Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Yeni devir aldım sigorta kazığı yiyordum :((

REKLAM ALANI
    kingcüneyt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ---
    Dün yeni aldıgım motorun devir işlemleriyle ugraştım. ilk olarak 35,50 lira notere verdim sigortanın bitmesine 2 ay var diye yenisi yaptırım dedim başak sigortaya gittim ordaki bayan yaptı etti 60 lira dedi nasıl olur daha gecenlerde 35 liraya yaptırdım aynı motordan diye soledim bana şaçma şeyler söledi durdu sonra takipciye gittim EK 1 belgesi yazdıramk için abi sigorta 60 lira tutdu zam gelmiş dedim ergoisviçre ve HDI sigortaya gittik 35 lira dedi hemen gidip (Başak sigortaya iptal ettirdim) sonra da iş sahibi "SİGORTACILAR ÖZELLİŞTİRİLDİĞİ İÇİN FİYATLARDA ÇOK FARKLILIK OLUYOR" dedi bi nevi tutdurabildiğine hesabı yani yeni devir alcak arkadaşlar sigortacıları gezin sorun ona göre yaptırın

Toplam masraf : 35 lira noter , 35 lira sigorta 45 lira ruhsatın bi yaprağı EK1 belgesi yazımı içinde 15 dedi 5 lira verdim toplam 120 eğer siz takip ederseniz bu fiyat takipci ederse 15/20 lirada o alıyo saygılar
    Rx 115 Mavi (2004) Rx 135 King Yeşil (2002), Rx 135 King Yeşil-Siyah (2003) Ford Fiesta Flair Bordo (2000) Ford Fiesta Ghia Gri (2000) Peugeot 206 Xt Gümüş Gri (2005) Ybr Esd Siyah 125 (2012) Ford Fiesta (2006) Ford Fiesta (2009) Yamaha R6 (2013 ) Vınn Vınnn

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    AYBERK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    hangi firma size farklı fiyat verdiyse,bence o firmayı burdan AÇIKLAYIN-ki başkalarınında canı acımasın....

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    artık yok
    Alıntı kingcüneyt adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sigortanın bitmesine 2 ay var diye yenisi yaptırım dedim
    ben buraya takıldım. 2 ay var bitmesine diye yenisini yaptırmışsınız. 6 ay olsa bitmesine yaptırmayacak mıydınız?

o aracı aldığınız an, eski sigortasının bitmesine 11 ay 29 gün de kalsa yenisini siz yaptırmak zorundasınız zaten. eski sahibindeki sigorta iptal oluyor...

Motosikleti
    ---
    adminler reklam yapıyom dıye yanlış anlamsın sonra BAŞAK sigorta 60 lira tutdu HDİ veya ERGOISVICRE 33,70 lira tutdu yarı yarıya fark var yani ÖZELLİŞTİRiLDİĞİ için fiyatlar farklıymış
    Rx 115 Mavi (2004) Rx 135 King Yeşil (2002), Rx 135 King Yeşil-Siyah (2003) Ford Fiesta Flair Bordo (2000) Ford Fiesta Ghia Gri (2000) Peugeot 206 Xt Gümüş Gri (2005) Ybr Esd Siyah 125 (2012) Ford Fiesta (2006) Ford Fiesta (2009) Yamaha R6 (2013 ) Vınn Vınnn

mücahit_89 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Discover 150
    Dün yeni aldıgım motorun devir işlemleriyle ugraştım. ilk olarak 35,50 lira notere verdim sigortanın bitmesine 2 ay var diye yenisi yaptırım dedim başak sigortaya gittim ordaki bayan yaptı etti 60 lira dedi nasıl olur daha gecenlerde 35 liraya yaptırdım aynı motordan diye soledim bana şaçma şeyler söledi durdu sonra takipciye gittim EK 1 belgesi yazdıramk için abi sigorta 60 lira tutdu zam gelmiş dedim ergoisviçre ve HDI sigortaya gittik 35 lira dedi hemen gidip (Başak sigortaya iptal ettirdim) sonra da iş sahibi "SİGORTACILAR ÖZELLİŞTİRİLDİĞİ İÇİN FİYATLARDA ÇOK FARKLILIK OLUYOR" dedi bi nevi tutdurabildiğine hesabı yani yeni devir alcak arkadaşlar sigortacıları gezin sorun ona göre yaptırın

