@Nemrut
Olm sen terletsen terletsen aYe gibi adamları terletirsin.. Pis Cup yarışçısı seni.. Sen önce bahane bulmaktan vazgeç, yok tekerim bitik, yok motorum soğuk, yok zincirim bol, yok şişmanım, yok köpeğimi gezdirecem... Öyle diğer forumlarda çoluğa çocuğa hava atmaya benzemez olm bu işler.. Karşında çocuk yok hahahhahele o boy yok mu... onu virajda oyle bir terletirim ki serinlemek için uzun düzlükler arar
@aYe
Olm virajdan neden korkayım? Düzlükte gazlama değil viraj zevk veriyor dememiş miydim? Esas düzlük sonrası viraja giriş anında yanından geçerken senin kaskın içindeki yüz ifadeni görüp gülmekten terliyorum benAbi zaten virajda adam korkudan boncuk boncuk oluyo, terlemek için sana ihtiyacı yok
Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.
Aslında en önemli mesele yer tabi.. Benim hem rahat bir garajım var hemde dükkanında gidip rahat çalışabileceğim usta arkadaşlarım var..
Uğraşmak güzel şey tabi, bu iş nasıl öğrenilir aslında çok basit
Alıyosun 2000 model ve altı bi 4 silindir
Başlıyosun uğraşmaya, servis servis geziyosun kucaktan kucağa oturuyosun önce, en son canına tak ediyor başlıyorsun sökmeye..
Ben 01 02 de körfezde drag yarışlarına katılıyordum otomobilimle 1 sezon 205 mi16 ile yarıştım bir sezon (tam tamamlayamasamda) da 71 mach1 ile yarıştım..
O dönemler motor modifikasyonlar yaparken çok silindirli motorlara alıştım ister istemez, elimden de gelir az çok..
Zamanla söke toplaya araya sora öğrendim işte
Ama eğer imkanıınz varsa bu işi zevk için yapın, eski makinayı onanıcak makinayı 08 makinanızın yanında ikinci motor olarak alın..
SÖker toplar oynarsınız, hatta ebay den alışveriş artık çok kolay, birçok modifiye parçası alıp çok güçlü bir motorda ortaya çıkarabilirsiniz..
Söylediklerim kesinlikle deneyimsiz olmiyacak işler tabi..
Bide bu işin mutfağı var, olay garajla bitmiyor, bir makinayı hakkıyla indirip bindireceğiniz söküp toplayacağınız takım tezgahı 1500 lirayı bulur..
Bi torks anahtarı bile 350 lirayken
Gerisini siz düşünün..
GKN MOTORS
150 km ortalamayı tutturacağım diyorsun yani.....
Senin viraja düzlükteki ile aynı hızla dönemeyeceğini düşünürsek , hızlanma zamanında gene 600 cc fark atar...
Hatta aye bile....
Düzlükteki hızlanması bile 125 liği ısırırmaya yeter de artar... Viraj çerez kalır..
Boy da bizim jawacıların topiğinde sandı kendini....
Dedim ya o da kayış kopardı....
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
@alp_tunay
Pist deneyimi olmayan biri 600cc ile bu dediklerinin hiç birini yapamaz. aYe'yi bir kere piste soktum, 1000cc ile ne yapıp yapamayacağını çok iyi biliyorum. Virajı kötü olan biri düzlükte istediği kadar gaza bassın, düzlük sonu yine viraj çok önceden frenaj yapar. Sen hala düzlükteki farktan bahsediyorsun, madem öyle neden 1000cc ler 600cc lerden yavaş kalıyor? Nerede 1000cc nin düzlük avantajı? Senin bahsettiklerin ancak İstanbul Park gibi düzlüğü bol olan büyük pistlerde geçerlidir, zaten orada geçemeyeceğimi söyledim. Yarışlarda 125cc sınıfında 70 sn gibi süreler yapıyorlar. Hiç kapışmaya gerek yok, aYe her turda bu sürenin altına insin yenilgiyi piste ayak basmadan kabul edeceğim. Benim pistte kapıştığım arkadaşım 1000RR ile 80 küsür saniyelerde döndü, üstelik bu kişi aYe'den çok daha uzun süre motor kullanır ve çok daha deneyimlidir. Öyle atıp tutmakla olmaz bu işler Alp'cim, pist işi başkadır, dışarıdan göründüğü gibi değildir...150 km ortalamayı tutturacağım diyorsun yani..... Senin viraja düzlükteki ile aynı hızla dönemeyeceğini düşünürsek , hızlanma zamanında gene 600 cc fark atar... Hatta aye bile.... Düzlükteki hızlanması bile 125 liği ısırırmaya yeter de artar... Viraj çerez kalır..
Ne gazladınız yaaa
SS topiğine millet hadi bakim, hadii
Hem lastik sorduk orda bi cvp alamadık, bi el atın..
GKN MOTORS
@GKN
Gökhan şu SS başlığının linkini versene, bir sene uzak kaldım forumdan herşeyden geri kalmışım, bendeki linkte hiçbir şey yok...Ne gazladınız yaaa
SS topiğine millet hadi bakim, hadii
Hem lastik sorduk orda bi cvp alamadık, bi el atın..
Attın taşı çıkaramıyon.... :
Hala şunu anlamam... 600 lük makina kaç saniyede dnüyor?... İzmit pistini bilmediğim için soruyorum.... Eğer 125 lik 70 saniyede dönüyorsa 600 lük işi bilen biri 30 saniyede falan döner...
Yok 600 lük 50-60 saniyede dönüyorsa 125 lik nası 70 sn dönüyor?...
İzmir için konuşayım...Orasını biliyorum...
Her türlü 125 liği 600 cc deler..Bu sen değil rossi de olsa...
Sürücü faktörü falan bence hikaye...
Dur bi İzmit pistinin krokisine bakayım...
en hızlı 600 46-47 dönüyor
en hızlı 125 61-62 dönüyor
---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:45 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:29 ----------
bir de şu var 600'ler 600 gibi gitmiyor ama 125'ler 125 gibi gidiyor
@ boy,
ben oyle her foruma takılan klavye gazcısı tiplerden degilim.
burada da babamın hayrına takılıyorum
en son rivaya gittigimizde kim önce gitti hatırlatırım. hani inkar edersen felan şahidim de var
sen de fena gitmedin hani. aynamdan hiç kaybolmadın nerdeyse
@Nemrut
En hızlı 600cc yi kullanan Kenan, en hızlı 125cc yi kullanan birkaç sene Cup deneyimi olan bir çocuk. 200 tane yarışçıdan kaç tanesi 46 dönüyor? Sadece 2-3 tanesi. Kenan kadar profesyonel adama ver 125cc bakalım kaç döner.. Kesinlikle 61 altına iner. Yani süreleri buna göre kıyaslamak lazım. Yani ortalamada Körfez pisti için 125cc-600cc zaman farkı 10 saniye diyebiliriz.en hızlı 600 46-47 dönüyor
en hızlı 125 61-62 dönüyor
@alp_tunay
Abicim yarışçı olmadığından bu değerleri kafadan sallayarak yazıyorsun. İzmit için gerçek hesaplama yukarıda. İzmir ve İzmit pistler birbirine yakın ölçüde pistler. 125cc-600cc arasındaki fark senin dediğin gibi 40 saniye falan olamaz. Hakkı, İzmir için 125cc ve 600cc sürelerini biliyor musun?Hala şunu anlamam... 600 lük makina kaç saniyede dnüyor?... İzmit pistini bilmediğim için soruyorum.... Eğer 125 lik 70 saniyede dönüyorsa 600 lük işi bilen biri 30 saniyede falan döner...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:54 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:49 ----------
@Nemrut
Olm sen kendi kendine gelin güvey olmuşsun, yarışıyoruz sanmışsın, ben gezilerde hiçbir zaman kapışmam. Demek ki normal seyir halinde 600cc ile 1000cc peşinden kopmuyorsam, bir de kapışsak ne olacak.. Kapışmak istersen seni piste davet ediyorum ama yarış deneyimin olduğundan ben 600cc ile sen 1000cc ile.. Bakalım gerçekten kapışma söz konusu olduğunda ne yapabileceksin.. Ama sonra her zamanki gibi lastiklerim eskiydi, havası fazlaydı, zincirim boldu, karnım açtı, çişim gelmişti bahaneleri uydurmak yoken son rivaya gittigimizde kim önce gitti hatırlatırım. hani inkar edersen felan şahidim de var sen de fena gitmedin hani. aynamdan hiç kaybolmadın nerdeyse
Bu arada aYe banlanmış, çizmişler aYe'yi.. Nedenini bilen var mı?
gökhan 250 ile 59 mu 60 mı ne dönmüştü.
ben 250 ile 62-63 dönüyordum. cbr 125 ile 64 dönüyordum yanlış hatırlamıyorsam.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:08 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:54 ----------
izmirde hızlı motorlar 1.10 civarında (yanılmıyorsam 1.06 dönen felan vardı).
125 ve 250 1.22 civarında olması lazım.
valla en son istanbulparkın orada da sen kendi kendine gelin güvey olmuştun hatta o kadar olmuştun ki ben aynanda kaybolmuştum seviyom seni ya
piste çıkacaksak benim de 600 almam lazım. şartlar eşit olmalı. ayrıca aldıgım motora da alışmam lazım. yani 2 gün bir yerden motor bulup kapışmam seninle ama alıştıgım motora da egzos beyin neyin dahmam .
Sende farazi sallıyorsun.... İlla yarışçı olmak mı lazım..?...
İzmir pistinde 125 likleri izlemek bile işkence.... Madem izmit pisti ile aynı pek bir fark olacağını sanmam...
Pistte yarış yapmadım haklısın... Ama görüp, bilip ,hesaplama yapamayacağım anlamına gelmez... Kaldı ki bu iş motor işi ise, bir tek sen motora binmiyorsun..Yani bir tek sen bilmiyorsun bu işleri... Bırak ta insanlara fikirlerini empoze etmeye çalışmaya onların sözlerine de kulak ver...
Neyse.... Bak sen dalgana...
aYe kestanesini gösterdi yönetimde çizdi
---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:13 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:10 ----------
alp abi sinirlenmene gerek yok. iyi ki mehmet'e denk geldin daha beterine de denk gelebilirdin
Mehmetçim biz bir aileyiz, 2 ay sonra kızada bir hesap açtık mı, motordaki gibi forumdada 9 canlı olurum.
Nemrut çok pis gider yapmış diycem ama alp_tunay tüm şimşekleri üzerine toplamaya kararlı.
Bu arada ben karımın kocasıyım.
Hayat ne kadar uzun olursa olsun, hep beklenmeyen kadar kısadır.
yazı stilinden senin kim oldugun belli oluyor. getirtme beni oraya. çok fena yaparım seni
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)