Ben de 3 sene sonra davamdan vazgeçmiştim. Vazgeçmekle en iyisini yapıyorsun bunun sonu yok...
►Forum Kuralları◄ ►Moto Aktuel◄ ►Türk Dil Kurumu◄
Herkes düşüncelerinde yanılabilir. Ama aptallar bir türlü yanıldıklarını anlayamazlar. Cicero
Abi geçmiş olsun ben senin gibi sabırlı olamam..içten içe kendimi yerdim şahsen...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
tek yol devrim
ATAMASI YAPILAN ÖĞRETMEN
Şu güzel Türkiyemde keşke herşey yoluyla yordamıyla olsa.Bizdeki yol yordam biraz farklı.Varsa tanıdığın emniyet müdürü,savcı,hakim vesayire.İşler anında çözülür.Dosya sıran hemen gelir.Bu anlayış ne kadar sürecek böyle kestiremiyorum.Avkan35 duruma çok üzüldüm dostum.Umarım yasalar bu adaleti sağlayamadıysa bile başka taraftan o adalet yerini bulur merak etme :(
Yazacak pek fazla birsey bulamiyorum..
Bir baskadir benim memleketim demekten baska birsey gelmiyor aklima..
Hakan usta benim basimdan gelen bir olayi sana(sizlere) anlatayim..
Cok seneler önce.. Sanirim 20 sene olmustur..
Eskiler Blaupunk radyolarini bilirler.. Ozamanlar acayip tutuluyordu.. Simdi hala öylemi bilmiyorum... Herneyse..
Bana kahvede arkadasin birisi(tanimiyorum kendisini) bir Blaupunk Bremen satar.. 200 yada 300 mark a(unutmusum.. sanirim 300 mark).. Yenisi 1000 mark o zamanlar..
Bende alirim calinmis oldugunu bile bile.. Nasil almiyasin??? Herkesin imrendigi bir radyo..
Aradan biraz zaman gecer ve gece yarisi beni polis durdudur evimin kapisinin önünde.. Radyoda kolumun altinda.. Kizak ta almistim benim arabadan calmasinlar diye.. Radyoyu eve götürücem yani.. Hehe
Ehliyet ruhsat falan radyoyuda kontrol ederler seri numarasindan..
Okadar safmisimki radyonun seri numarasini bile kazimamisim..
Polis bana hemen "bu radyo bilmem nerede su arabadan calinmis".
Vay anasini..
Polis radyoya hemen el koyar o dakikada...
Bana birkacgün sonra bir mektup gelir..
simdi pek hatirlamiyorum ama..
Bilmemkac gün hapis cezasi falan...
Len ben calmadim bu radyoyu yaaaaaaaaaaaa...
Ben hemen avukata..
Durumu anlatirim..
(Inaninki ben calmadim.. Böyle seylerle hicbirzaman isim olmadi.. Seref sözü..)
Neyse avukat bir mektup yazar mahkemeye..
Mektup lar git gel...
Mahkemeye cikmama gerek kalmadi amaaaaaaaaaaaaaa
Bana 1000 mark para cezasi....
Radyoya 300 mark vermistim o gitti..
Radyoyuda aldilar elimden..
Avukata kac para verdigimi simdi hatirlamiyorum...
Radyonun yenisi 1000 mark..
1000 mark lik radyo bana en azindan 1500 mark a patladi sonucta elimde radyo falan yok
Bu bana öyle bir ders olduki birdaha calinmis mal dedilermi aman benden uzak durun diyorum...
Burada calinmis mali almanin bile cezalari harika...
Adamlarin dedigi su size...
Sen satin almassan o adamda bunu calmaz..
O günden beride böyle seylerden elimi uzak tutarim...
Buradada hersey 4x4 olmasada yine biraz degisik yurduma göre...
Hayatin icin bir saniyeni harca.
Hayatini bir saniye icin harcama.
Daha bugün bir muhabbete tanık oldum. 2008 yılında çalınan nokia bilmem kaç serisi. Şu an 10 lira etmeyen bir telefon yani. Çalınmış, bir tanıdığımın hattının, telefona takıldığını tespit etmişler. 2.5 yıldır mahkeme sürüyor. Yatağından bir amcayı bile kaldırıp getirmişler. Çalan kişi bile belli değil, bulmak için çabalıyorlar.
Ben 6-7 ay önce internet üzerinden hatırı sayılı bir miktarda dolandırılmıştım ve aynı şekilde dolandırılan da bir çok tanıdığım vardı (sanal bankacılık olayları). Diğer dolandırılanları da davacı olmaları için, gaza getirmek adına, gittim dilekçe verdim. Savcıya 2 saat dert anlattım. 1 ay sonra cevap geldi; takipsizlik. Bir sürü insan hala dolandırılıyor. Ne ara takip ettiniz de takipsizlik kararı verdiniz, adı belli, adresi belli, işlediği suç belli. Dava bile açılmadı. Keza, çağımızın en büyük sorunlarından birisi; bilişim suçları.
2 örnek sundum sizlere. Yargımızın ne kadar hafife alınmayacağına(^#'!) varın siz karar verin.
Memlekette adalet yoksa, boşverin gitsin.
Murat Kehya
Acemi Motorcu
A-(eksi)
Hırsızları İslami kurallara göre cezalandıralım, var mısınız?
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
90 lı yılların sonunda motorlu kuryelik yapan bir arkadaşımın motoru çalınmak üzere iken hırsızı yakalıyor, şirkete haber verip şirketten arkadaşların arabayla gelmesini sağlıyor, yakaladıkları hırsızı şirkete götürüp (o dönemde bu motorlu kurye firmasında 60 motorlu kurye çalışıyor) elini ayağını bağlayıp yanındaki duvarada motor hırsızıdır diye yazıyor, gelen tekme giden tekme üzerinden koca bir şirket geçiyor sonrasında polise gerek yok deyip salıyorlar
adaletsizzzzzzzzzzzzz saraylar.
Yalan yok bu kadar büyük adliye saraylarını ve kültür merkezi açılışlarını bir devrimin ayak sesleri olarak algılıyorum ....
Bana paranoyak diyenler çıkabilir , Bir noktadan sonra dönüş olunmaz da diyen çıkabilir....
Ancak unutulmamalıdır ki . Devrimler hiç bir zaman Ben DEVRİM im diye gelmezler...
Biraz yasaklar artar biraz muhalefet tutuklanır.
Biraz muhalefet ses çıkarır , Biraz gazeteci ve yazar tutuklanır...
Sonuncu muhalif fikre kadar devam eder gider ....
Biz halkta . sadece Gazete manşetlerinden okuruz ...
AAAAA Devrim doğmuş ... Hem de nur topu gibi ...
(Dip not : kimin çocuğu oldu şimdi bu devrim ...
Yorumsuz ...
Kangren olmuş tüm kollara adanmıştır.
Eğer bir yıl sonrasını düşünüyorsan, bir tohum ek. Eğer on yıl sonrasını düşünüyorsan, bir ağaç ek. Eğer yüz yıl sonrasını düşünüyorsan, insanları eğit.
Birde gelen mahkemeye davet pusulalarının altında ,''şu kadar zaman içersinde konu ile ilgili adli makama gelmediğiniz taktirde zor kullanılarak getireleceksiniz '' yazıyor hadi sanık için anladıkta ,davacı için bu ibare niye
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)