hondayı övmeye gerek yok tanımayanın da oldugunu zandetmem ama son yıllarda küçük cc motorlarını japon kendi degilde sagda solda toplatıyor. çinde birezilyada vs peki 250 cc ve altı motorlarında honda yerine başka kaliteli motorları tercih sebepi yapan olaylardan bahsetmek istedim
SYM çoğu kimsenin tanımadıgı hatta ismini arada duyduğu bir motor. taivan malı ve üretimi olan bu motorların üstünlüklerinden bahsetmek isterim.
1. si güven veren firen sistemi orjinal çelik firen hortumu ve kombine firen sistemi hidrolik sistemli-honda daylan lar gibi mekanik degil
2. si performans seramik silindir kullanılmış ısıya dayanıklı ve komporosyon kaçırmazlığı yüksek silindir.bu yüzden çok seri ve güçlü (uzaya çıkan mekiklerin sürtünmeden ön yüzeyleri erimesin diye seramikle kaplandııgınıda hatırlatmak isterim
3. dayanıklılık 52 binde sym nin amartüsör keçelerinde en ufak yag kaçagı yok dag tepe gezen bir arkadaşımız (honda 600 f imde ön amartüsör keçesi yag kaçırıyor 20 binde)
4.dengesi süper. hondanında dengesi süperdi. işletim maliyeti düşük pek parça bozmadıgı için.
FAKAT at gözlügü takan benim gibi insanlar yinede honda demekten vazgeçmez iyi olsada olmasada çünkü büyük bir marka olmuş sadece amplemi yetiyor.insanlara cg125 vardı kendimde eksozun içinde bir parça kırılıyor. ama görmekten geliyordum . cbf 250 de tüm modellerinde eksantirik uzar hemde kısa sürede motor yag kaçagı var ama kıronik sorun okadar önemli degil silikon yeter diyoruz. daylan ların eksoz kopuyor kaynak olunca hallolur diyoruz.1000 RR YAG yakıyor okadar olur diyoruz. cbf 250 nin bir amartüsör 1000 tl ufak kaza yapsak almak zorunda kalacagız sesimiz çıkmıyor yine HONDA diye övüyoruz zorla seviyoruz bu motorları NİÇİN?