Sadede bağlıyalım, Ruhsatın ilk işlendiği tarih trafiğe çıkış tarihi
İkinci el Dragstar alacaksanız bknz: http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/44545-yamaha-dragstar-xvs-650-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi-12.html#post2100035
arkadaşım bizim ülke ile o ülkenin kanunları farklı.onu geçelim şöyle özetleyeyim.araç orda üretilmiş ve ya başka bir ülkeden bir şekilde ithal edilmiş ve yurt dışında plaka ruhsat çıkarılıp kullanılmış.sonra siz bu aracı gümrükten ve ya bir şekilde kişiden alıp ülkenize getiriyorsunuz.ülkenizde plaka çıkarırken bizim trafik müdürlüğü araca bu ülkede ilk kez trafige çıktıgı için tafige çıkış tarihini o günkü tarihi yazıyor gayet basit.
Hızlı bir Rider olmak için hızlı bir motor yetmez! o hızı yapabilecek (g..) yürek te lazım.. GHOST RİDER
arkadaşlar kimsenin başına bu gelmemiş demekki..şimdi birinizin 2000 model motoru olsun.ama ankarada olsun.ben de o motoru-aracı 2010 yılında satın alayım.ama istanbula geleyim.yani ankara plakalı motoru istanbul plakalı yapayım.otomatik olarak o 2000 model motor istanbul ruhsatında 2010 trafiğe çıkışlı olarak görünecek.birsürü araba-motosiklet alıp sattım.çok yaşadım.73 model vosvos trafiğe çıkış 2001 ..satılmadımı yani yada ruhsatsızmı gezdi?
o dediğinizde var tabiki.mesela bir örnek başka bir siteden alıntı kardeş site motordelisi bberksan arkadaşın yazısı bilgi sahibi yapacaktır sizi aynen aktarıyorum
Bakiyorum da 95 model makine 99 trafige cikis tarihli diye ilanlar var. Hatta ilanda 2001 yaziyor gidip bakiyorsun aa ruhsatta 98 model yaziyor. Satana soruyorsun "ne is hoca?" "Efendim bu motor 98 model ama 3 yil galeride yatmis 2001 trafige cikmis" diyor......
Bir kisim arkadaslar diyor ki ooo iyi bak ne guzel kullanilmamis 3 yil yatmis. Ben bu konuda bir uyari yapmak istiyorum. Arkadaslar dikkat edin. Sehir degisikligi yapan motorlarda ruhsatta trafige cikis tarihi son geldigi sehirdeki tescil tarihidir.
48 ve 07 plakali motorlara cok dikkat edilmeli?. NEden rent a car motoru olma itimalleri vardir. Bu motorlardan yeterli ekmek yenilince bu motorlar buyuk illerimize yollanir ve hali ile trafik sube degisir. 48 plaka 34 oldugu gun trafige cikis tarihi de degisir.
Tabi trafige cikisi gercekten ilk kullanildigi gun olan motorlari iyi ayirmak lazim ama tecrube ile sabittir trafige cikis tarihi 2-3-4 yil ileri olan motorlarin cogu benim yukarida anlattigim tarz genclik asili motorlardir. Dikkat ediniz.
Hızlı bir Rider olmak için hızlı bir motor yetmez! o hızı yapabilecek (g..) yürek te lazım.. GHOST RİDER
şu an kullandığım araç 16. arabam.ve bunun yanında 12-13 tanede motosikletim oldu.plakanın değişmediği durumlarda sadece tescil tarihi değişir.plaka başka bir şehire geçerse tarih sıfırlanır...bu kadar aracımın 3 te biri şehirdışındandı .oradan biliyorum...
Şehir değişince trafiğe çıkışında değiştiğini bilmiyordum, benim bildiğim tescil tarihi değişir, çıkış tarihi değil...
İkinci el Dragstar alacaksanız bknz: http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/44545-yamaha-dragstar-xvs-650-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi-12.html#post2100035
normalde aynı ülke içinde araç şehir degiştiginde trafige çıkış tarihi degilde tescil tarihinin degişmesi lazım mantık öyle diyor ama,devlet işi akıl sır ermiyor.
Aracın Tescil tarihidir..
Alabilirsin kimsenin itirazı olmaz... Ama 1 ay içinde tescilini yaptırmassan cezalı duruma düşersin.... Çünkü, daha ilk aldığın anda vergi dairesine kaydı yapılıyor...
Haa ben plaka çıkarmayacağım evde saksı yapıcam dersen emniyetten plaka çıkarıp sonra trafikten geri çekiceksin... Malesef bu böyle... Ama motorlu taşıtlar vergisini gene her halükarda ödeyeceksin... Plakan yok ama vergi numaranla ödeyeceksin...
Ben 2007 model suzukimi 2008 de aldım..Tescil tarihim 2008..Yani trafiğe çıkış tarihi... Aradaki zaman da mağazada beklemiş...
Şu detay çok önemli...Fatura kesildiği tarihten itibaren 1 ay içinde (en son değişmişti sanırım 2 aya çıkarmışlardı) mutlak surette tescil edilmeli..Yani plaka çıkarılmalı...
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
6. aydan sonra satılan araşlar bir sonraki senenin modeline işleniyor. Hatta yeni modeller tam Ocakta değil bir önceki yılın ayarında çıkar genelde. Arkadaş 2011 de üretilip 2010 da satılmıştır dememiş. 2011 model bir araç 2010 çıkışlı olabilir demiş. Üretim tarihi ve model yılı aynı şeyler değildir.
Motosiklet bir ULAŞIM aracı değil bir İSYAN aracıdır!
Her şeyin Aslı Güzeldir!
Ömürüm boyunca hatırlanacaksın aYe...
Şimdi yazmışlar şehir değişikliğine dikkat edin diye , benim motorum İzmir'den Antalya'ya geldi plaka değişti fakat TRAFİĞE ÇIKIŞ TARİHİ değişmedi.Öyle birşey yok yani.
Sadece TESCİL TARİHİ değişir , İLK TESCİL TARİHİ yine sabit kalır şehir değişse bile , en azından bende böyle oldu başka saçmalıklar olduysa bilemem.
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
2004 yazı faturalı aldığım motoru 2005 model olarak tescile geçti...
yani 2004 sonu alsaydımda 05 olarak geçebilirdi ama 1 yıl var arada nerden nereye...ve motoru satarken 2005 model olarak sattım...bu ne şimdi...hacı yatıcam yarın devam ederiz sabahcıyım bu aralar...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
konuyu açıp soruyu soran sensin,cevaplara itiraz eden yine sensin anlamadım birtürlü arkadaş.madem biliyorsun iş olsun diyemi topic açıyorsun bize kafa yorduruyorsun.arkadaş yukarıda yazmış başından geçeni.örnegi altta
samatagir
aynen katılıyorum..en son 2008 de izmirden mct 250 almıştım.2005 modeldi.tabi istanbul plakalı oldu.trafiğe çıkış 2008 oldu tabi.sattığımda adam abi 1,5 sene de ne çok yol yapmışsın demişti
örneklerle sabit ama senin başından geçen farklı sana kısa ve öz burası Türkiye bizim memurlar başka yerde bulunmaz.
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)