Amerika'ya motosiklet nasıl götürülür?
Reklamlar
-
Arkadaşlar daha önceden gemi ile Amerika'ya motosiklet götüren veya nasıl götürüleceğini bilen kimse var mı? Yazın Amerika'ya Work&Travel için gidicem ve eğer uygun fiyata bu işi halledebilirsem ve orada araba veya motosiklet kiralamaktan ucuza gelirse bir şekilde motorumuda yanımda götürmek istiyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Reklamlar
-
Uluslararası kargo firmalarıyla görüşebilirsin..DHL gibi..
En net cevabı onlar verirler..Lakin;
ABD de ehliyetin geçerli olması için bir takım işlemler yapman gerekli..Motosikletini ABD de kullanabilmen için gene bir takım işlemler yapman gerekli..
Tüm bunları biliyor ve işin sadece nakliyeye kalmışsa birr şey diyemem tabii..
-
Osbourne adlı üyeden alıntı
Uluslararası kargo firmalarıyla görüşebilirsin..DHL gibi..
En net cevabı onlar verirler..Lakin;
ABD de ehliyetin geçerli olması için bir takım işlemler yapman gerekli..Motosikletini ABD de kullanabilmen için gene bir takım işlemler yapman gerekli..
Tüm bunları biliyor ve işin sadece nakliyeye kalmışsa birr şey diyemem tabii..
Bundan emin misin? Çünkü buradan amerikaya giden bir çok tanıdığım (turistik 3-5 günlüğüne) genelde orada araba kiraladıklarından bahseder hep. Yani kısa süreli kullanımda geçerli olması lazım.
Merak edip araştırdım biraz. Ehliyetimiz 1 yıl geçerliymiş. Daha uzun yaşayacaksan hangi eyalette kalıyorsan onun sınavlarına girmen gerekiyormuş. Yani 1 seneye kadar olan sürelerde sorun yok.
Ainesi iştir insanın, lafına bakılmaz!
Yine de yaşıyor insan, merak yüzünden. Yeni bir şeyler bekleyip duruyor...
-
aracına geçici kasko yapılması lazım,birde ehliyet için bir presedür varmış onları araştırman lazım.
Hızlı bir Rider olmak için hızlı bir motor yetmez! o hızı yapabilecek (g..) yürek te lazım..
GHOST RİDER
-
@ Ante kuzenim seyehat gemisinde çalışıyor ve dediğin gibi kendisi de amerikada ehliyeti ile araç kiralamış ama ne kadar süre ile kullanabilir onu bilmiyorum ve araştırmakta fayda var
KULA BELA GELMEZ HAK YAZMADIKÇA HAK BELA VERMEZ KUL AZMADIKCA :bounce:
-
Ante adlı üyeden alıntı
Bundan emin misin? Çünkü buradan amerikaya giden bir çok tanıdığım (turistik 3-5 günlüğüne) genelde orada araba kiraladıklarından bahseder hep. Yani kısa süreli kullanımda geçerli olması lazım.
Merak edip araştırdım biraz. Ehliyetimiz 1 yıl geçerliymiş. Daha uzun yaşayacaksan hangi eyalette kalıyorsan onun sınavlarına girmen gerekiyormuş. Yani 1 seneye kadar olan sürelerde sorun yok.
Tam olarak ne kadar zaman durunca geçerli vs. bilmiyordum bende ama bu tür bir eşleniklik belgesi istendiğini biliyordum..İyi oldu bu yazdığın..
-
özgenç,
eyalete göre değişiyormuş süresi ama maksimum bir yıl. Yalnız burada asıl sorun bence motosikletin götürülmesinden (paran varsa bir yol bulunur) veya ehliyetten (eninde sonunda bir şekilde çözülür) daha önemli:
Amerikada ki trafik kuralları. İşte bu ha deyince 3-5 günde öğrenilmez. Ve orada trafik cezaları da baya ağır bildiğim kadarıyla. Elbette işaretler uluslararası ve sonuçta anlarsınız. Burada kastettiğim daha çok uygulama. Örnek vermek gerekirse
Türkiye de servis aracı dururken -öğrenci indirip, bindirirken- solundan geçmek daha 1-2 yıl önce suç oldu. Geçen kaç kişi yakalanıyordur acaba? Amerikada geç bakalım ne oluyor.
