Arkadaşlar merhaba, bende kaskın içindeki rüzgar sesinden muzadaribim. İlk kaskım olduğu için duyduğum sesin ne kadarının mormal yada anormal olduğunu da bilmiyorum ama özetlemek gerekirse rüzgar kafamda patlıyor, yarım saat yol gittiğimde beynim uğuşuyor, okadar gürültü var ki kendi sesimi motorun sesini hiç bir şey duymuyorum. Ertesi gün kulaklarım çınlıyor katlanılmayacak dozda rüzgar gürültü sesi alıyorum.
Çene altlığı, balaklava, boyunluk ne varsa kullanıyorum. Kaskın Shoei Nxr modeli. Bu normal midir sizce ?
Pamuk takin arkadaşlar
Ciddi rahatlatiyor
bende silikondan imal edilmiş 2 tane kulak tıkacı var. biraz su tutarak kulağa takıyorsunuz ve sonra suyun altındaymışçasına bir sessizlik..
geçenlerde erdekten bursaya dönerken tek kulağıma tıkaç diğerine kulaklık taktım müzik dinlemek için, o haliyle bile çok rahattı..
hjc rpha 10 kask kullanıyorum. Her ne kadar rüzgar sesini fazla iletmese de kulak tıkacı kullanmaya başladıktan sonra tıkaçsız kullanmak uzun yolda rahatsız edici bir hal olmaya başladı.
2 adet kulak tıkacı denedim ( alpine motosafe ve nonoise ) alpine motosafe den daha memnunum.
Bu kulak tıkacını şiddetle tavsiye ederim.
http://www.motomaxonlineshop.com/alp...ulaklik-pmu280
Merhaba, nexx xr2 carbon pure kullanıyorum. En sessiz kasklardan biri denmesine rağmen 120+ hızlara çıktığımda içeri sesi bırak sinek giriyor Şimdye kadar hiç düşürmedim ama acaba sorun benim kasktamı.
Madem konuyu hortlatmışsınız işe yarar bir tavsiye vereyim.
Bir de şöyle bir uygulama var. İşe yarayacağını düşünüyorum zira kaskın o bölgelerini elimde kapattığım zaman ses ciddi biçimde kayboluyor. Hafta sonu deneyeceğim aldım malzemeleri.
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:53 ----------
linki unutmuşum
Alpine Motosafe Earplugs
http://urun.n11.com/aksesuar/alpine-motosafe-motosiklet-kulaklik-kulak-tikaci-P97735610
Rüzgarı toparlayıp kafaya yansıtmayacak, doğru dizayna sahip büyükçe bir ön siperlik + Schuberth kask. Bu sorunla başa çıkmanın en ideal çözümü bu olsa gerek. Kulak tıkacı işe yarıyor olsa da şehir içi kullanım için ideal bir şey değil bence.
Bir de yukarıda SHOEI NXR için farklı yorumlar yapılmış. Sadece o kask için değil, bütün kasklar hakkında böyle farklı yorumlar olmasının sebebi kullanıcıların kendileriyle alakalı. NXR bana göre de gürültülü bir kask ama benim boynum ince ve alttan fazla hava alıyorum. Ayrıca scooter kullanıcısı olduğum için kafam dik duruyor. O kask biraz yatık pozisyon istemekte. Bence X-lite X702GT, NXR'dan daha sessiz bir kask; ama bir başka kişi için bunun tam tersi geçerli olabilir. Bu kask konusunda aslında almadan önce deneme yapmak lazım, daha önceden de yazmışlar zaten. Keşke test sürüşü imkanımız olsa.. Gereksiz masraftan kurtulmuş olurduk.
Benim de bir sonraki kaskım Schuberth olacak sanırım bu arada. X-lite'ı alırken de söylemişlerdi "sessizlik istiyorsan Schuberth almalısın" diye. Bu konuda bu markayı çok övüyorlar. Merak ediyorum sahiden söylendiği gibi mi diye.
Arkadaşlar çok güzel çözümler paylaşmışsınız kulak tıkçlarını denicem rüzgar gürültüsünü almam gayet normal anladığım kadarıyla özellikle motosafe earplugs baya iyi yorumlar almış
f1 kulak tıkacı olmaz zaten kulaüa girmiyor onlar polirütan süngerden, dereceli kulak tıkacı olmalı silikon yukarıdaki linkte var ama 2 dereceli 3 derecelisini kullanıyorum köküne kadar sokarsan kulağının ki benim az birşey itmem bana yetiyor motorda giderken kendini uzayda gibi hissedersin.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)