Bu gece forumu dolaşırken vefat haberlerimizn olduğu konuya gittim her ne kadar istemesemde elim zorla oraya gitti.Gercekten okurken cok duygulandm gözlerim doldu.Bi yandan sordum kendime:
Biz nasıl bir ülkede yaşıyoruz böyle?
Bizim ülkemizdeki insanlar(sürücüler) nasıl bu kadar bencil olabiliyorlar?
Nasıl göz göre göre katil oluyorlar?
Acaba o motorları sıkıştırırken yüzlerindeki ifade ne oluyor?
Neden bu kadar acımasızlar?
Ben neden aileme 1 yıl sonra ehliyet alıp motor alıcağımı anlımdan ter akmadan içim ürpermeden,o korkuyu o tereddütü yaşamadan söyliyemiyorum?
En önemlisi bu yaşta içimdeki bu muazzam,her şeyden her hobiden güçlü olan bu motor sevgisini gerçekleştirmekte neden tereddüt duyuyorum?
Sürücülerimiz neden motorsiklet sürücülerinin de insan olduğunu hatırlayamıyorlar?
İllaki onlarında başlarına böyle birşeymi gelmesi gerekiyor?
İllaki o motorun üstündekininde insan olduğunu hatırlamaları için önce onları ezmelermi gerekiyor?
Yıllarca hapiste yatmalarımı gerekiyor?
Trafikte sıkıştırmaları mı gerekiyor?
Peki sorun kimde? Suç kimde? hepsi araba sürücülerindemi ?
Yoksa birazda hız meraklısı adrenalin tutkusu olan kanı kaynayan motoru sadece hava atmak için kullanan,yeterince koruması olmadan bilinçsizce yola çıkan gençlerdemi?
Yoksa sizce ikiside birbirini dengeliyormu?
Neden gençlerimizi kimse yeterince bilinçlendirmiyor?
Peki neden araba sürücülerinide bilinçlendirmeye yeterince uğraşmıyoruz yada onlar kafalarına hala motorun zaten tehlikeli olduğunu kendi davranışlarıyla magandalıklarıyla işi dahada tehlikeli hale getirdiklerini sokamıyorlar?
Size hangi birini sayıyım çevremdeki 16-17 yaşlarındaki çocukların araba ehliyetleri olmadan deli gibi trafiğe cıktıklarınımı yoksa aynı yaşta 1 motora 3 kişi 4 kişi binip trafiğe cıkan çocukları ve onların sorumsuz ailelerinimi?
Hiç mi ders almıyorlar onlarca ölümden?
Peki daha benim aklımda bu kadar soru işareti varken ben nasıl başlıyayacağm motor kullanmaya?
Ben nasıl korkmiyim Türkiyede trafiğe çıkmaya?
İşte eğer aklıma takılan yukarıdaki soruların cevaplarını tarafsız ve vicdani bir şekilde verebiliyorsanız konu başlığının cevabını zaten biliyorsunuzdur.Ya işte abilerim ablalarım biz böyle bir ülkede yaşıyoruz.Kendimiz bilinçli olmassak başkalarını nasıl bilinçlendireceğiz??
Gece gece eğer sizleride üzdüysem özür dilerim ama onları hatırlatıp hatırlamassak daha cooook kişinin arkasından ağlamak zorunda kalacağız...
Allah hepsine rahmet eylesin, hepsinin mekanı cennet olsun nur içinde yatsınlar...
Burak...