Yani işin asıl zor kısmı bu bence bu olayda.
Ainesi iştir insanın, lafına bakılmaz!
Yine de yaşıyor insan, merak yüzünden. Yeni bir şeyler bekleyip duruyor...
-
Ordan bi motor al gelirken satarsın. Araçlar çok ucuz orada 100$a bile uygun bişey alırsın.
-
dhl kesinlikle öneririm büyük bir titizlik ve disiplin söz konusu tam vaktinde ulaştırırlar kargoyu
-
Ben ABD de yasiyan biri olarak bildiklerime bildigim kadari ile cevap veriyim.
Burda 100$ a motor yok saglam motor istiyorsan 2000$ 3000$ dolar cebinden cikicak.
Kendi motorunu getirirsin ama sana cok pahaliya mal olabilir.
Kendi aracini getirdiginde evrak isleri var bi dunya.
Ehliyet dert degil, Turkiye ehliyeti ile kiralamaya kalktiginizda biraz pahaliya gelebilir.
Zaten burda ehliyet almak 1 gunluk is.Sinava girdiginiz gun ehliyetinizi alabiliyorsunuz cogu zaman.
Burda kiralama fiyatlari degismekle birlikte,
Benim sordugum yer bana gunluk 47 dolar fiyat cekti.Biraz fazla bunun sebebi Sosyal Guvenlik Numarasi olmamasi, yas, ehliyetinin kac yillik oldugu.
Trafik kurallarini bi haftada cozersin.Oyle profesor olmak gerekmiyor, nazik, saygili ve sabirli olman zaten butun kurallara uymana esittir.
Hiz sinirini gecme, yayalara n'olursa olsun yol ver, sinyalini unutma, makas gibi sacma dusunceler icine girme, polisi gordun mu sut dokmus kedi taklidi yap, onunde duran arabayi gecmeye calisma yol vermesini yada ilerlemesini bekle(tabi her duran arabanin arkasinda saatlerce bekle demiyorum bizim trafigimizle karsilastirildiginda).
Benim bulundugum yer California daha once New Jersey ve New York ta yasadim.
Burda cezalar kol gibi ben New Jersey de polis siki derdim burda daha da fena.
Ama asla Turkiye gibi gevsek degil bunu unutmamak gerek New Jersey de camdan sigara attik diye sigara basina 54$ dolar ceza kesti polis.
Veee en buyuk tavsiyem polis af edersin ama agzina tukurse ses cikarma, cikardigin son sesler bile olabilir zorlarsan yada banka hesabinda saglam bi dususe yol acabilirsin isin kotusu zencilerle dolu bi hapisane de olabilir.(hapise giricegine burda ol daha iyi bence).
Insallah yardimci olabilmisimdir.
-
Jubaa adlı üyeden alıntı
Burda 100$ a motor yok saglam motor istiyorsan 2000$ 3000$ dolar cebinden cikicak.
Ehliyet dert degil, Turkiye ehliyeti ile kiralamaya kalktiginizda biraz pahaliya gelebilir.
Zaten burda ehliyet almak 1 gunluk is.Sinava girdiginiz gun ehliyetinizi alabiliyorsunuz cogu zaman.
Benim sordugum yer bana gunluk 47 dolar fiyat cekti.Biraz fazla bunun sebebi Sosyal Guvenlik Numarasi olmamasi, yas, ehliyetinin kac yillik oldugu.
Trafik kurallarini bi haftada cozersin.Oyle profesor olmak gerekmiyor, nazik, saygili ve sabirli olman zaten butun kurallara uymana esittir.
Hiz sinirini gecme, yayalara n'olursa olsun yol ver, sinyalini unutma, makas gibi sacma dusunceler icine girme, polisi gordun mu sut dokmus kedi taklidi yap, onunde duran arabayi gecmeye calisma yol vermesini yada ilerlemesini bekle(tabi her duran arabanin arkasinda saatlerce bekle demiyorum bizim trafigimizle karsilastirildiginda).
