arkadaşlar bildiğimiz gibi noterdeki alım satım vergisini devlet kaldırmıştı eski masrafın 4/1 gibi bir mebla ödemeye başlamıştık bu çok sevindirici bir durumdu..
fakat tabi bu sevinç ruhsatı üzerinize almaya gittiğiniz zaman bitiyor
çünkü zorunlu trafik sigortası almış başını gitmiş..
ankara sigorta: 500 küsür tl (ama yapmıyorlar zaten)
başak groupama: 120tl
güneş sigorta:140tl
aksa sigorta 89tl
malesef hükümet sigorta olayını serbest bırakmış yani olay şu, biraz kafayı çalıştırınca ortaya çıkıyor! noterden aldığı vergiyi kaldırıp sigortaya yansıtmış bunu neden yapmış anlayayım (ben öyle yorumluyorum)
çünkü eskiden kayıt dışı taşıt sorunları, devletin bunu takip etmesi bi takım adli ve hukuki davalar sahibi belirsiz araçlar bu olayların önüne geçmek ve tabiki yine bizleri vergiye mecbur bırakmak için. (muayene gibi) nasılmı? eskiden noter masrafı yüzünden satış yapılmayan araçlar şimdi cüzi noter masrafı ile daha kolay ve teşviki durumuma geldi tamam aracın satışı aldınız şimdi 1 ay içerisinde aracın ruhsat devrini üzerinize almanız gerekli yoksa hem ceza var hem bağlanma sorunu!! gidip bu işlemleri yapmanız gerek bu işelmlere başlamak için sgorta şart ve ordan kaçarınız yok yani önceki noter olayına yanaşmayan kişi şimdi satışı aldığı için devire mecbur bırakılıyor
gittiğim 4-5 sigorta şirketi ağış birliği yapmış gibi aynı şeyi söylüyor
"bu para hazineye gidiyor!!" bende; hela-ı hoş olsun diyorum