Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

devir saati

Motovento
    REKLAM ALANI
    zaferkarizma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    hepsi satıldı :(
    arkadaşlar motorum mondial 125 uag devir saatiyle ilgili bi sorum var. gazı verdiğimde yada bıraktıgımda yada debriyajı sıktıgımda çok geç tepkime veriyor (ibresi).videolarda falan izliyom ibre zınk iniyo zınk çıkıyo bizim onalrın yanında kaplumbaga gb buna nasıl bi çözüm bulabilirmiyiz?

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:11 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:05 ----------

bu olay ibre telindenmi yoksa motordanmı yoksa göstergedenmi kaynaklanıyo neyi yada neleri değiştirmem lazım! bilginiz varmı?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Sinan Aksu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Afrika..
    o tip motorlarin devir saatleri genelde sorunlu oluyor bildiğim kadari ile.. Hatta benzin göstergeleri bile.. Hatta kilometre sayacı bile.. Bir kaç defa benzer konular açılmıştı yanılmıyorsam. Kendi motorumu sattiğim için bir arkadaşımın 125'lik kymco'su ile geçen pazar ufak bi sahil turu yapmıştım. Aynı problem ondada vardı, bunlar neden böyle dediğimde ''ucuz etin yahnisi'' demişti.

Ama insanlarda haklı kardeşim. Adamın zaten maddi imkanı yerinde olsa gider iyi bi makina alır.. Servisine göster istersen kardeşim bi..
    İç sesim dışardan duyulsa beni kurşuna dizersiniz..

aggressive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tgb X-Motion 250
    iki sebebi vardır

1-kuvvetli motorsikletlerin motorları hızlı devirleniyor

2-senin devir saati hassas ve hızlı tepkili değildir
    2006BWS100-2007CBF150-2010CBF150-2007FZ6SFAZER-2006CBF600-2012CBF150-2012AGİLİTYCİTY125-2005CBF600-2006Z750S-2008GSXR600-2014CRF250L-2014JOYMAX 250-2013İNAZUMA250-2018S3 250-2014TGBX-MOTİON250

Motosikleti
    hızlı devirlenme değil zaten motor hızlı devirleniyor ama devir saati arkadan geliyor :( göstergeyi yada teli mi değiştirmem gerekiyo acaba ne yapmayalım :(

Samet Ağır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA YZF 1000 thunderace ,NC 750 S
    devir saati çok yüksek ihtimalle ki hatta %100 elektroniktir.teli filan olmaz.o eski tip motorlarda vardır.km saati gibi devir saatininde teli vardır..tahminimce senin sorunun göstergenin içi rutubat aldığı için ibre iğnelerinin uçları ve yuvaları paslanmış.bıraz sıkışık olduğu için zorlanmadan dolayı geç yükseliyor.içini açabilir ve temizliğini yapabilirsen sorunu öözebilirsin.ama dikkat etmelisin ibrenin pandülü,zembereği yada yayı diye tabir ettiğimiz yay çok ince ve hassas tır.tamir edeyim derken daha beter bozmayasın.kolay gelsin....

Motosikleti
    devir saatimin elektronik oldugunu zannetmiyorum çünkü km teli aynısından ordada var ve motor yeni aldıgımdada oyleydi yani!

Sinan Aksu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Afrika..
    Alıntı sametagir adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    devir saati çok yüksek ihtimalle ki hatta %100 elektroniktir.teli filan olmaz.o eski tip motorlarda vardır.km saati gibi devir saatininde teli vardır..tahminimce senin sorunun göstergenin içi rutubat aldığı için ibre iğnelerinin uçları ve yuvaları paslanmış.bıraz sıkışık olduğu için zorlanmadan dolayı geç yükseliyor.içini açabilir ve temizliğini yapabilirsen sorunu öözebilirsin.ama dikkat etmelisin ibrenin pandülü,zembereği yada yayı diye tabir ettiğimiz yay çok ince ve hassas tır.tamir edeyim derken daha beter bozmayasın.kolay gelsin....
    İç sesim dışardan duyulsa beni kurşuna dizersiniz..

Samet Ağır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA YZF 1000 thunderace ,NC 750 S
    ben motorunu scooter sanmıştım.şimdi resimlerini buldum
    honda cgl 125 kopyası.bende honda vardı ama devir saati elektronikti.
    sanırım mondial buradan da kısmış.bu durumda da aynı şey söz konusu.
    çünkü ibre iki ucu sivri bir mil, ve mil de bu sivriliklerin oturduğu yuvada çalışıyor...
    telin değişiminin çözüm olacağını düşünmüyorum.
    ama şüna bak göstergelerden çıkan km saati teli ön tekere gidiyor.
    diğeri motor bloğuna giriyorsa tamam telli devir saatidir...

Arjantinli69 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKİ GSF 600 S BANDİT
    alttaki linki okursanız istediğiniz bilgi olabilir.
    http://www.motosiklet.net/forum/moto...l-125-uag.html
    Hızlı bir Rider olmak için hızlı bir motor yetmez! o hızı yapabilecek (g..) yürek te lazım.. GHOST RİDER

Motosikleti
    yok zaten o topiği takip ediyorum ama yok napıcaz bunu için ya illa zınk çıkıp zınk inmesede olur ama hiç olmasa biraz daha hızlı tepkime versin.

Motosikleti
    arkadaşlar yardımlarınızı ve bilgilerinizi bekliyorum

Dostum parça parça söküp kontrol edeceksin.Önce km teli sök yeni yada başka birtane tak.Yoksa gösterge değiştir.Ben de kullandım bu motosikletten.Göstergeleri sağlam dı.Km teli çok pahalı birşey değil.Oradan başlaman yararına olacaktır.

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler