daha sonra hiç gaz vermeden motoru çalıştırmayı dene.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler