Kask vizörüne çarpan sert cisimler
Reklamlar
-
Arkadaşlar mrb,
Kask camına isabet eden sert cisimler dolayısıyla önlem, tavsiye ve terübelerinize ihtiyaç vardır. Kask camında hangi özellik bu konuda kendimizi güvende hissetmemizi sağlar.
Nitekim geçenlerde arabada olduğum halde cama çarpan sert cisim arabanın camına hasar verdi.
Ama iyi tarafı daha önce bu konuda tatsız bir tecrübe yaşayana forum-dergi-haber olarak tesadüf etmemiş olmak.
Şimdiden teşekkürler
VOLKAN
Reklamlar
-
WOLKANWOLKAN adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar mrb,
Kask camına isabet eden sert cisimler dolayısıyla önlem, tavsiye ve terübelerinize ihtiyaç vardır. Kask camında hangi özellik bu konuda kendimizi güvende hissetmemizi sağlar.
Nitekim geçenlerde arabada olduğum halde cama çarpan sert cisim arabanın camına hasar verdi.
Ama iyi tarafı daha önce bu konuda tatsız bir tecrübe yaşayana forum-dergi-haber olarak tesadüf etmemiş olmak.
Şimdiden teşekkürler
VOLKAN
Merhaba.
Kask vizörlerinin de aynen kaskın kendisinde olduğu gibi güvenlik standartları vardır.
Ece 22.05 standardı kask vizörleri için de verilmekte..
Mesela bir kaskın kendisi ECE 22.05 standardına uygun olabilirken aynı kaskın vizörü bu standardı karşılamayabiliyor..Veya tam tersi durum da geçerli..
Bir vizör bu standardı karşılıyorsa bir nebze de olsa güvenebiliriz..
(Vizörün köşelerinde şeffaf kabartma şeklinde yazar bu bilgiler)
-
-
Kamyonetin kasasına çarpmıştı benim kask Sadece vizörde ezik vardı atma-kırılma-çatlama hiçbişey yoktu...
Pinokyoyu yapan Gepetto değilim ki her odunu adam yapayım...:wiinkk:
-
Canım sertifikası olmayan vizörler tatarcık sineği çarpmasıyla kırılacak diye bir kural yok herhalde..
-
Benim vizörde (e9) 05.1269 yazıyor bu nedir bilen varmı
-
WOLKANWOLKAN adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar mrb,
Şimdiden teşekkürler
VOLKAN
arkadaşlar ece ve dot standartlarından bahsetmiş. 100 tl üstü kasklarda problem yaşayacağını sanmıyorum. otomobil camı kırılabilir zira ne kadar lamine cam da olsa sonuçta cam. ama kask camı esneyebilen özellikte bir plastik olduğundan ve yüzey alanı dar bulunduğundan en sert taş çarpmalarında bile mümkün değil kırılmaz. içiniz rahat olsun.
vizörü açık gezen arkadaşlar da ibret alsınlar. kaskın en büyük işlevlerinden biri de bu, kafa nahiyesine fırlayan taştan bilmemneden korumak. kaç defa "tok" sesini duyup düşünmüşümdür şimdi kafamda kask olmasa halim nice olurdu diye.
-
avare rulman adlı üyeden alıntı
arkadaşlar ece ve dot standartlarından bahsetmiş. 100 tl üstü kasklarda problem yaşayacağını sanmıyorum. otomobil camı kırılabilir zira ne kadar lamine cam da olsa sonuçta cam. ama kask camı esneyebilen özellikte bir plastik olduğundan ve yüzey alanı dar bulunduğundan en sert taş çarpmalarında bile mümkün değil kırılmaz. içiniz rahat olsun.
vizörü açık gezen arkadaşlar da ibret alsınlar. kaskın en büyük işlevlerinden biri de bu, kafa nahiyesine fırlayan taştan bilmemneden korumak. kaç defa "tok" sesini duyup düşünmüşümdür şimdi kafamda kask olmasa halim nice olurdu diye.
Yüksek süratlere çıktığında kaska çarpan sineklerin çıkarttığı seslere ne diyeceksin?
Ben demiştin kask olmasa her halde şuan derimin altına girmişti bu sinekler..
Taşı sert cisimi bırakın 1 SİNEK..
-
bikerboy35 adlı üyeden alıntı
Yüksek süratlere çıktığında kaska çarpan sineklerin çıkarttığı seslere ne diyeceksin?
Ben demiştin kask olmasa her halde şuan derimin altına girmişti bu sinekler..