Ama asla Turkiye gibi gevsek degil bunu unutmamak gerek New Jersey de camdan sigara attik diye sigara basina 54$ dolar ceza kesti polis.
Veee en buyuk tavsiyem polis af edersin ama agzina tukurse ses cikarma, cikardigin son sesler bile olabilir zorlarsan yada banka hesabinda saglam bi dususe yol acabilirsin isin kotusu zencilerle dolu bi hapisane de olabilir.(hapise giricegine burda ol daha iyi bence).
Tam macera dolu amerika fikrine uygunmuş toz pembe hayallerin ulkesi değilmiş demekki.
Ötenazi hakkımı yaşayarak kullanıyorum. Z @ B ! T
Gideceği yeri bilmeyene hiç bir GPS yardımcı olmaz!...
-
Tarzım çok basittir.....
Her zaman en kalitelisi ile memnun olurum
-
götürürsün , binersin de orada bir şekilde ... ama geri getirmeye kalktığında aylarca motoru alamayabilirsin gümrükten . birçok şeyi ispatlaman gerekir türk gümrüğüne ... ki hergün uğraşıyorum , hiç tavsiye etmem gümrükçü ile uğraşmanı . götürüp orda çöpe atacakmışsın gibi hesap yap .
-
hocam 1500-2000 tl ye harley davidson al takıl bence .. son olarak gelirken motosiklet parçaları cok ucuz bol bol getirirsin artık
http://www.akilli.tv/video/453769/Harley-Davidson-883-custom-ista.aspx
-
Jubaa adlı üyeden alıntı
Süpermiş ya, aynı filimlerdeki gibi
Denildiği kadar okumayan bir toplum değiliz. ErkekIer bildiğini okuyor, kadınlar da canına okuyor
-
Parsiyel olarak konteyner ile gönderdiğinde yaklaşık 25 günde oraya gider. Bu taraf ve Abd' deki liman masraflarıyla beraber sana 1000 dolar'a gelir. Tabi burada vereceğin triptik, uluslararası ehliyet masrafları da eklenecek. Hiç gerek yok git orada motor kirala.
-
Komple konteyner yuklemektense Amerikaya sefer yapan konteyner hatlarıyla gorusun . LCL yani GRUPAJ KONTEYNER sartlarında AMBALAJLANMIS ( ambalaj sartlarinida ogrenmeniz lazim - export packing ) motorunuzu konteyner hattına veriniz. En ucuz yol budur. Ancak bir nevi IHRACAT islemi oldugu icin bir gumrukcu tayin etmeniz lazim. MAERSK TURKON ARKAS gibi konteyner hatlari size yardimci olurlar. Onlarin gumrukculerinden ne tur evrak istendigini ogrenebilirsiniz. DHL cok pahaliya mal olur.Eger bu motor geri gelecek ise yurt disina cikis evraklari farklilasacaktir.
-
Turk plakasi ile dolasamazsin orda , Triptik cikarman lazim gereksiz kulyen masraf. Birde yaz icin gidiyorsun. Parca sikintisida cabasi, goturdugun motor yarin ariza yaparsa nerye gideceksin tamir icin???
Git gez eglen. Biraz amerikan oyuncaklari ile oyna, agrimayan basini agritma.Jubaa arkadasimiz zaten o kadar net yazmiski.7 sene yurt disinda yasamis biri olarak soyluyorum. Bilmedigin bir ulkede boyle bir sey cidden bas agirisi olarak bitebilir. Ben ilk sene sirf ceza odemek ile ugrastim olayi idrak edene kadar.
[COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti
-
Mondial 250MCT 'yi oraya götürüp ugraşmaya gerek yok, orada uzun süre kalacaksan eğer ehliyet işlemlerini hallet ilk önce, sonra kargo parasıyla git temiz bir sportster 883 yada maruder al.
Bedenimdeki Ruhun ^3^ günlük sahibiysem istedigim gibi yaşarım.
-
Bende yazın arkadasımla birlikte Amerikaya gitmeyi düsünüyorum . Bence burdan motosiklet götüreceğine orda bi tane alman daha mantıklı . Buraya göre daha ucuz zaten .
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler