Soru soruyorum diye yorum yapamayacağım anlamınamı geliyor bilmediğim konuda soru sordum cevaplar aldım senden öğrenemem nasıl davranmam gerektiğini
Ayrıyetten lütfen sen kafa yorma çık topicten rahatsız olduysan.
Sadece bildiğim konuda cevap verdim oda bizzat kendi ruhsatımda yazıyor arkadaş şehir değiştirmekten bahsetmiş Trafik Çıkış tarihide değişebilir yazmış bende öyle şey yok diyorum bizzat kendi ruhsatımdan baktım açıklık getirdim sadece o yönde.
Konuyu anlamadan saçma sapan polemik yaratma.
Rahatsız oluyorsan kafan yoruluyorsa cevaplamassın olur biter.
dikkat ediyorum yazılarına ters yorum ve ya ögretici yorumlarda hemen agresif oluyorsun ,kötü bir durum senin adına üzülüyorum.
çık demek sana mı kaldı onu da anlamak isterim,o cümleyi yazarken kendini hangi vasfa koyuyorsun merak ettim dogrusu.
sen yazmadınmı yukarıdaki yazıyı hem diyorsun motorum 99 model trafik çıkıl tarihi 2004 hem diyorsun benimki farklı,yazdıklarını okuyarak yaz derim o zaman.insanların başından geçenleri yazıyoruz olmaz öyle diyorsun madem biliyorsun makaramı yapıyorsun.ayrıyeten yazılarında daha yapıcı samimi yazmanı agresif cevaplar vermemeni öneririm.
Hızlı bir Rider olmak için hızlı bir motor yetmez! o hızı yapabilecek (g..) yürek te lazım.. GHOST RİDER
çok basit reklamlarda bile duymuşsunuzdur.mesela 2009'un 10. ayda aracın reklamlarında ''2010'' model helebilmemne....model...araçlarımız yetkili showrumlarımızda,fırsatları kaçırmayın...reklamlar bitti
şimdi sonuç: yıl-2009...model-2010.
2010 ocak-1 dediğinde ithalata başlansa taaaaaaaa atıyorum fransadan hangi ara getirsin hangi ara satışa sunsun,bayi gidip aracı alsın reklamlarını hazırlasın illere dağıtılsın...vs.vs.vs.uzarda uzar toplam süre 4 ay..yani bir önceki yılın sonuna doğru bu hazırlıklar yapılır yılsonuna ancak yetişir.
bilmem anlata bildimmi...
"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz" A. Şerif İZGÖREN
Hocam şimdi 2010 ayındayız , yılbaşına doğru 2011 modeller gelicek ülkemize.Biz Kasım ayında satın aldık 2011 model araç trafiğe çıkmak istiyoruz mecbur trafiğe çıkış tarihi KASIM 2010 olucak.
m.şanveren'de dediği gibi yıl sonuna doğru hazırlıklar yapılıyor anca reklamdır vs. yapılır o yüzden bu durum ortaya çıkıyor.
yuhhhhhh.daha birşey demiyorum..senin iş ferhat ve şirin hikayesi oldu...
temel dursuna sormuş bu ferhat şirinin nesi oluyor.dursun başlamış anlatmaya ...işte şirin ferhatın manitası aşkından dağları deldi teknaşına yolları aştı kız başına.falan fıstık.tammm 1 saat anlatmış..anladınmı temel şimdi demiş..temelin cevabı''herşeyi anladımda...eeee bu ferhat şirinin nesi oluyo orayı anlamadım...
"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz" A. Şerif İZGÖREN
http://www.sanayi.gov.tr/webedit/goz...x?sayfaNo=3365
Başka da bir şey demiyorum. Temel'le sanayi bakanlığı uğraşsın.
Ainesi iştir insanın, lafına bakılmaz!
Yine de yaşıyor insan, merak yüzünden. Yeni bir şeyler bekleyip duruyor...
plakanın takıldığı gün yani .
aldıgın satış belgesinde üretimi 2010 un 6 ayından sonra 7-8-9-10-11-12 aylarda olan araçlarda 2010 model yerine 2011 model yazılır konuda mantık aramayalım kanun böyle araçların üretim yıllı 1 ocak 31 aralık değildir model kargaşası bu yüzden oluyo araç modeli 1 temmuz 2009-30 haziran 2010 olan araçlar 2010 model olur 1 temmuz 2010 dan itibaren cıkan araçlar 2011 model olur
aldığın aracın trafiğe cıkısı ve modeli herzaman bir olmaz çünkü üretilen her araç o yıl içinde satılamaz sonrakı yıllarda satılan araclarda üretimi ve trafiğe cıkıs farklı olur aracın ne kadar kullanıldıgını trafiğe cıkısından aracının ne zaman üretildiğinide modelden öğrenirsin.
uzun yazdım çünkü sigortacıyım GROUPMA sigortada calısıyorum umarım sorularınıza cevap olmustur
16JBE36
Temel haklı modeli 2011 olup 2010 trafiğe çıkışlı nasıl olabilir desenizki 2010 model olup 2011 de trafiğe çıkmış deseniz tamamdır. Hiç rast gelmedim böle bir 2011 olup 2010 trafiğe çıkışlı bir duruma.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:46 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:43 ----------
Üretim yılı farklılıklarını anlıyoruz 2011 model araba yapılıyor ve bu araba bir sene önceden piyasaya nasıl sürülüyor.
Bir damla özür nice yangınları söndürür.Gurur yapmayın yoksa o yangın tüm sevdiklerinizide götürür.
koprkut 250
http://www.sanayi.gov.tr/webedit/goz...x?sayfaNo=3365
buna bakarsan anlarsın
Bir başkadır Balkanlar'da Türk olmak!
Sürülür...Burası Türkiye.......
Araçların ağustos ayından sonra üretilen modelleri bir üst yıl modeli sayılıyor... Yani bu ağustos ayından itibaren aldığınız araçlar 2011 model olacak.... Eylülde aldığınız araç aslında 2010 yılında üretilmiş ama 2011 model... ve 2010 da tescil oluyor...
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
AYNI DİLİ KONUŞANLAR DEĞİL,AYNI DUYGULARI PAYLAŞANLAR ANLAŞIR
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)