Toplam masraf : 35 lira noter , 35 lira sigorta 45 lira ruhsatın bi yaprağı EK1 belgesi yazımı içinde 15 dedi 5 lira verdim toplam 120 eğer siz takip ederseniz bu fiyat takipci ederse 15/20 lirada o alıyo saygılar
    sana söledikleri yalanı banada solemişlerdi hem anadolu hemde bikac yere sormustum fıyatları hemen hemen aynıydı bende anadolu da yaptırdım 75 tlcidden çok koydu kazık yedik.

Motosikleti
    ---
    Alıntı aya adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben buraya takıldım. 2 ay var bitmesine diye yenisini yaptırmışsınız. 6 ay olsa bitmesine yaptırmayacak mıydınız?

o aracı aldığınız an, eski sigortasının bitmesine 11 ay 29 gün de kalsa yenisini siz yaptırmak zorundasınız zaten. eski sahibindeki sigorta iptal oluyor...
    anlamadın arkdasım eskı devır sahıbı üzerineydi benim üstüme yapılabilirmiş ben yok kalsın yeni yaptırım dedim ben eksik bişeyi varsa motorumun binmem herşeyim tam olmalı iptal olmuyo takipci üsütne alabılrız o sigortayı dedi şehir içi oldugunda olablıyomuş bende yok kalsın benim adıma yeni yaptırım dedim

mücahit_89 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Discover 150
    anlamadın arkdasım eskı devır sahıbı üzerineydi benim üstüme yapılabilirmiş ben yok kalsın yeni yaptırım dedim ben eksik bişeyi varsa motorumun binmem herşeyim tam olmalı iptal olmuyo takipci üsütne alabılrız o sigortayı dedi şehir içi oldugunda olablıyomuş bende yok kalsın benim adıma yeni yaptırım dedim
    al işte bana giren bi kazık daha motoru aldığım arkadaş istanbulda otruyo karşıda ama yeniden sigorta yapmak gerek dediler ordan da bi kazık girdi

Motosikleti
    ---
    masallah arkdasım sanada cok kazık atmıslar arastır yap bidaha

babaçi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Comet
    eskiden zeyilname ile aldığınız kişinin üzerine olan sigortayı kendi adına dönüştürüp kullanabiliyordunuz ama eskidendi.

noter işlemi yapıldıktan sonra eski sahibinin yaptırdığı sigorta 10 gün geçerlidir o tarihten sonra eski sahibi iptal ettirip geri kalan süreye bağlı olarak parasını geri alabilir

Motosikleti
    Kawasaki ER6-F
    Alıntı babaçi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    noter işlemi yapıldıktan sonra eski sahibinin yaptırdığı sigorta 10 gün geçerlidir
    Niye o zaman noter satışı yapıldıktan sonra devir işlemleri için 30 gün mühlet veriyorlar????? Bir motosikleti satın alıyorum 10 gün sonra trafik sigortası iptal oluyor böyle saçma birşey olamaz. Bunu doğru bildiğine eminmisin????

Motosikleti
    Comet
    Alıntı speirs adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Niye o zaman noter satışı yapıldıktan sonra devir işlemleri için 30 gün mühlet veriyorlar????? Bir motosikleti satın alıyorum 10 gün sonra trafik sigortası iptal oluyor böyle saçma birşey olamaz. Bunu doğru bildiğine eminmisin????
    satan kişi sigortayı sana vermek zorunda değilki arkadaşım,sattığı an poliçeyi alır ve geri parasını alır.Yada yeni aldığı aracının üzerine devir ettirir.

