benzincimiz yağlı benzinin litre fiyatını 4.5 tlye satıyor.Bildiğim kadarıyla benzinin litresi şu anda 3.27 falan sırf yağ katıyor diye bu kadar fiyat arttırmaya hakkı var mı sizce yada normal bişey mi bu ?
benzincimiz yağlı benzinin litre fiyatını 4.5 tlye satıyor.Bildiğim kadarıyla benzinin litresi şu anda 3.27 falan sırf yağ katıyor diye bu kadar fiyat arttırmaya hakkı var mı sizce yada normal bişey mi bu ?
2 zamanlı yağın litresi ne kadar ki
nerde 3.27
3.70 in üzerinde. kullanılan yagında litresi 5-6 civarında. yüze 5 yag karıştırsa 4 lira yapar maliyet. 4.5 anormal bir rakamdır. alma. kendin karıştır ama fazla koyarsan etraf duman olur ve performans azalır az koyarsan sekmanlar ses yapar sonrada silindir aşınır ve kitler.
bence normal..
sade benzın al ve yagını kendın kat....
onların kattıgı yagın ne mal oldugunu bılmıyorsun cunku...
adanadan jawa getırırken gördum yagıda cok katıyorlar...ben o yuzden yaglı benzın almayıp kendım karıstırmıstım...
1 litre 2T motor yağının fiyatı 7.5- 8 lira arası değişiyor. buradan yola çıkarak hesapla işte. 1 lt benzine 0,40 gr yağ katsan ( yani mobilet yıllarımdan aklımda kalan) yağ 8 tl desek 8 bölü 1000 grm eder 0,008 krş. x 0,40 = 32 krş yani benzi 3,30 desek artı 35 krş yağ desen litre başına 3,65 tl eder. bence sen yağını benzinini kendin karıştır derim.
Sözün en güzeli, söyleyenin doğru olarak söylediği, dinleyenin de yararlandığı sözdür.
acaba firmalar fiyat konusnda özerk mi yoksa üst sınırı mı var yoksa şikayet etmeyi düşünüyorum...
Türkiyede zaten ne normalki benzinle 2t yağı ayrı ayrı al Bir litrede 40 gram yağ karıştır benzine.
Bir damla özür nice yangınları söndürür.Gurur yapmayın yoksa o yangın tüm sevdiklerinizide götürür.
Şikayet etsen ne olacak..Petrol işi pis iştir. Dünyada petrol ürünlerini en pahalı kullanan ülkeler sıralamasında ilk 3 teyiz zaten. normalde mazotun fiyatı 1.1 tlye iken vergiler ile birlikte 2,6 tllerde ÇOK BÜYÜK RANT VAR dikkat et şikayet ettiğin adamlarında biryerlerde istasyonları olabilir.
Sözün en güzeli, söyleyenin doğru olarak söylediği, dinleyenin de yararlandığı sözdür.
İki zamanlı motorlar içinmi bu yağlı benzin?Nerede satılıyor ben yeni duydum?
fazla bence
ben castrol 2t alıyorum litresi 6 tl 1 litreye 40 gr. katsan 1 lt. benzine maliyeti 24 krş oluyor
sen en iyisi kendin al kat yağını bide onlar hangi yağı katıyor bilemezsin
Akıllılar dövüşmeden önce kazanırlar, cahiller kazanmak için dövüşürler. ZHUGE LİANG
bu hizmeti veren kuruluşu ilk defa duyuyorum heee ee malum yurdum yer yaaa hizmette sınır yok
Mustafa Kemal Atatürk
arkadasim zaten kutunun ustunde hersey yaziyo,depona koydugun benzin miktarina gore olcekle dokersin.hem benzincininde bu orani goz karari yapiyor olabilir.bence cok fazla guvenme.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:10 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:09 ----------
bencede
RIDE or DIE
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)