Taşı sert cisimi bırakın 1 SİNEK..
o değil de uzun yolda mola verince kaskın vizöründe sinek mezarı görmek de ne keyif veriyor ha
-
-
bikerboy35 adlı üyeden alıntı
aman okurlarsa okusunlar. bugüne bugün 5 yıldızlı kedi moteli işletiyorum. benim motor olmasa mahallenin kedilerinin yatacak yerleri yok.
-
Şehir içi giderken kaskımın vizörüne tok diye bir sesle çakıl taşı çarptı, hızımda 50-60 km/s ciarındaydı. İlk düşündüğüm; iyiki vizörüm kapalı idi, 2. düşüncem ise vizöürün camı çizildi, tüh oldu. Eee kaskın vizörü 50 kayme ise böyle oluyor.
Murat Kehya
Acemi Motorcu
A-(eksi)
-
Şimdiye kadar uzun yolda iki defa taş çarptı. Bir tanesi gece karanlığında ve o çarpmadan kalan iz hala vizörümün ortasında durur.
Araba camlarından farkı yazmışlar yukarda. Bir fark daha var. Bombe. Kask vizörleri araba camına göre daha bombelidir. Bu da direnci arttır.
Kola şişesi ile büyük bir çivi çakabilirsiniz. ama aynı çiviyi kola şişesinin içine koyup sallarsanız şişeyi kırarsınız.
Ainesi iştir insanın, lafına bakılmaz!
Yine de yaşıyor insan, merak yüzünden. Yeni bir şeyler bekleyip duruyor...
-
Ante adlı üyeden alıntı
Şimdiye kadar uzun yolda iki defa taş çarptı. Bir tanesi gece karanlığında ve o çarpmadan kalan iz hala vizörümün ortasında durur.
Araba camlarından farkı yazmışlar yukarda. Bir fark daha var. Bombe. Kask vizörleri araba camına göre daha bombelidir. Bu da direnci arttır.
Kola şişesi ile büyük bir çivi çakabilirsiniz. ama aynı çiviyi kola şişesinin içine koyup sallarsanız şişeyi kırarsınız.
tam tersi gibi geldi bana. Şöyleki vizör bombeli olduğu için çarpan cismin kuvveti tek bir noktaya basınç yapamayacağından dolayı araba camına göre daha az zarar görürü gibime geliyor.
Sözün en güzeli, söyleyenin doğru olarak söylediği, dinleyenin de yararlandığı sözdür.
-
htmetin adlı üyeden alıntı
tam tersi gibi geldi bana. Şöyleki vizör bombeli olduğu için çarpan cismin kuvveti tek bir noktaya basınç yapamayacağından dolayı araba camına göre daha az zarar görürü gibime geliyor.
Peki ben ne demişim?
Ainesi iştir insanın, lafına bakılmaz!
Yine de yaşıyor insan, merak yüzünden. Yeni bir şeyler bekleyip duruyor...
-
sadece sinekler değil hızlı giderken insanın yüzüne gözüne çarpan yağmur damlalarıda baya bi etkili
-
Benim kaska öndeki kamyondan seken bi taş çarpmıştı sersemlemiştim
-
Dün, nöbetdeki işimden çıkıp sahilden dolaşarak eve gideyim dedim. Yolu uzatayımda hava alayım diye. Bakırköy-Zeytinburnu arası sahil yolunda martılar yola inmiş (Ekmek parçasının peşine sanırım). Korna vs kar etmedi, fren yapsam arkadan otomobiller feci geliyor. Yolun sağı solu martı ve bu nedenle sağ yada sol yapmak anlamsız. Gaz kesmeden devam etmeyi bu saliseler arasında düşündüm. 5-10 kg lik martının birisinin son anda kaskıma (yüzüme) çarpmasına engel olamadım. Havada tüyler uçtuğunu gördüm sadece. Konuda tam üzerine açılmış. İsabet.
-
Sevgili forumdaşlar kıymetli tecrübeleriniz için teşekkürler.
Konuya ilişkin cevaplardan sonra kalan tek soru -ki cevap bulursa faydalı olur kanaatindeyim-
acaba yüksek hızda da cama çarpan sert cisim için aynı mukavemet söz konusu mudur. !120-140-160-180-200 km hızlardan bahsediyorum.
Mesela benim kullandığım motor çıplak ve ön cam yok-sevmiyorum da -ama bu hızlara çıkıldığında rüzgarlık zaten siper görevi görmekte ama ya bu camı olmayanlar-benim gibiler-riske maruz kalma ihtimali var mı-yoksa kaliteli bvir kask-vizör yeterli midir
teşekkürler
-
bir defa vizörüme arı ya da kelebek (ne olduğunu bile anlamadım) çarpmış ve dağılarak camın yarısını sarıya boyamıştı....
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler