Ben de Shark rsr2 kullanıyorum, kulak tıkaçları gürültünün icabına baksalar da onlar olmadan AŞIRI GÜRÜLTÜLÜ bir kask olduğunu bilin. Bunun ana sebebinin gavurların "neck roll" dediği şeyin (kaskın alt tarafında boyunu çevreleyen kısım) rsr2'de var yok arası olması. Ben şimdi alacak olsam, hem rsr2 hem xr-1100 SHARP'dan 5 yıldız almış olsalar da yeni bir tasarım olan xr-1100'ü alırdım (bir de tabii ki neck roll denen hadise xr-1100'de fazlasıyla mevcut
)
Karşılaştırma
RSR 2 Boyun bölgesi
XR-1100 Boyun bölgesi
Kaskların baktıkları yönler ters, yani Shark'ın fotosunda ön taraf sol taraf, Shoei'de ise ön taraf sağ taraf. Karışıklık olmasın diye ekleyeyim dedim.
Shark'da o arka tarafta gördüğünüz açık kısım inanılmaz büyük bir gürültü kaynağı. Shoei yeni tasarımında o kısmı iyice kapatmış. Shark'da benim maruz kaldığım o berbat ses Shoei'nin bu modelinde olmayabilir.
Kask gürültüsü hakkında bir kaç şey daha ekleyeyim olayı iyice açıklığa kavuşturmak için. Bir kaskta hissedilen gürültü seviyesi sürücüden sürücüye değişir. Ayrıca kullanılan ön camdan tutunda, sürücünün kafa yapısına, kaskın ne kadar iyi oturduğuna, rüzgarın yönüne ve hatta giydiğiniz montun yakasına göre bile değişiklik gösterebiliyor. O yüzden benim tecrübe ettiğim şeyi başka biri tecrübe etmemiş olabilir
Dünya'nın en sessiz 3 kaskından biri (belki de en sessizi) olan Schubert C3'de boyun bölgesine gösterilen özen üstteki iki kaskla kıyaslandığında, aslında bu gürültü işinin çokta tesadüf olmadığı ve çoğu markanın bu konuda "tembellik" ettiği anlaşılıyor.