hız okuyucu ve tekere kalkma
-
arkadaşlar, genel bilgimiz üzere, motorlarımızın km (hız) sensörleri ön tekerler üzerinde. peki, tekere kalkılıp, ön tekerin teması yerle kesildiğinde, ön teker gerçek hızda dönmediği halde, hız göstergeleri nasıl oluyor da hala hız göstermeye devam edebiliyor? bu durumda benim bildiğim hız sensörünün ön tekerde olduğu bilgisi yanlış mı çıkmış oluyor?
Reklamlar
-
Bir Kaç Saniyelik Zaman Diliminde Kadran Tekerlegın Donus Hızını Algılıyor
Tek Tekere Kalkıldıgında İse Ön Teker Havada Dönmeye Devam Ediyor Atıyorum 100 İle Kaldırdıgında Birkaç Sanıye 100 Gösteriyor Yavaş Yavaş Düşüyor Kısa Süreler Oldugu İçin Belli Olmuyor Ama Tek Tekere Kalkıldıgında Ön Frene Dokunursan Kadranın Durdugunu Görursun (:
"TayGuN"
"GuNControll"
"Hızlı Gidebilirim Sen Yapma Telaş (; "
-
işte ben de öyledir diye düşünüyordum ama herkesin bildiği meşhur hayabusa videosu var biliyorsun : http://www.youtube.com/watch?v=R1u5S4-__k8
burda yaklaşık 60 mil hızda tekere kalkıyor, 120 mil görünene kadar tekerde kalıyor. ve bu 60'dan 120'ye kadar olan kısımda düzenli hızlanmayı görüyoruz halen. oysa normalde tekere kalkıldıktan sonra, sürtünme yavaş yavaş azalacağı için kadranda hızlanma değil, tam tersine yavaşlama görmemiz gerekmez miydi?
-
harbiden öle olması gerekir
Zafer hiç düşmemek değil, her düştüğünde yeniden ayağa kalkabilmektir !
-
aya adlı üyeden alıntı
işte ben de öyledir diye düşünüyordum ama herkesin bildiği meşhur hayabusa videosu var biliyorsun :
http://www.youtube.com/watch?v=R1u5S4-__k8
burda yaklaşık 60 mil hızda tekere kalkıyor, 120 mil görünene kadar tekerde kalıyor. ve bu 60'dan 120'ye kadar olan kısımda düzenli hızlanmayı görüyoruz halen. oysa normalde tekere kalkıldıktan sonra, sürtünme yavaş yavaş azalacağı için kadranda hızlanma değil, tam tersine yavaşlama görmemiz gerekmez miydi?
Sürtünme azalacağı için teker daha hızlı dönüyor olabilir.
Ainesi iştir insanın, lafına bakılmaz!
Yine de yaşıyor insan, merak yüzünden. Yeni bir şeyler bekleyip duruyor...
-
Yav bu teknoloji harikası aletlerde km sayacının ön tekere bağlı olacağını düşünmekle çok hata yapıyorsunuz...
Hız ölçme işi şanzıman çıkışından alınıyor..Yani km sayacı şanzumanda..
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
-
-
:)
aya adlı üyeden alıntı
işte ben de öyledir diye düşünüyordum ama herkesin bildiği meşhur hayabusa videosu var biliyorsun :
http://www.youtube.com/watch?v=R1u5S4-__k8
arkadaşlar sizlerin bahsettigi ön tekerlekteki hız okuyucuları genelde 125 veya bazı 250 veya eski model motorlarda var. videodaki hayabusa yada diger farklı modellerde hız okuyucusu şanzıman içerisindedir. yani makina normal kalkış yaparken dahi mesela hızı 40 km/s olsa bile teker patinaj yaptığı için kadranda atıyorum 80 - 100 km/s görünebilir. bunlar sizleri aldatmasın...
hayabusa tekere kalkınca hızı düşecek bir makinada degil yani...
SERSERİNİN TEKİYİM DİYAR DİYAR GEZERİM...
NE YERDE GEZERİM NE GÖKTE ESERİM...
BİR GARİP SERSERİ'yim...
-
aya adlı üyeden alıntı
arkadaşlar, genel bilgimiz üzere, motorlarımızın km (hız) sensörleri ön tekerler üzerinde. peki, tekere kalkılıp, ön tekerin teması yerle kesildiğinde, ön teker gerçek hızda dönmediği halde, hız göstergeleri nasıl oluyor da hala hız göstermeye devam edebiliyor? bu durumda benim bildiğim hız sensörünün ön tekerde olduğu bilgisi yanlış mı çıkmış oluyor?
arkadaşım ss motorların tamamına yakını hızı arka tekerden veya şanzımandan ölçer mz ve jawa lar da şanzımandan ölçer o yüzden teker yaptığın zaman hızını görmen normaldir sadece çin işi veya basit kullanım amaçlı motorlarda hız bir kablo aracılığıyla ön tekerden ölçülür
Doğru yüz kişi yalanlasa da DOĞRUDUR.
Yanlış yüz kişi doğrulasa da YANLIŞTIR.
Dürüst olun DANSÖZLERİ kimse sevmez
-
alp_tunay adlı üyeden alıntı
Yav bu teknoloji harikası aletlerde km sayacının ön tekere bağlı olacağını düşünmekle çok hata yapıyorsunuz...
evet haklısınız, cevap alınmıştır. yazan herkese teşekkürler...
-
alp_tunay adlı üyeden alıntı
evet hoca benim 89 model aprilia af1 imde on tekerdeydi ancak malum teknoloji....
RIDE or DIE
-
mertka adlı üyeden alıntı
bu soru benımde aklıma takılmıştı ama başlık açmaya çekinmiştim doğrusu
adam 60 mil iler giderken tekere kalkıyor 130 mile kadar hızlanıyor ve ibre hızı göstermeye devam ediyor
şahsen ben anlayamadım yarın cıbırda ufak bir deneme yapsam iyi olacak
Cbr125 ön tekerden manuel okuyor.
-
Ante adlı üyeden alıntı
Sürtünme azalacağı için teker daha hızlı dönüyor olabilir.
.........
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler