Selam arkadaşlar.Sitede yeniyim ve öğrenmem gereken bir çok şey var ilkini şimdi soruyorum.Umarım daha sonraları bnmde bilgi ve deneyimlerimi paylaşma şansım olur.
Benim bu yaz için aklımda büyük bir türkiye turistik gezisi planlarım var. İzmir'de yaşıyorum , Muğla,marmaris,Antalya,Konya,Ankara,Eskişehir,Koca eli,Istanbul,Tekirdağ,Çanakkale,Denizli gib. yani en azından 6000 km yol yapacağım. Tabi çok değişik yol ve hava şartlarında kesintisiz ama çok hızlı olmayan bir gezi olacak bu.Şuan bir ecza deposunda kuryede çalışıyorum.Yamaha ybr 150 cc motorlarla dağıtım yapıyoruz genelde.Sürüşü süper diyebilirim.Yolu hissettiriyor süspansiyonlar.Sıkıntıda çıkartmıyor.Fakat biraz rahatsız motor.Gezimin henüz 1.000 km'sinde bel fıtığı olup turumu yarıda kesmek istemem. Ehliyetsiz dönemlerde izmirin trafiğinde çok sık kullanıp yakalattığım bir 150 zc'm oldu daha önce.Motor'um sıfırdı ama şöyle rahatca bir çeşmeye bile gidemedim.Bi hafta sonu çeşmeye gittiğimde Çeşme Eski yolunda piston kitledi gecenin bir yarısı.Araba geçmez insanı geç hayvan bulamazsın.Ne rezillikler çektim.bir gittiğimde hava filtresi yüzünden bi depo benzinim 5 dakika içerisinde aktı gitti.Bir gittiğimde balatalar patladı ölümden döndüm 110 km hızla ve bunun gibi bi ton acemilik.
Soruma gelirsek uzun bir yolda rahat bir motor olduğu için aklımda şuan chopper var. Bütcem ise max 1700 civarı ve 2. el alıcam.
İstediğim şartlar ise. Az yakması,Sağlam olması sorun çıkarmayan 250 cc bir motor olması,Burdan 6000 km basıcam ve kafam yolun her km'sinde rahat olucak.Yok efenim balatammı yancak,yok efenim hava filtremmi düşcek farımmı kapancak.Bunları düşünmek istemiyorum.Motorunda max 100 km hızla 2 kişi gitmesi bnm için yeterde artar bile rahat,bakımları yapıldığı sürece sorunsuz ve birazda ekonomik yakıt sarfiyatı olması bnm için yeterli.Marka model yakıt sarfiyatı yedek parça bulunması durumlarını deneyimli arkadaşlar bnmle paylaşırsa çok sevinirim.Şimdiden Teşekkürler
Birde ayrıca arkadaşıma keeway superlight 150 cc chopper alıcaz (yani toplamda 2 tane) bu motor hakkındada deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.