Yahu konu uzadikca uzamis..
Bir karara varamamissiniz hala...
Burada gözüme ilisen bir topic vardi...
Simdi buldum..
Türkiyede kullanilmis motorlari satin almaktan korkuyorsunuz..
Anliyabiliyorum.. Km düsüren düsürene.. Ve genelde Türkiyede motorlar pek yaslanmiyor sanirim... Her nedense.
Hallo Italienerfreunde außer Ducatifahrer -weil eigenen Bereich
Was haltet Ihr denn von einer Typenliste? Mich würde schon mal interessieren, was hier so "rumfährt" in unserer Marken-Ecke
Hallo italyan arkadaslari ducati haric. Onlarin kendi forumlari var.
Ne kullandiginizi merak ediyorum..
Arkadasin sordugu bu...
Cevaplara bir bakin kac yasinda motorlar var... Sizlerin 2000 lerin ekmegi yenildimi sorusuna bir cevap.. Adamlar neleri hala kullaniyor..
Bronco-Bill
Moto Guzzi California EV
schwarz
2000
-------------------------
Slamjack---Moto Guzzi---1000SP---Blau---1984
Gruß Hannes
---------------------------
V2-Cruiser---Moto Guzzi---1000SP---Blau---1984
Frederick---Cagiva---Mito 125---metallic-blau/gelb---2002
Bronco-Bill---Moto Guzzi---California EV---schwarz---2000
Uteschnute---Moto Guzzi---Breva 750---rot---2005
Ok, und jetzt 1000S, grün BJ 91
----------------------------
Moto Guzzi California I Bj. 80
Morini 500 Sei V Bj. 84
Cagiva Elefant 350 Bj. 87
Aprilia Tuareg HPX Bj. 87
-------------------------------
Magni - BMW MB1 rot Bj. 1988
der Rest .....
BMW R 90/6 schwarz Bj. 1976
umgebaut z.B. 1043 cm³, Zentralfederbein, usw.
BMW R 80/7 rot Bj. 1979
Serie
Hercules W 2000 rot Bj. 1976
Serie
Hercules W 2000 rot Bj. 1976
umgebaut z.B. Zentralfederbein, usw.
Hercules W 2000 Oil-injection schwarz Bj. 1977
Serie
Guzzi Daytona....... rot .............1994........Umbau auf Racingmopper´l
Guzzi Centauro.......rot/weiß.....1998.........Umbau auf Racingmopper´l
Guzzi Centauro.......rot/weiß.....1998.........Umbau auf MGS01
Also zu meiner 'kleinen':
Guzzi V35 II
BJ: 1982
Farbe: rot
Hubr: 349ccm
BJ=Baujahr=Üretim yili
Sizler 2000 den bahsediyorsunuz.. Burada adamlar 1980 lerden konusuyor...
Ve daha eskilerden...
Artik sizler düsünün biz nerede yanlis yapiyoruz...
Hayatin icin bir saniyeni harca.
Hayatini bir saniye icin harcama.
boy,
pistlerde tecrübelisin kim kafa tutacak sana pist içinde, bir çok arkadaş bilmez pist olayı çok farklıdır.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 08:44 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 08:43 ----------
bence hayabusaya geçmeden önce sen 1000 lik kullan kamyondan inip ferrariye binmiş gibi olma
---------- Mesaj ekleme zamanı: 08:52 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 08:44 ----------
senin makina yürüyordu hani
Ya hala yazıyormusunuz bu topiğe . Gökhan (GKN) başlarda,bizim memleketimizdeki 2. el makinaların ne hale geldiğini,neler yapıldığını en düzgün lisanla anlatmış.Geri dönüp bir okuyunda ondan sonra yazın.Hastayım bu yazmış olmak için yazmak olayına
AKILLI OLALIM;DÜNYADA EŞİ BENZERİ OLMAYAN BU MÜKEMMEL COĞRAFYAYA,TÜRK İNSANINA VE TÜRK'LÜĞE SAHİP ÇIKALIM.100 YILI AŞKIN SÜRDÜRÜLEN TÜRK ULUSUNU BÖLMEYE YÖNELİK OYUNLARA ALET OLMAYALIM.HEPİMİZ KARDEŞİZ.NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...
@Nemrut
Olm 1000cc makine ile 600cc yi ayırmak değil, 600cc ile 1000cc peşinden kopmamak başarıdır. Sen olayları karıştırmışsın, 1000cc üzerine oturayım bakalım ne fark edecek? Bir daha beni önünde görebiliyor musun bakalım hehehehben de çok doldum abi. makinaya ölü eşşek fiyatı çekiyorlar. pistonları büyüteyim diyorum. pistonları büyütüp otoyolda 600'leri daha saglam ayırmak istiyorum
@aSuBaYaH
Forumda kendini bilmez çok abicim, kafa tutan tutar. İyi motor sürdüğünü düşünen herkes pistte de başarılı olacağını düşünür. Ben oltayı attım ama demek ki o kadar da güvenmiyorlar kendilerine Benim derdim onu bunu delmek değil, bu forumda çok anlamsız ve saçma kıyaslamalar yapılıyor, buna taktım kafayı sadece. Benim SRAD şöyle gider, böyle gider olaylarını geçin artık yaa, kimin ne kadar gittiği bellidir.boy, pistlerde tecrübelisin kim kafa tutacak sana pist içinde, bir çok arkadaş bilmez pist olayı çok farklıdır.
Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.
sen 1000cc üstüne oturursan ben 1200-1300 cc üstüne otururum. yine değişen bir şey olmaz. arkamdan kopmazsın
@Nemrut
Sen 1300cc makineyle 1000cc de gittiğin gibi gidemezsin, 1000cc bu işin son noktası... Ah ulen ben benim Fireblade'i satmayacaktım sen o zaman görürdün gününü, zaten senin motor iyi açılmamış, birinci viteste bile farklıydı benim motor seninkinden.. Yazık oldu cillop gibi motora..sen 1000cc üstüne oturursan ben 1200-1300 cc üstüne otururum. yine değişen bir şey olmaz. arkamdan kopmazsın
Önceki hali :
Sonraki hali :
Sattıktan sonraki hali :
Onun fotoğrafı yok ama duyduğum kadarıyla motorun performansından etkilenip gazlarken patlatmışlar motoru...
2000cc 4 silindirli makina yapsalar yine de öttürürüm makinayı
isveçli mika'dan 499 beygirlik hayabusasını alayım da seni 300'le giderken tekerde geçeyim
piyasada yürüyen srad kaldımı yav,
insanların tecrübelerinide hiçe sayıyorlar bizim insanımız enteresan, bence bak dalgana kafan dağılsın,
geçen ikizlerinin resmini gördüm allah bağışalsın çok tatlılar
birde allah kolaylık versin demeden edemiyorum, birisi yaramazlık icat eder, diğeri icat olan yaramazlığı geliştirir bak bunlar büyüyünce anahtarınıda alırlar
---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:39 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:32 ----------
arkadaşlar,
tamirci gözüyle 2000 altı ss lerin ekmeği yendimi diye sorarsak,
tamirciler bu motorlardan ekmek yemeye yeni başladı diyebiliriz.
Konu bitmeyecek sanirim onumuzdeki bir kac haftada bari bos bos okumayalim arada bir yazalim. Turkiyede milletin donu yok giymeye, halen son model araba , motor , cep telefonu pesinde. 125 cc lik scooterlar hem vitesli 250 cc lere imreniyor, 250 cc ler 600 race motorlara imreniyor 600 ler de yukarda ki gibi 1000cc lere imreniyor. Yasi yada cc hic onemli degil.Motorunuz uzerinde iken egonuzdan ve imrenmelerinizden arinin. Bu isin sonu yokki.
Cebimdeki para ile aldigim motor bence en guzel motordur. 2000 alti hurda has race motor dahi olsa sorun degil. Tamir edilir , eski haline getirilir yine zevk ile binilir. Bozulan motor ile tamirciye gitmeyi eziklik yada kaziklanma diye dusunmeyin. Sizlerde insansiniz doktora gidiyorsunuz , doktorda size 2000 alti modelsin senden artik hayir gelmez mi demesi lazim
Bakin Kawasaki 1985 model ninja 600R , isin sirri radyatore bagli sisede sanirim))
[COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti
@zeda3000
Burada anlatılmak istenen, belli yaşın altında özellikle SS tarzı motorların çok büyük problemler yaşanması olasılığının çok yüksek olması. Yurtdışında satılan eski makineler bizim ülkemizdekiler gibi değil, bu konuda bilinç çok önemli. Yurtdışında da kötü durumda motorlar vardır, adam stunt yapmıştır, teker yapmıştır, gösteri yapmıştır motoru satıyordur ama hakkı eden fiyata satıyorlar. Orada zaten 600cc-1000cc motorların sıfır fiyatları bizim ülkemizdekilerin ikinci ellerinden ucuz. Benim çekincem ise bu motorları alıp kullanan özellikle deneyimsiz ve genç arkadaşların bu motorlarla hız denemeleri yapmasıdır. Yoksa kimseye eski motor alma demiyoruz..Cebimdeki para ile aldigim motor bence en guzel motordur. 2000 alti hurda has race motor dahi olsa sorun degil. Tamir edilir , eski haline getirilir yine zevk ile binilir. Bozulan motor ile tamirciye gitmeyi eziklik yada kaziklanma diye dusunmeyin.
Konunun uzamasından sıkıntı duymayın bilgi paylaşımı oluyor , bilmediğim bir sürü şey öğrendim mesela bu konuda
tecrübe sahibi, çevresine karşı sorumluluk taşıyan insanlar motosiklete daha bilinçli biniyor. 17 yaşındaki sürücü ile tecrübe sahibi insan arasında çok fark vardır. genç yaşa sahip olan insan neye bindiğini düşünmeden tapa gazı yapar,
tecrübe sahibi olan ise,
gazlamaya çıkmadan önce!!! motorun yağını, suyunu, zincirini, lastik hava basınçlarını, hava yol durumunu herşeyden öncede lastikleri ısınmadan asla viraja yatmaz fazlası var eksiği yok ben her makinamla gazlamaya çıktığımda bunları mutlaka kontrol ediyorum,
sizce 17 yaşındaki genç hangisine dikkat eder?
bence bu arkadaşı 600 cc kesmez HAYABUSA tavsiye edelim kendisine.
avkan65,
abi muhabbet sardı açılmışken anlatıyoruz
ben 17 yaşındaki adamın bu topiği açtığına inanmıyorum ki çakma nik ile çakma topik, kim olsa bukadar yazılan çizilene cevap yazardı
---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:19 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:15 ----------
ahali soruyorum sizlere pist içinde,
viraj dönerken,
125 cc
250 cc
600 cc
1000 cc, hangisi daha avantajlıdır, güçlü olanımı yoksa tecrübeli olanımı
alın size kazık soru.
başak bir soru,
pist içindeki yarışta 5 kişi yarışıyordu, arkadaşım altıncı geldi
---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:31 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:28 ----------
haklısın
İzmit Körfez pistini ele alalım,
formülaya girersek 125 ile pist bitmez, yanlız soru sadece viraj dönüşü ile ilgili
---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:33 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:31 ----------
arkadaşlar ben yağmurluklarımı giydim biraz motorla turlayıp döneceğim sizler
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)