Scooterlerin; tekerleri daha küçük çukurlarda sıkıntı olur, vitesli gibi motoru bacaklarının arasına alıp daha hakim olamazsın, yokuş aşağı veya gerektiği zaman motor freni kullanamazsın, sıkıştığın zaman viteslideki gibi vites küçültüp yüksek devirde fırlayamazsın, trafikta fazla kayda almazlar, gerektiğinde motoru vurdurup çalıştıramazsın.
Vitesli motorun avantajları daha fazla, kısa zamanda alışırsın.
Yollar size, sizler Allah'a emanet.....
Muhtemelen öyle yapıcam inşAllah parayı toparlarım imkanım oldukça şimdiden korumaları almaya çalışacağım. Biraz rahatsızım arkadaşlar yatıyorum. Bana yardım etmek isteyen herkese çok teşekkür ediyor hayırlı geceler diliyorum. Allah'a emanetsiniz..
Kazasız sürüşler...
iyi bakım olayını geçelim..yağın kralını bujinin hasını taktık hava filtresini en iyisinden taktık..zorlamadan kalkış yaptık çok yormadık..sürekli servis baktı garantisini imzaladı vs..ama ne kayışı kopup yolda bırakmadığı kaldı(kayısta bakımlı ha) ne de piston kırmadığı kaldı..yeni japon kayış taktık gitti bu seferde kayışı tutan bilyalı bir parca var onu kırdı..daha neler neler..ALMA KARDEŞİM ALMA SEN ÇİN MALI..GİT 85 MODEL CG125 AL..JAWA AL TAŞ GİBİ..AMA ALMA ÇİN MALI..2. MOTOR OLARAK KLASİK BİR MOTOR İSTİORUM JAWAYA BENZER BİŞİ MESELA..AMA SİMDİKİ AKLIM OLSA İLK MOTORUMU JAWA ALIRDIM..YADA BENZERİNİ KALİTELİSİNİ YANİ..bu arada o çin malı motorumda mondial 150 hs 0km çin malına paran varsa senin 1700-2000 arası paran vardır..2500 tlye ybr ve cbf bilabilirsin..
Bende o paraya cbf yada ybr derim vitesliyi çok büyütme gözünde kısa sürede alışırsın
Milli mücadelelere şahsî hırs değil, milli ideal, milli onur sebep olmuştur.
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
çok teşekkür ederim sağol
sergiowanni
iyi bakım olayını geçelim..yağın kralını bujinin hasını taktık hava filtresini en iyisinden taktık..zorlamadan kalkış yaptık çok yormadık..sürekli servis baktı garantisini imzaladı vs..ama ne kayışı kopup yolda bırakmadığı kaldı(kayısta bakımlı ha) ne de piston kırmadığı kaldı..yeni japon kayış taktık gitti bu seferde kayışı tutan bilyalı bir parca var onu kırdı..daha neler neler..ALMA KARDEŞİM ALMA SEN ÇİN MALI..GİT 85 MODEL CG125 AL..JAWA AL TAŞ GİBİ..AMA ALMA ÇİN MALI..2. MOTOR OLARAK KLASİK BİR MOTOR İSTİORUM JAWAYA BENZER BİŞİ MESELA..AMA SİMDİKİ AKLIM OLSA İLK MOTORUMU JAWA ALIRDIM..YADA BENZERİNİ KALİTELİSİNİ YANİ..bu arada o çin malı motorumda mondial 150 hs 0km çin malına paran varsa senin 1700-2000 arası paran vardır..2500 tlye ybr ve cbf bilabilirsin..
teşekkür ediyorum bilgi için , çin malı motorlardan genelde şikayetçi bi tavır gördüm ama gerçekte gördüklerim motorundan çok memnundu sizler tabi artık pişmişsiniz . İnşAllah parayı toparlayıp yeni bir ybr125 alma imkanım olur.
en kaliteli çin i alacağına en kalitesiz japon al daha iyi
ikiside çekik gözlü ama birisi favori diğeri plase bile değil resmen sürpriz
Biz hepimiz, Gök ananın içinde dönen tek bir çocuğuz.
vitesli kullanamam diye korkma zaten millet vitesliye alışmak için alıyor ybr cbf
Hocam mesajların hepsini okudum ama motoru almak dışında korumalara da çok paran gideceğini hesaba katmalısın bence. Çok yakın zamanda tüm bu aşamalardan geçtim. 1 aylık motor kullanıcısıyım ve korumaya verdiğim paranın haddi hesabı kalmadı. Belki uzun süre, motor değiştirsem bile kullanacağım malzemeler ama yine de koydu toplu alınca
Kask 100TL LS2
Mont 500TL Revit
Pantolon 400TL Revit
Bot 500TL TCX Goretex
Eldiven 70TL Held kışlık
Yani bunlar dışında 2. el aldığım motorumun bakımı, disk kilidi, bugu vizörü, vs. vs. vs. aklında olmalı bence. Belki ilk aşamada daha uygun fiyatlı malzemeler de bulabilirsin ama ne olursa olsun zonguldak trafiğinde seni koruyacak tek şey bunlar.
Bi de eklemek istiyorum vitesli motordan çok korkuyodum ama 1 haftada öğrendim kesinlikle vitesli tavsiye ediyorum...
Kesinlikle çok haklısın ama kask seçimini doğru yapacak kadar kask çeşidi bulamadım. Azıcık koca kafayım XXL kasklar bile olmadı. Sadece LS2de kafam rahat etti. Şimdilik hem idare ediyor hem de araştırıyorum. Motosiklet fuarına da gidemedim :( En kısa zamanda shoei arai ya da schubert alacagım...
işte bende korkuyorum vitesliden ama alışırım ya sorun olmaz inşAllah . Korumaları mutlaka alıcam zaten . Fiyatlarından aşağı yukarı haberim var onlarıda tamamlayacağım yani tamamlamaya çalışcam
ybr 125 almayı düşünüyorum inşAllah parayı toparlarım ehliyeti alana kadar
---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:30 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:30 ----------
bu arada daha dün yazıldım kursa ilk sınav 17 nisandaymış ehliyeti ne zaman alırım?
herşey için sağolun arkadaşlar bilgi edinmeden gidip alıcaktım iyiki sordum buraya
---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:38 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:38 ----------
biraz daha bekliycem ama napalım bu kadar zaman beklemişim az daha beklerim ehliyetimi ne zaman alırım? 17 nisanda ilk sınav varmış? Dün kayıt oldum.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)