Allah kolaylık versin Hemşerim.İstanbuldanmıdır nedir giderken trafıkten adım atılmaz 5 dk sonra o yolu dondugunde yol acıktır o kadar bırıkmıs araba 1 dkda nasıl acılıyor o yol anlam veremedım hiç
zor abi gerçekten çokzor göz göre göre bana çarptılar
kadın sürücüler, münübüsler, kamyonlar, vs. öncelikle bunlardan uzakdur.
bizim milletimiz aradan motormu geçer demiyor şerit deyiştirecekya önce arabanın kafasını sokuyor sinyal minyal gereksiz heran yandan birşey gelebilir
İstanbul gibi bir şehirde motosiklet kullanmak... Eğer uzunca bir süredir yoğun bir şekilde İstanbul tarifiğinde motosiklet kullanıyorsanız ve başınıza çok ciddi bir kaza gelmemişse bence iyi motor kullanıyorsunuz demektir. Ufak tefek kazalar atlattıysanız, iyi bir sürücüsünüz ama biraz daha dikkatli olmanız gerekir. Kimin ne yapacağı belli olmuyor. Şöyle bir istatistik yaparsak, trafikte gördüklerinizin %5 kadarı sinir hastası, ruh hastası veya psikopat olsa, işten eve giderken ortalama 100 farklı araç arasında yer alıyorsanız, 100 kişiden 5 kişisi psikopat demektir ki bu insanlara denk gelmeniz çok büyük olasıdır. O yüzden işten eve her gittiğiniz gün ufak da olsa aksiyon yaşamanız olasıdır.
Yani süratli giderken önünüze kıran varsa, siz sağ şeritten giderken çıkışı kaçırmamak için en sol şeritten en sağ şeride aniden geçip sizi öldürmeye teşebbüs eden varsa, altınızdaki motoru görüp gaza gelip altındaki arabanın ne olduğuna bakmadan özellikle ışıklarda dururken size ara gaz verip sizi tahrik eden varsa, sinyal bile vermeden yolun ortasında yolcu indirmek için duran dolmuş ve dolmuştan hiç arkaya bakmadan armut gibi yolun ortasına atlayan varsa, yayaya yasak olsa da otobanda karşıdan karşıya geçen öküzler varsa bunların hepsi normaldir çünkü burası İstanbul !!!
Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.
bu iş köyde derede,hamam havuzlarında yüzmeyi öğrenip ben yüzme biliyorum deyip,castroda denize girmeye benzer.duru bir sudan çalkantılı bir suya girmek.ister istemez tırsarsın.durgun bir yolda alışkanlık halini almış davranışların bu trafikte biraz başlını ağrıtır.yanlız dikkatli olup trafiği okuya bilirsen pek sorun olmucaktır,böylelikle kısa bir sürede alışırsn.
trafiği okumaktan kastımı ileriki günlerinde anlıcaksın zaten.bir iki örnek vericek olursak.
mesela minibüsü görünce .direk aklına heran E-5 in ortasında durup yolcu alabilir veya indirebilir,sağından solundan sollayabilir...vs.vs
taksiyi görünce (sarı taksi)hiç acımadan seni sıkştıra bilir sen yokmuşsun gibi davranır,kavga etmeye hazırlıklı...vs.vs.
trafik okuma istabulda böyle olur.aslında böyle değildir.yanlız istanbulda şartlar geriği okunacaklar sırasında ilk bunlar gelir...
"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz" A. Şerif İZGÖREN
kendine güvenin önemli en başta bizim söylediklerimizden çok.. Biz sürersin desek sen güvenmiyorsan kendine boş..
Ama bence dikkatli olduktan sonra Allahın izniyle hiç bişey olmaz..
Sen istiyor temiz bir yamaha ? Verecek 2.500 $ ..
"TayGuN"
"GuNControll"
"Hızlı Gidebilirim Sen Yapma Telaş (; "
DÜN gece 1 sularında başıma gelen bir olayı aktarayım aşağıdaki çizimdeki:
siyah oklar normal trafiğin akışı
kırmızı oklar yolunu şaşırmış şöför
Allahtan gelirken gördüm taa o yolun öbür tarafındayken kaldırıma kadar çıktım sayılır çokta hızlıydı.
yes, i'm falling... how much longer till i hit the ground? i can't tell you why i'm breaking down.do you wonder why i prefer to be alone? have i really lost control? i'm coming to an end.
İstanbul'da araç kullanmak,helede yabancısıysan şehrin Allah yardım etsin.
Hızlı bir Rider olmak için hızlı bir motor yetmez! o hızı yapabilecek (g..) yürek te lazım.. GHOST RİDER
Sevgili dostum böyle şeyleri yaşadıkça tecrübe edineceksin
İç sesim dışardan duyulsa beni kurşuna dizersiniz..
yes, i'm falling... how much longer till i hit the ground? i can't tell you why i'm breaking down.do you wonder why i prefer to be alone? have i really lost control? i'm coming to an end.
+1
emin ol burada safranboludan çok çukur vardır! özellikle yan yollar allaha emanet türk milleti olarak koskoca ana yoldaki rögar kapağı ve ızgaraları asla yolla aynı seviyede yapamayız bunlar ya yukarda ya aşağıda olur burda anla şimdi diyeceksin nden bunu dedin çünkü sen o çukurlara girmemek için çaba gösterirken aynaya ve önüne bakmayıp dikkat dağıtacaksın buda sende aşırı bir sinir yapcak yada seni riske sokacak
zengin veya fakir farketmez, apaçilik ya da ezik alt kültürün, motosiklet üzerinde hiç bir izahı ve bahanesi olamaz... ) (3 litre benzin koyuyorum bir hafta geziyorum diyen adamlardan ve motorlarından uzak durun)
biz alıştık,sende zamanla alışırsın
ASİYİZ BİZ MOTORCUYUZ....
Tekrar teşekkür ederim Hepimize kazasız, belasız sağlıklı sürüşler dilerim
istanbulda araç kullanan heryerde araç kullanır çok zor çok
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)