Buyrun....

http://forum.donanimhaber.com/m_32761090/printable.htm

zonta - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GT 250RR
    arkadaşlar şuna dikkat ettinizmi hiç,tamam bazı sigorta şirketlerinde 60-70-85 tl gibi fiyatlar çıkıyor.eski poliçenizle karşılaştırınca farkı göreceksiniz .teminatlarda %50 ye varan artışlar söz konusu.sanırım aradaki fark buradan kaynaklanıyor.birde sigorta yapılan ilin kaza riski önemli atıyorum,istanbul la ardahanın sigorta bedelleri çok farklı olur.yani tam emin degilim ama aklımda öyle kalmış.
    NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    artık yok
    asıl size bilgi veren takipçi yanlış bilgi vermiş. yok öyle bir şey. noter satışı yapıldıktan sonra eski sigorta arkadaşların da dediği gibi iptal olur, yeni sahibi yeni sigorta yaptırıp üzerine alır aracı. eski sahibi de, sigorta tarihinin bitimine kadar olan süreyi hesaplatıp bakiyesini sigortadan geri alır...

KaPTaNHaSaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawa Z750
    Alıntı aya adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Yenisini yaptırmak zorunda ama eski sigorta 10 gün geçerli.
    noter satışı 30 gün !
    sigorta da 10 gün geçerlidir.
    Hiç dikkat ettiniz mi ?
    zorunlu trafik sigortanızın ödemekle yükümlü olduğu rakama?
    Beni sevmeyeni ben hiç sevmem. hayat felsefem budur..

Motosikleti
    Comet
    Alıntı KaPTaNHaSaN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yenisini yaptırmak zorunda ama eski sigorta 10 gün geçerli.
    noter satışı 30 gün !
    sigorta da 10 gün geçerlidir.
    Hiç dikkat ettiniz mi ?
    zorunlu trafik sigortanızın ödemekle yükümlü olduğu rakama?
    Dostum bende senin gibi biliyorum fakat,yukarıda verdiğim linkte vatandaş noter satışını aldığı günün akşamı kaza yapıyor ve sigortanın geçersiz olduğunu öğreniyor.

demirgursel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    birkaçgün önce cbf500 ü 27 liraya sigorta yaptırdım.araştırırsanız uygun bulursunuz
    sıkıysa yakala HAYALBUYSA

Süper Moderatör Olcay Avşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NC 750X
    35 tl ye yaptırdığınız sigorta ile 60 tl ye yapılanın teminatları aynı değildir.

Allah korusun birgün bir arabaya hasar verdiğinizde verdiğiniz hasar trafik sigortanızın karşıladığı kısımdan fazla ise o fazlalığı sizden tahsil ederler.

O yüzden prim ücretlerine değilde teminatlara bakarak sigorta yaptırmak daha mantıklıdır.
    "normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"

ahmetsngr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bisan Roadstar 250, Yamaha Fazer600, Yamaha YZF R1
    Hocam motosikletin bütün devir işlemleri toplam 120 tl mi tuttu ?

satoyama - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Gilera Runner / Aprilia Sr GT200
    Alıntı Eyong adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    35 tl ye yaptırdığınız sigorta ile 60 tl ye yapılanın teminatları aynı değildir.

Allah korusun birgün bir arabaya hasar verdiğinizde verdiğiniz hasar trafik sigortanızın karşıladığı kısımdan fazla ise o fazlalığı sizden tahsil ederler.

O yüzden prim ücretlerine değilde teminatlara bakarak sigorta yaptırmak daha mantıklıdır.
    hocam zaten onlar istanbul dışı fiyatlar geçen ben kaç yer gezdim istanbul'da 89tl en düşük fiyat

artık serbest bırakmışlar şehirlere göre fiyat değişiyor

---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:30 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:27 ----------

Alıntı demirgursel adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    birkaçgün önce cbf500 ü 27 liraya sigorta yaptırdım.araştırırsanız uygun bulursunuz
    istanbulda olsan o para yol masrafın olurdu yada benzin
    benim bulduğum en düşük fiyat 89tl ankara sigorta 500tl gibi komik ve resmen dalga geçen bi fiyat koymuş acenteler bile söylerken utanıyor zaten yapmıyoruz diyorlar..
    zengin veya fakir farketmez, apaçilik ya da ezik alt kültürün, motosiklet üzerinde hiç bir izahı ve bahanesi olamaz... ) (3 litre benzin koyuyorum bir hafta geziyorum diyen adamlardan ve motorlarından uzak durun)

Deryali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT-09
    Arkadaşlar

Ben sigortaya 79 TL ödedim :_(
    "Özgür yaşayanların bakış açısı" Motojektif

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler